Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά: Σε άμεση αποκατάσταση της γέφυρας του Γαλαξιδίου




 Τη μεγάλη απόφαση να προχωρήσει σε άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων της γέφυρας Γαλαξιδίου, η οποία αποτελεί την έξοδο από την εθνική, έλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, όπως πληροφορηθήκαμε. 

Ειδικότερα η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας προχωράει άμεσα στη σύνταξη τεχνικής μελέτης για να ωριμάσει το έργο και να πάει σε διαγωνισμό. 

Να σημειώσουμε ότι σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βαγγέλης Κατσαγούνος θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη για το θέμα. 
Να αναφερθεί ότι τα τελευταία χρόνια η γέφυρα έχει παρουσιάσει σημαντικά προβλήματα, κυρίως λόγω παλαιότητας και έλλειψης συντήρησης, ενώ τελευταία έχουν αποκολληθεί κάποιες φορές τμήματα σκυροδέματος, όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος Γαλαξιδίου κ. Θανάσης Τσονάκας. «Δεδομένου ότι κάτω και πάνω από τη γέφυρα κυκλοφορούν  καθημερινά πολλά οχήματα, δε μπορεί να παραμείνει ως έχει και απαιτούνται επεμβάσεις. Σήμερα (σ.σ. χθες) συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατσαγούνο, ο οποίος με ενημέρωσε για την πρόθεσή του να λάβει άμεσα μέτρα αποκατάστασης», τόνισε ο κ. Τσονάκας.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν θα είναι περιορισμένης κλίμακας, καθώς με την κατασκευή του οδικού άξονα προβλέπεται η απόλυτη αναμόρφωση της γέφυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: