Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Διόδια εντός Αττικής | Πληρώνεις ή πας από γύρω;


-Θα πληρώνετε τα διόδια στην Βαρυμπόμπη και στον Αγ. Στέφανο ή θα πηγαίνετε από "μέσα" και θα τρώτε την κίνηση στη "μάπα"; 

-Δείτε τώρα από πότε θα λειτουργούν και πόσα θα πληρώνουμε.

Από το 2018 όσοι θέλουν να χρησιμοποιούν τις εισόδους-εξόδους της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στον κόμβο της Βαρυμπόμπης και στον Αγ. Στέφανο, θα πρέπει να καταβάλουν και το αντίστοιχο τέλος αφού θα τοποθετηθούν διόδια.

Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα η χρέωση θα γίνεται αναλογικά βάσει της διανυθείσας απόστασης και όχι με κάποιο «φιξ» ποσό. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όσο μεγαλύτερη απόσταση διανύσεις τόσο περισσότερο θα πληρώσεις. 

Εύλογα γεννάται το ερώτημα, όσοι χρησιμοποιείτε για τις μετακινήσεις σας αυτές τις εξόδους αν θα εξακολουθείτε να το κάνετε ή θα προσπαθήσετε να τα παρακάμψετε. Όσοι επιχειρήσετε το δεύτερο σίγουρα θα ταλαιπωρηθείτε από ατέλειωτες ουρές μποτιλιαρισμένων οχημάτων, ενώ και το οδικό δίκτυο θα φθείρει το αυτοκίνητό σας.
 
Μεγάλο ρόλο αν όχι το μεγαλύτερο θα παίξει το ποσό που θα αναγκάζεται να πληρώσει ο καθένας και έπειτα κατά πόσο θα υπάρξει βελτίωση του οδικού δικτύου με χάραξη νέων δρόμων, όπως έχει προαναγγελθεί από την κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο.
Το ενδεχόμενο επιστροφής κονδυλίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση εφόσον δεν ολοκληρωθεί το έργο είναι υπαρκτό με αποτέλεσμα αυξάνεται η πίεση για την δημιουργία των σταθμών διοδίων, παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής.

Το 2018 δεν αργεί να έρθει και σίγουρα οι περισσότεροι θα βρεθούμε στο δίλημμα διόδια ή παρακάμψεις. Εσείς τι θα κάνετε όταν κληθείτε να πάρετε απόφαση; Από τι θα εξαρτηθεί η απόφασή σας;

 http://www.autotriti.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: