Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Τρίτωσε το κακό. Έκλεψαν ιατρικό εξοπλισμό και στη Λαμία


Η σπείρα που "χτυπά" νοσοκομεία και κλέβει ιατρικό εξοπλισμό έβαλε στο στόχαστρό της και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Μετά τον Άγιο Σάββα και τον νοσοκομείο του Βόλου σειρά είχε το Γενικό Νοσοκομείο, Λαμίας, από το οποίο άγνωστοι δράστες έκλεψαν τη νύχτα μηχανήματα, από το βρογχοσκοπικό και από το Γαστρεντερολογικό - Ενδοσκοπικό εργαστήριο.
AdTech Ad
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα μηχανήματα βρίσκονταν στα ειδικά εργαστήρια στον 4ο όροφο του ιδρύματος, τα οποία φυσικά ήταν κλειδωμένα.
Κανείς δεν κατάλαβε πώς τα μηχανήματα έκαναν φτερά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει εσωτερικό ασανσέρ, το οποίο φαίνεται πως χρησιμοποίησαν οι δράστες.
Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των μηχανημάτων που αφαιρέθηκαν και για την αξία τους. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ωστόσο, έχουν κλαπεί τέσσερα διαγνωστικά μηχανήματα, δυο βρογχοσκόπια και δυο κολονοσκόπια, αξίας περίπου 100.000 ευρώ.
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για σπείρα που κλέβει μηχανήματα από νοσοκομεία και τα βγάζει σε γειτονική χώρα (Αλβανία - Βουλγαρία). Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι δράστες έχουν ενημέρωση από άτομο που εργαζόταν για λογαριασμό μίας από τις προμηθεύτριες εταιρείες στα νοσοκομεία, αφού από τον τρόπο δράσης τους φαίνεται ότι είναι πλήρως κατατοπισμένοι για τους χώρους των νοσοκομείων και το πού βρίσκεται ο ιατρικός εξοπλισμός τους.
(Με πληροφορίες από LamiaReport)

Δεν υπάρχουν σχόλια: