Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Ανταπάντηση της κας Γεωργίας Καπαρέλη-Χαρίτου στο Θεματικό Αντιδήμαρχο κο. Νεκτάριο Μίχο για τις για τις αθλητικές εγκαταστάσεις Ιτέας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Γεωργία Καπαρέλη-Χαρίτου



ΘΕΜΑ : Ανταπάντηση στην ενοχική-απολογητική αδράνεια της Δημοτικής αρχής , για τις αθλητικές εγκαταστάσεις Ιτέας.


      Αντιλαμβανόμενη πλήρως τη δύσκολη θέση του Θεματικού  Αντιδημάρχου  Αθλητισμού αλλά και την πρόδηλη  εσωτερική πίεση που του υπέστη για ανταπάντηση στην από 21/04/2017 παράθεση της  υφιστάμενης  κατάστασης των αθλητικών εγκαταστάσεων ( ειδική αναφορά στη  Δημοτική Ενότητα Ιτέας ) που  παρουσιάζει απαξιωτική αντιμετώπιση από τη Δημοτική Αρχή.
Αποτυπώνεται πλήρως η κατάσταση των αθλητικών χώρων από τα πορίσματα των αρμόδιων επιτροπών σε συνδυασμό με την ανάρτηση χρηματικών ενταλμάτων για σειρά εργασιών που πραγματοποιήθηκαν  και κατά συνέπεια πληρώθηκαν!!.
Διαφωνούμε ρητά με τη στόχευση αλλά και τις προτεραιότητες που θέτει η δημοτική αρχή και ειδικά στο θέμα της  Αθλητικής Υπεραξίας που όντως είναι καθήκον της κάθε δημοτικής αρχής να δημιουργεί και να παραδίδει, καθότι η διοίκηση συνεχίζεται και καταρρίπτεται εν΄ συνόλω το επιχείρημα της τραγικής έλλειψης πόρων που επικαλείται ο Αντιδήμαρχος , όταν για αποκριάτικες εκδηλώσεις, εκδηλώσεις εθνικής επετείου και άλλες επετειακές εκδηλώσεις  , διανεμήθηκαν αφειδώς τα χρήματα του δημοτικού ταμείου όπως για την αποκριάτικη συναυλία των ONIRAMA στην Άμφισσα περίπου 5.000,00 ευρώ , για γεύμα αποκριάτικων εκδηλώσεων 2.800,00 ευρώ (δεν είναι το μοναδικό) και πολλά άλλα που τα γνωρίζουμε και αν τα αμφισβητείτε να σας τα προσκομίσουμε για πραγματική γνώση των επιλογών σας.
Παρά τα λεγόμενά σας , που αντιλαμβάνεστε πλήρως την άσχημη υφιστάμενη κατάσταση των αθλητικών χώρων και θα σας την παραθέσουμε , αρέσκεστε στη χρήση  μελλοντικού χρόνου (θα προβούμε , θα συμμορφωθούμε….)  και αποσιωπάται το γεγονός ότι το «κουδουνάκι κινδύνου» για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας το λάβατε με την πυρκαγιά στο λεβητοστάσιό του πέρυσι .

Οι βασικές αθλητικές εγκαταστάσεις της Δ.Ε Ιτέας (Δ. Δελφών) είναι οι κάτωθι:
Γήπεδο ποδοσφαίρου
(φυσικός χλοοτάπητας-εκτός σχεδίου πόλεως περιοχή Αγ. Ανάργυροι)
Υφιστάμενη κατάσταση: Έχει καταστραφεί ο χλοοτάπητας. Δεν πληρούνται τα μέτρα πυρασφάλειας και ασφάλειας. Δεν έχει άδεια λειτουργίας.
Ανάγκες: Απαιτείται μία ακόμη έξοδος κινδύνου και μέσα πυρασφάλειας για να πληρούνται οι προδιαγραφές της ΚΥΑ, απαιτείται σύστημα εποπτείας και ιατρικός εξοπλισμός (απινιδωτή κ.λ.π.).
Κλειστό Γυμναστήριο
 ('Μπαλόνι' εκτός σχεδίου πόλεως περιοχή Αγ. Ανάργυροι)
Υφιστάμενη κατάσταση: Κατασκευάστηκε μαζί με αυτό της Άμφισσας. Έχει συντηρηθεί η εύκαμπτη επικάλυψη (έχει πολυμεριστεί από τις υψηλές θερμοκρασίες) και δεν εισέρχονται πλέον όμβρια ύδατα. Έχει πρόσφατα κατασκευαστεί παρκέ .Δεν πληρούνται τα μέτρα πυρασφάλειας και ασφάλειας. Δεν έχει άδεια λειτουργίας και δύσκολα να εξασφαλίσει ακόμα και με σημαντικές παρεμβάσεις.
Ανάγκες: Απαιτείται νέο γήπεδο, άμεσα, μιας και φιλοξενεί πλέον των 250 αθλητών.
Κολυμβητήριο
 (εκτός σχεδίου πόλεως περιοχή Αγ.Ανάργυροι)
Υφιστάμενη κατάσταση: Μοναδικό κολυμβητήριο στο Νομό Φωκίδας. Σε μέτρια κατάσταση.  Έχει προσωρινή  άδεια λειτουργίας.
Ανάγκες: Απαιτούνται σημαντικές εργασίες συντήρησης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Το κολυμβητήριο είναι εξαιρετικά ενεργοβόρο, αφού δαπανώνται για την ετήσια λειτουργία του όσα καύσιμα δαπανώνται για όλα τα σχολεία του Δ.Δελφών. Υπάρχει μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης (συνδυασμός γεωθερμίας και ηλιακής) και αναμένεται πρόγραμμα χρηματοδότησης. (είχε ενταχθεί στο leader και δεν δημοπρατήθηκε). Απαιτείται επικάλυψη για τους χειμερινούς μήνες.
Σημείωση: Όλες οι παραπάνω εγκαταστάσεις που ευρίσκονται στην περιοχή των Αγ. Αναργύρων είναι εντός Ζώνης προστασίας του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, εντός  περιοχής που εκπονείται  Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ιτέας  με χρήσεις αθλητικές.

Επικαλείστε λοιπόν :
  1. Συντελέστηκαν εργασίες συντήρησης , αλλαγή καυστήρα, εγκατάσταση πίνακα ηλεκτρολογικού ελέγχου και σωληνώσεων συνολικού ύψους 8.172,84 ευρώ στο Δημοτικό κολυμβητήριο , αλλά το ποσό των 10.453,20 ευρώ με ημερομηνία 15/11/2016 (ηλεκτρολογικό υλικό) τι αντιπροσωπεύει και γιατί η επιτροπή καταλληλότητας διέγνωσε σοβαρές ελλείψεις σύμφωνα με το πόρισμά της που σας διαβιβάστηκε και παρά τις ανωτέρω πραγματοποιηθείσες εργασίες ;
  2. To  μεγάλο κόστος της προμήθειας πετρελαίου για τη χρήση του κολυμβητηρίου είναι κάτι που υπήρχε και υπάρχει και θεωρείται δεδομένο , αλλιώς δεν λειτουργεί η πισίνα.
  3. Για τη  δεξαμενή χλωρίωσης που βρίσκεται εντός του μηχανοστασίου , παραδέχεστε ότι υφίσταται επικινδυνότητα από τη συγκεκριμένη χωροθέτηση και ΘΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟ….
  4. Άκρως ασόβαρη επιχειρηματολογία διατυπώθηκε για την περίπτωση της διαρροής της δεξαμενής πετρελαίου προκειμένου να μη χαθεί καμία ώρα από τις προπονήσεις και τους αγώνες , όταν η αντικατάστασή  της διαρκεί το πολύ δύο (2) ώρες με ανώτερο χρονικό περιθώριο μίας (1) εργάσιμης ημέρας, απλά δεν υπήρχε η πολιτική βούληση εντός της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας.
  5. Στο θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων με πολλαπλά κέρδη για τη βιωσιμότητα του κολυμβητηρίου , μελέτη που είχε ενταχθεί στο leader και δεν τη δημοπρατήσατε , γιατί ΑΡΑΓΕ συνέβη αυτό ;
     Αγνοείτε επίσης ότι προσεχώς θα υλοποιηθεί το μάθημα της υποχρεωτικής κολύμβησης 2016-2017  και οι μαθητές της Γ΄τάξης Δημοτικών σχολείων Δελφών, Δεσφίνας, Κίρρας , Ιτέας (και τα 2) , Γαλαξιδίου, Άμφισσας (και τα 4) θα μετακινούνται στο Δημοτικό κολυμβητήριο.
Μήπως οφείλουμε να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί ως προς την επιχειρηματολογία για την εξασφάλιση σωστών συνθηκών λειτουργίας αθλητικών χώρων και να μην προσπαθούμε αλόγιστα να  δικαιολογούμε  τα αδικαιολόγητα;
Επίσης επικαλείστε τα διαλαμβανόμενα της Υπουργικής Απόφασης και των τροποποιήσεων αυτής , περί παράτασης για την άδεια λειτουργίας και καταλληλότητας των αθλητικών χώρων έως 08.10.2017 , εφόσον όμως πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους  και όχι σε ημιτελή κατάσταση.
  1. Η αγορά σπόρων για τα Δημοτικά στάδια Άμφισσας και Ιτέας(φυσικοί χλοοτάπητες) θα μπορούσε να παραγγελθεί αργότερα και το ποσό αυτό των 8.000,00 περίπου ευρώ  να ενταχθεί σε αναγκαίες για τη συνέχιση λειτουργίας αθλητικών χώρων, σεβόμενοι τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών μας . Δεν συντρέχει   λόγος να συντηρείται ο σπόρος , όταν δεν αποτελεί είδος προς εξαφάνιση και προμηθεύτηκε κατόπιν φυσικά τεχνικών προδιαγραφών που συνημμένα υπεβλήθησαν  για την εξόφληση του χρηματικού εντάλματος. Επίσης οι ομάδες ποδοσφαίρου υπέστησαν οικονομική ζημία από τη μη-χρήση έδρας του  γηπέδου (εισιτήρια) , αφού οι αγώνες πραγματοποιούνται σε δανεική έδρα και ταυτόχρονα αυξήθηκε για τους συλλόγους το κόστος μετακίνησης προς αναζήτηση έτερου  γηπέδου.
  2. Ευτυχώς που παραλάβατε το πλαστικό χλοοτάπητα Ιτέας και που αποτελεί ποδοσφαιρικό διέξοδο για την αθλητική νεολαία της περιοχής και όχι μόνο και ταλαιπωρείτε όλους μας με τις ανεκπλήρωτες εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις για την εγκατάσταση του  ηλεκτροφωτισμού του , τόσο στο Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  3. Το κλειστό γήπεδο Ιτέας (μπαλόνι) έχει μεγάλα προβλήματα , αφού δεν πληρούνται τα μέτρα πυρασφάλειας και ασφάλειας, δεν  έχει άδεια λειτουργίας και δύσκολα θα την εξασφαλίσει ακόμα και με σημαντικές παρεμβάσεις.

    Επίσης κάτι που έχετε υποσχεθεί είναι  η συντήρηση του γηπέδου της Κίρρας και μάλιστα στο κοντινό παρελθόν διατυπώθηκε από εκπροσώπους σας σε αγιασμό τοπικής ομάδας η διαβεβαίωση ότι θα συντηρηθεί και θα βελτιωθεί προς όφελος της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας , κατάλληλο για χρήση. Η υφιστάμενη κατάσταση είναι η πλήρης εγκατάλειψή του  αφού κυριεύεται από έντονη βλάστηση, είναι καταφύγιο Ρομά και η περίφραξή του έχει υποστεί ζημιά.
Το γήπεδο της Κίρρας θα μπορούσε να αποτελέσει και πόλο έλξης για στίβο , προώθησης και  ανάδειξης σημαντικών αθλητικών επιδόσεων.
Οι «ανοιχτές θύρες» που επικαλείστε ότι κρούουμε, σημαίνει ότι έχετε έργο και όραμα να παρουσιάσετε και οφείλετε να το συνεχίσετε αντίστοιχα με αυτό που παραλάβετε από τις παρελθούσες διοικήσεις .Το Γήπεδο Χρισσού, το πλαστικό Δημοτικό γήπεδο Ιτέας , το γήπεδο Δεσφίνας ευτυχώς αποτελούν «αθλητικά στολίδια» για αθλητικές επιδόσεις και διεξόδους , ενώ εσείς ειδικά στην Ιτέα δεν έχετε παρουσιάσει έως σήμερα καμία πρόοδο .

      Αξιότιμε φίλε Νεκτάριε, αντιλαμβάνομαι πλήρως τη δύσκολη αποστολή που σου ανατέθηκε αλλά κατανοούμε επίσης όλοι ότι,  η  αναβάθμιση των αθλητικών χώρων της Ιτέας προτάσσεται και αναδεικνύεται από τη Δημοτική Ενότητα Ιτέας σε συνεργασία με το Θεματικό Αντιδήμαρχο.

Είμαι στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε συνεργασία προς όφελος της αθλητικής νεολαίας και των επιτυχιών που συντελούνται από τις τοπικές ομάδες του Δήμου, γιατί  κι εγώ από τη θέση μου εστιάζω πραγματικά την προσοχή μου ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ , όπως επικαλείσαι.

Γεωργία Καπαρέλη-Χαρίτου
Εκπαιδευτικός

Δημοτική Σύμβουλος  Δ.Ε Ιτέας 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον φτανεις ουτε στο μικρο του δαχτυλακι το Μιχο κοπελια...να χαμε να λεγαμε εισαι!Για την Κιρρα τι εκανες;Που το παιζεις και τοπικιστρια;;;;Ο Μιχος εχει βοηθησει πολυ τον τοπο,οχι μονο το χωριο του....ειναι μαγκας!Να μην αναφερθω στην οικογενειοκρατια της Κιρρας τοσα χρονια....

Ανώνυμος είπε...

Ο Μίχος ποιος είναι...τι έκανε
...χαχα