Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (του δημοτικού συμβούλου Γεωργίου Δρακάκη)

                                                 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ                                                          
              Ημ/νία :27/06/2017

                           
Σχετικά με την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Δήμου Δελφών σε μια παράνομη προσπάθεια για την ίδρυση δύο λιμενικών ταμείων (δηλαδή την κατάτμιση του Λιμενικού φωκίδας σε Δημοτικό λιμενικό Γαλαξειδίου και Ιτέας)  οι μάσκες έπεσαν η υποκρισία και η διγλωσία του Δημάρχου  και των συνεργατών του κατέρρευσαν !!! Το υπουργείο εσωτερικών είναι καταπέλτης ! Εξετάζοντας τις γνωμοδοτήσεις 130 & 131 27/04/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου απέστειλε νέο έγγραφο Aρ. πρωτ 15266 6/6/2017 εναρμονισμένο σαφώς με την νομοθεσία . Απορρίπτει τις γνωμοδοτήσεις αυτές και καθιστά εκ νέου σαφές την δυνατότητα ίδρυσης  ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ και καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να εναρμονιστεί με την νομοθεσία και να γνωμοδοτήσει για ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙKΟ ΤΑΜΕΙΟ NA TO ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ .
Επισυνάπτω το σχετικό έγγραφο ……
Επίσης  θα ήθελα να επισημάνω ότι το θέμα δεν έχει να κάνει με τοπικισμούς όπως πολλοί τεχνιέντως παρουσιάζουν  αλλά με την  εύρυθμη λειτουργία του Δήμου !!! Ο Δήμος από την αρχή της καλλικρατικής εποχής από το έτος 2011 αντί να αντικαταστήσει  το λιμενικό φωκίδας ιδρύοντας  το δημοτικό λιμενικό δήμου δελφών με έδρα την Ιτέα το οποίο ήταν και η διακηρυγμένη θέση του Δήμου Δελφών άρχισε να παίζει παιχνίδια μικροπολιτικής καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους ενισχύοντας τους τοπικισμούς με βασικό πρωταγωνιστή  τον σημερινό Δήμαρχο οποίος είχε χειριστεί την υπόθεση από το 2011 . Ολες οι αναβολές οι καθυστερήσεις οι παλινωδίες η διγλωσία το μόνο που κατάφεραν είναι ΠΡΩΤΟΝ  Ο Δήμος να γίνεται περίγελο στα Υπουργεία και φυσικά ανά την Ελλάδα αφού και ο ποιό αδαής έχει αντιληφθεί πλέον τον λόγο επιμονής  της δημοτικής αρχής για ίδρυση δύο λιμενικών ταμείων που δεν είναι άλλος εκτός από μικροπολιτική , λαικισμό και ψηφοθηρία  ! ΔΕΥΤΕΡΟΝ   Στέρηση του δήμου τεράστιων οικονομικών πόρων λόγω λειτουργίας επιχειρήσεων στο παραλιακό μέτωπο ΤΡΙΤΟΝ Την τουριστική υποβάθμιση της περιοχής της Ιτέας αφού υπο της παρούσες συνθήκες επικρατεί πλήρης αναρχία . Ούτε η καθημερινότητα αντιμετωπίζεται ούτε έργα υποδομής υλοποιούνται .
Ο Δήμαρχος αντί να διοικήσει και να επιλύει προβλήματα βάσει του νόμου άγεται και φέρεται από τους πολιτικούς του φίλους προφανώς για την πολιτική του επιβίωση χαιδεύοντας αυτιά προσπαθώντας  να ικανοποιήσει  τοπικίστικα συμφέροντα. Αποτέλεσμα η πλήρης αποδιοργάνωση και κατάρρευση σε όλα τα επίπεδα !
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ !!!
Εκείνο όμως που έχει μεγάλη  σημασία είναι ότι και η μειοψηφία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το χρόνιο σύνδρομο της μικροπολιτικής οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας και μάλιστα οι ορμώμενοι  εξ Ιτέας δεν ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις των αφού επί της ουσίας δεν ενδιαφέρθηκαν για ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ Δ.Ε. ΙΙΤΕΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ για την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με έδρα την ΙΤΈΑ .  Επί της ουσίας λειτούργησαν ως Δούρειοι Ιπποι . Για άλλους ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχει μεγαλύτερη σημασία η καρέκλα (Αντιδήμαρχος  Ιτέας) και για άλλους οι ενδοπαραταξιακές  ισορροπίες . Ετσι υπέστειλαν την σημαία της δίκαιης διεκδίκησης και έγιναν για άλλη μια φορά έρμαια  νοοτροποιών και πρακτικών του παρελθόντος που τόσα δεινά έχουν συσσωρεύσει στον τόπο .

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΑΚΑΚΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος

Απολλώνειο φώς – Καθαρή λύση



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

This browser does not support inline PDFs. Please download the PDF to view it: Download PDF

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΟΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΗΖΕΙ ΤΗΝ ΙΤΕΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΣ ΚΑΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΘΗΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΗΠΩΣ ΔΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ Ο ΤΟΠΟΣ........

Ανώνυμος είπε...

Σιγα ρε φιλε με μια Ιτεα... Μας εχεται ζαλισει.. Τι είναι η Ιτεα???? Μια πολη μεσα σε μια γουρνα.....

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΙΤΕΑ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΘΑ ΦΙΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΝ ΓΟΥΡΝΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΙ ΣΑΛΑΓΑΤΑ ΜΕΓΑΛΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή τυχενει να ειμαι απο αυτόν το νομο με την τοση μεγάλη ιστορία αλλα δεν μενω ευτυχώς.. Ζητε πισω απο τον ηλιο... Δεν εχεται καν ιδιεα πως δουλεύουν οι τουριστικές περιοχες.. Φυσικα γουρνα είναι ολος ο νομος

Ανώνυμος είπε...

φιλε 12:11 ειναι πως το βλεπει κανεις. Αν για παραδειγμα εισαι μονιμος κατοικος Manhatan θα συμφωνησω ενα χωριο της κακιας ωρας ειμαστε (η Ιτέα) που δεν γυρνας ουτε να το φτυσεις. Αν ομως κατοικουσες σε αποσταση μεχρι 50 - 60 km από την Ιτέα θα σου φαινοταν μεγαλουπολη και θα ονειρευοσουν σε περιπτωση που αποκτησεις λεφτα να παρεις και εσυ ενα διαμερισματακι να βολευτεις. Οποτε ολα ειναι σχετικα.

Ανώνυμος είπε...

ENOIΚΙΑΖΩ Η ΠΟΥΛΑΩ 2 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ.ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΡΙΑ