Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Στην τακτική δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Παπαντωνίου


Ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ παραπέμπεται με ευρεία πλειοψηφία στην τακτική δικαιοσύνη για υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά, μετά την ολοκλήρωση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής. 
Την Τετάρτη το πόρισμα στον Νίκο Βούτση.


Στην τακτική δικαιοσύνη για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος παραπέμπει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής τον πρώην υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννο Παπαντωνίου σχετικά με την υπόθεση των εξοπλιστικών.

AdTech Ad

Η Προανακριτική Επιτροπή ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της οδηγώντας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, τον κ. Παπαντωνίου να δικαστεί από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.
Τα μέλη της επιτροπής προχώρησαν μάλιστα σε διάκριση των πράξεων που αποδίδονται στον κ. Παπαντωνίου αναγνωρίζοντας καταρχήν ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα της απιστίας και κατά δεύτερον ότι η πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) δεν τελέστηκε κατά την διάρκεια των υπουργικών του καθηκόντων.
«Η δίωξη του κ. Παπαντωνίου αποτελεί αρμοδιότητα των κοινών Ποινικών Δικαστηρίων» ανέφερε χαρακτηριστικά η προανακριτική.
Η ΝΔ άσκησε κριτική στην συμπολίτευση για τους χειρισμούς της λέγοντας ότι καλλιέργησε πολύ υψηλές προσδοκίες για την πορεία των εργασιών της Προανακριτικής που όμως δεν επιβεβαιώθηκαν τελικά. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπερψήφισε το πόρισμα παίρνοντας όμως αποστάσεις από την συμπολίτευση. Το Ποτάμι και το ΚΚΕ ζήτησαν αντίθετα τη συνέχιση των ερευνών της προανακριτικής.
Το πόρισμα της Προανακριτικής θα κατατεθεί αύριο στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: