Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Τοπικές βροχές, μικρή άνοδος της θερμοκρασίας...

Μουντός καιρός στην Αθήνα

Σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά μόνο... αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα θα πυκνώσουν και θα δώσουν σποραδικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα βόρεια και δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 Μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία στη Θράκη, τη Μακεδονία και την Ήπειρο θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς, στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο από 12 έως 24, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24, στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 23 και στην Κρήτη από 12 έως 21.

Οι άνεμοι στο βόρειο, κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 Μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν σταδιακά και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 5 Μποφόρ.

Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι αρχικά δυτικοί άνεμοι 3 έως 5 Μποφόρ, θα στραφούν από το μεσημέρι σε νότιους και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 Μποφόρ.

Στη Αττική νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 Μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχοπτώσεις κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: