Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Παραχωρήθηκε ο χώρος για το Πάρκο Ελιάς στην ΆμφισσαΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        ΑΜΦΙΣΣΑ, 17.06.2017
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                              
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                         
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                        

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά                
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                              
Τηλέφωνο: 2265350027       
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 45/2017

ΘΕΜΑ:  «Παραχωρήθηκε ο χώρος για το Πάρκο Ελιάς στην Άμφισσα»

Ο Δήμος Δελφών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκε, με την υπογραφή από το Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο της σύμβασης χρησιδανείου από τον Ο.Α.Ε.Δ. (καθολικού διαδόχου του πρώην Ο.Ε.Κ.), η διαδικασία για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του ελαιοκτήματος, έκτασης 7,5 στρεμμάτων περίπου στην περιοχή «Άγιοι Απόστολοι» Άμφισσας, μεταξύ του Επαγγελματικού Λυκείου και του οικισμού Ο.Ε.Κ. ΙΙΙ, με σκοπό τη δημιουργία του «Πάρκου της Ελιάς».

Το εν λόγω ελαιοτεμάχιο παραχωρήθηκε από τον Ο.Α.Ε.Δ. μετά από αίτημα της δημοτικής αρχής, το οποίο είχε κατατεθεί προ διετίας περίπου και αφού χρειάστηκε να διέλθουμε διάφορα διαδικαστικά στάδια.

Το «Πάρκο Ελιάς», που πρόκειται σύντομα να δημιουργηθεί στον παραχωρηθέντα χώρο, μέσα από ήπιες και αναστρέψιμες παρεμβάσεις διαμόρφωσης, σκοπεύουμε να έχει αφενός μεν εκπαιδευτικό χαρακτήρα (με προγράμματα σχολείων, του Κ.Π.Ε. Άμφισσας κ.λπ.) γύρω από την περίφημη «Ελιά Αμφίσσης», αφετέρου δε να λειτουργεί ως χώρος αναψυχής όντας απόληξη της παραδοσιακής περιπατητικής διαδρομής της Λεωφόρου Σαλώνων.

Ο Δήμος Δελφών ευχαριστεί θερμά την Διοικήτρια του Ο.Α.Ε.Δ. κα. Καραμεσίνη για τη θετική της ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Δελφών και την αρωγή που προσέφερε με τον τρόπο αυτόν στη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ακόμη αξιόλογου χώρου για την πόλη της Άμφισσας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


                                                         Γραφείο Τύπου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε Παναγιωτοπουλε μας εχεις ταραξει στους σχεδιασμους και στις παραχωρησεις ακινητων. Εχεις καταλαβει οτι τελειωνει και ο τριτος χρονος της θητειας σου και επι της ουσιας παπαλα? Δεν εχεις τοποθετησει λιθον επι λιθου πουθενα στο Δημο Δελφων?

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ. 2:15 ΚΡΑΤΗΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΠΛΕΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

7:39, ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ; ΜΗΝ ΠΑΣ ΜΑΚΡΥΑ. ΣΤΗΝ ΙΤΙΑ. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΛΑΔΕΥΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝΔΡΟ. ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ; ΤΗΝ ...ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ; ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ; ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΝΕΡΟΥ; ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ; ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ.