Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Εγκαινιάστηκε ως κέντρο ανάπτυξης επιχειρηματικότητας το ιστορικό κτίριο του ΕΒΕΑ στην Αμερικής

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος επικεντρώθηκε στη στήριξη που παρέχει το Επιμελητήριο σε νέους επιχειρηματίες
 Εγκαινιάστηκε ως κέντρο ανάπτυξης επιχειρηματικότητας το ιστορικό κτίριο του ΕΒΕΑ στην Αμερικής


Παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Βασίλη Λεβέντη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην οδό Αμερικής 8.
Το διατηρητέο κτίριο του 1928, που παρέμενε αναξιοποίητο επί 15 χρόνια, θα χρησιμοποιείται στο εξής ως Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, καθώς οι εργασίες επισκευής του ολοκληρώθηκαν μέσα σε δύο χρόνια χάρη κυρίως σε κονδύλια του ΕΣΠΑ.

219862

Στη σύντομη τελετή, απηύθυναν χαιρετισμό τόσο ο κ. Παππάς όσο και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μίχαλος. Ο πρώτος υπογράμμισε ότι η νεοφυής επιχειρηματικότητα και οι νέες τεχνολογίες μπορούν να εξελιχθούν στη βαριά βιομηχανία της χώρας, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της διαρροής επιστημόνων στο εξωτερικό.

219873

Από την πλευρά του, ο κ. Μίχαλος επικεντρώθηκε στη στήριξη που παρέχει το Επιμελητήριο σε όσους δοκιμάζονται στον επιχειρηματικό στίβο.
Αναφορικά με τις νέες χρήσεις του κτιρίου οι νέοι επιχειρηματίες θα βρίσκουν ένα φιλόξενο περιβάλλον υψηλού επιπέδου, που θα προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες συμβουλευτικής και δικτύωσης.
Το ιστορικό κτίριο αποκαταστάθηκε με χρήματα του ΕΣΠΑ και με την στήριξη και συνδρομή του Δήμου για συγκεκριμένο σκοπό. Για να γίνει χώρος επιχειρηματικότητας. Να φιλοξενηθεί η Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας, δηλαδή ένα σύγχρονο, εξυπηρετικό και δυναμικό κέντρο υποστήριξης της επαγγελματικής εκκίνησης νέων επιχειρηματιών.

219863

Το ΕΒΕΑ στεγάστηκε στο κτήριο της οδού Αμερικής περίπου ώς τα τέλη της δεκαετίας του '80, για να μετακομίσει στη συνέχεια στη νέα έδρα της οδού Ακαδημίας. Το κτήριο της οδού Αμερικής νοικιάστηκε για να στεγαστεί σ' αυτό, περίπου για μία δεκαετία, το «Atheneum», το οποίο και προκήρυττε τον Διεθνή Διαγωνισμό Μαρία Κάλλας

219870

Από τους σεισμούς του 1999 το κτήριο υπέστη σοβαρές ζημιές και απαιτήθηκε ειδική μελέτη για τις εργασίες επισκευών και διαρρυθμίσεων, προκειμένου να γίνει ξανά ασφαλές, πλήρως λειτουργικό και εκμεταλλεύσιμο.
Η Διοικητική Επιτροπή του ΕΒΕΑ τον Ιούλιο του 1999 ανέθεσε την προμελέτη για τη διαμόρφωση του κτηρίου στον καθηγητή του ΕΜΠ Δ. Παπαϊωάννου και τον Μάρτιο του 2000 ανέθεσε τη μελέτη «διαρρύθμιση, μεταρρύθμιση κ.λπ. του επί της οδού Αμερικής 8 κτηρίου ιδιοκτησίας ΕΒΕΑ για τη μετατροπή του σε επιχειρησιακό κέντρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: