Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΙΤΕΑ... Απίστευτα πράγματα στο Τοπικό Συμβούλιο!

Απουσίασαν σύμβουλοι γιατί δεν είχαν την πλειοψηφία!

Αποτέλεσμα εικόνας για κυριακοπουλειο
-Οι ίδιοι με επιστολή τους είχαν ζητήσει συνεδρίαση την συγκεκριμένη μέρα. 
–Φοβήθηκαν αλλαγή στάσης των «Πολιτών στο Προσκήνιο», αλλά έπεσαν έξω!


 Το θέατρο του παραλόγου ζει η Τοπική Κοινότητα Ιτέας από τότε που στο Τοπικό Συμβούλιο η παράταξη Παναγιωτόπουλου απώλεσε την πλειοψηφία, Αποκορύφωμα  ήταν η  προγραμματισμένη συνεδρίαση της Τετάρτης  26 Απριλίου που ενώ οι ίδιοι είχαν αιτηθεί να γίνει τη συγκεκριμένη ημερομηνία τελικά απουσίασαν με την αιτιολογία  ότι ο πρόεδρος του συμβουλίου δεν έκανε αποδεκτή τηλεφωνική ψήφο του κ. Γιάννη Λύτρα που θα απουσίαζε από τη συνεδρίαση . 
Ζήτησαν συμβούλιο και φρόντισαν να λείπουν!
Αυτά που συμβαίνουν στο τοπικό συμβούλιο της Ιτέας δεν έχουν προηγούμενο. Οι τοπικοί Σύμβουλοι Μαρία Καλπούζου και Νίκος Οικονόμου, με αίτημά τους στις 19 Απριλίου ζήτησαν να συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο στις 26 Απριλίου ημέρα Τετάρτη με το αιτιολογικό ότι τις υπόλοιπες μέρες έχουν εργασιακές υποχρεώσεις. 
Ο πρόεδρος κ. Τέντ Γουώρθ στον οποίο απηύθυναν την επιστολή τους, φρόντισε να συγκαλέσει το συμβούλιο την ημέρα που του ζητήθηκε, αλλά οι σύμβουλοι ήταν άφαντοι. 
Πιο συγκεκριμένα, οι δυο τοπικοί σύμβουλοι στο αίτημά τους, φαίνεται ότι παρέλειψαν να ρωτήσουν τον συνάδελφό τους κ. Γιάννη Λύτρα, ο οποίος τη συγκεκριμένη ημέρα απουσίαζε για προσωπικούς λόγους στην Αθήνα. Όταν οι δυο διαπίστωσαν ότι με την απουσία του κ. Λύτρα κινδυνεύει να μην πλειοψηφήσει η άποψή τους για το Λιμενικό Ταμείο, αφού το αποτέλεσμα θα ερχόταν 2-2 και θα μέτραγε διπλή η ψήφος του προέδρου-  αφού  επιπλέον θεώρησαν ότι ο κ. Τάσος Μέγκος από τους «Πολίτες στο Προσκήνιο» θα στηρίξει επί της ουσίας την πρόταση της πλειοψηφία- , προτίμησαν να απουσιάσουν επιδεικτικά . 
Και δεν φτάνει που δεν πήγαν, αλλά έστειλαν και ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στον πρόεδρο κ. Γουώρθ, με το οποίο τον…… καθιστούσαν υπεύθυνο για την απουσία τους, με το αιτιολογικό ότι δεν έκανε αποδεκτή την  ψήφο εξ αποστάσεως του κ. Λύτρα. 
Καθαρή η θέση των Πολιτών στο Προσκήνιο
Πρώτο και βασικό λάθος που έκαναν οι δυο σύμβουλοι, το οποίο και αφορά την ουσία της υπόθεσης, είναι ότι η θέση των Πολιτών στο Προσκήνιο είναι πεντακάθαρη σαν το γάργαρο νερό, όπως φαίνεται από την εισήγηση του κ. Τάσου Μέγκου. Ζητεί τρία πράγματα:
1.Γνωμοδοτούμε υπέρ της ίδρυσης Λ.Τ. Δήμου Δελφών με έδρα την Ιτέα
2.Είμαστε υπέρ της προσπάθειας να παραμείνει ως αυτοτελές Ν.Π.Δ.Δ. το Λ.Τ. Γαλαξιδίου
3.Να διατυπωθεί με σαφήνεια πως σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν οι ενέργειες του Δήμου για την παράλληλη ύπαρξη δύο Λ.Τ. στα όριά του, τότε το Λ.Τ. του Δήμου Δελφών θα έχει έδρα την Ιτέα με αυτοτελή παραρτήματα όπως ορίζει ο νόμος.     
Στο τρίτο και τελευταίο σκέλος της εισήγησης γίνεται ξεκάθαρο ότι στην περίπτωση που δε μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να λειτουργήσουν δυο Λιμενικά Ταμεία στο δήμο Δελφών, θέλουν ένα με έδρα την Ιτέα και αυτοτελές παράρτημα στο Γαλαξίδι! Οπότε, αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι ο κ. Μέγκος θα στήριζε καθαρά την πρόταση για Δημοτικό Λιμενικό ταμείο με έδρα την Ιτέα, μια άποψη που στηρίζουν και οι δυο σύμβουλοι που απουσίαζαν. 
Δεν υπάρχουν «τηλεφωνικές ψήφοι» και ψήφοι με «υπεύθυνες δηλώσεις»
Λάθος δεύτερο. Επιρρίπτουν ευθύνες στον κ. Τέντ για την απουσία τους, με το αιτιολογικό ότι δεν έκανε αποδεκτή την ψήφο του κ. Λύτρα με «υπεύθυνη δήλωση», ενώ υποστηρίζουν ότι γίνονται «τηλεφωνικά συνεδριάσεις». Θα τρελαθούμε εντελώς! Σε πιο σημείο ακριβώς ο νόμος Καλλικράτη ή ο προηγούμενος για τους καποδιστριακούς δήμους ή ο ακόμη προηγούμενος για τις κοινότητες έδινε το δικαίωμα για «τηλεφωνική ψήφο», «ψήφο με υπεύθυνη δήλωση» και «ψήφο δια εκπροσώπου»; Δεν είναι απλώς παράνομο, αλλά σοβαρό διοικητικό και ποινικό αδίκημα όταν συμβαίνει. Πολλά συμβούλια περνούν τηλεφωνικά κάποια αστεία θέματα, όπως εγκρίσεις αδειών καταστημάτων, παρατάσεις μουσικών οργάνων κλπ. Τονίζουμε όμως, ότι σε κάποιους δήμους, οι τηλεφωνικές και εξ αποστάσεως συνεδριάσεις κόστισαν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Έφτασαν δε κάποιοι, ακόμη και να λαμβάνουν δάνεια τα οποία έμπαιναν σε τσέπες διοικούντων. Αυτά τα πράγματα είναι γνωστά με σκάνδαλα που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο κατά το παρελθόν.
Δημοκρατία «αλά κάρτ»
Λάθος τρίτο. Στις Δημοκρατίες, μας αρέσει ή όχι, ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη όλων μας να υποστηρίζουμε τις απόψεις μας, αλλά ευτυχώς για την ίδια τη Δημοκρατία δεν μπορούμε και δεν πρέπει να την επιβάλλουμε, γιατί τότε έχουμε θεσμική εκτροπή. 
Η Δημοτική Αρχή έχει χάσει στο τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας την πλειοψηφία και κατόπιν συνεννόησης των συμβούλων δεν μπορεί να περάσει την άποψή της σε κανένα σοβαρό θέμα. Εφόσον οι ίδιοι ζήτησαν συμβούλιο της συγκεκριμένη ημερομηνία, όφειλαν να είναι παρόντες και να προσπαθήσουν να πείσουν τους συναδέλφους τους για το δίκαιο του αιτήματός τους, έστω και με τον κίνδυνο να μην περάσει η άποψή τους. 
Αν πάλι, η δική τους άποψη είναι πολύ μακριά από την μετατροπή του Λιμενικού ταμείου σε δημοτικό, αυτό θα πρέπει να βγουν και να το πουν στον κόσμο άμεσα, καθώς οι δυο προαναφερόμενοι σύμβουλοι υπερψηφίστηκαν με το συνδυασμό του κ. Θανάση Παναγιωτόπουλου, σημερινού Δημάρχου Δελφών, ο οποίος προεκλογικά υποστήριζε ξεκάθαρα την αναγκαιότητα να περάσει το Λιμενικό Ταμείο στο δήμο. Υποτίθεται, ότι για να συνταχθεί κάποιος με μια παράταξη, πόσο μάλλον για να εκτεθεί μαζί της, θα πρέπει να αποδέχεται το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί. Ούτε και μπορούν να ισχυριστούν ότι τότε το ήθελαν δημοτικό και σήμερα το θέλουν κρατικό. 

Εξάλλου, είχαν ψηφίσει από τις 27 Ιανουαρίου του 2016 για την ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στην Ιτέα: «H αναγκαιότητα σύστασης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ανάγεται στις αρμοδιότητες και υπηρεσίες των οποίων περιλαμβάνονται η διοίκηση και εκμετάλλευση των χώρων της ζώνης λιμένα, καθώς και η κατασκευή και συντήρηση των αναγκαίων λιμενικών έργων». 

Ειδικότερα, τότε είχαν λάβει την κάτωθι απόφαση: 
1)Την κατάθεση αίτησης για ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με έδρα την Ιτέα. 
2)Την υποστήριξη του υπάρχοντος Λιμενικού Ταμείου από τις Τεχνικές Υπηρεσίας του Δήμου ή και της Περιφέρειας σε θέματα καθημερινότητας  μέχρι την ίδρυση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με έδρα την Ιτέα.

Αυτά, για την ιστορία!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ. ΠΕΦΤΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΝΑ ΞΕΠΕΖΕΨΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα του Λιμενικού Ταμείου έχει συζητηθεί και έχει Αποφασίσει ομόφωνα το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας.