Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Επιμένει ο Μητσοτάκης: 1 προς 5 προσλήψεις το Δημόσιο - Όχι μονιμοποίηση συμβασιούχων!
Με τη φράση “το κράτος πρέπει να μικρύνει” επανέλαβε τις προθέσεις του αναφορικά με το Δημόσιο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. “Εγώ δεν έχω τέτοια ταμπού και ας κατηγορηθώ ως υπερβολικά φιλελεύθερος από κάποιους. Το Κράτος σήμερα για να απελευθερωθεί η πραγματική οικονομία και να αναπνεύσει, πρέπει να μικρύνει ως προς την παρέμβασή του”, είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: “Το ρυθμιστικό εύρος του Κράτους πρέπει να μικρύνει. Και αυτό μπορεί να γίνει σε συνεργασία, σε αποτελεσματική συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Και θα ακουμπήσουμε και θέματα τα οποία στην Ελλάδα μπορεί να φαίνονται ταμπού, αλλά γίνονται παντού στην Ευρώπη…..Δείτε τι γίνεται στο συνολικό πλαίσιο λειτουργίας του Κράτους και τον τρόπο με τον οποίον το Κράτος μπορεί, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, να διώξει από πάνω του αρμοδιότητες που μπορεί να έχει, τις οποίες ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να τις πετύχει, να τις επιτελεί καλύτερα και φτηνότερα”, πρόσθεσε. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα για συνεργασία με τους ιδιώτες την Υγεία αλλά και το Ασφαλιστικό.
Πλην της εισόδου ιδιωτών, ένας αλλο τρόπος να μικρύνει το κράτος είναι όχι να γίνουν απολύσεις αλλά να “προσλαμβάνουμε πολύ λιγότερους απ’ όσους φεύγουνε. Ένα προς πέντε. Δεσμεύομαι σε μία αναλογία ένα προς πέντε για τα επόμενα πέντε χρόνια”, τόνισε.
Όσον αφορά τους συμβασιούχους, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε χαρακτηριστικά: “Δείτε τι γίνεται με τους συμβασιούχους. Μια καινούρια στρατιά συμβασιούχων που επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό για να κάνει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σκουρλέτης τα δικά τους κομματικά παιχνίδια…..σε καμία περίπτωση, μονιμοποίηση συμβασιούχων από την πίσω πόρτα, για να αυξάνουμε συνέχεια το δημοσιονομικό κόστος του ελληνικού Κράτους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλά κανει ο Μητσοτάκης. Το Δημοσιο πρεπει να σταματήσει να ειναι το πεδιο ασκησης μικροπολιτικης των πολιτικαντηδων και ξαταφυγιο των τεμπελιδων. Χωρις αυτο να σημαινει οτι το δημοσιο δεν χρειαζεται και δεν διαθετει και σημερα ικανα στελεχη. Χρειαζεται ομως μονον αυτα και κανεναν αλλο που μπηκε απο τον Υπουργο και την εβγαλε μια ζωη ζαχαρη εις υγειαν των κοροιδων. Το παραμυθακι του βολέματος στο Δημοσιο με το οποίο την εβγαλε κοτσανι μ ι α ολοκληρη γενιά Ελληνων δυστυχως η Ευτυχως τελειωσε.