Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΔΕΣΦΙΝΑ : ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ... από άλλο πλανήτη




Βρέθηκα πριν μερικές ημέρες στην Δεσφίνα για επαγγελματικούς λόγους και έκπληκτος αντίκρισα μία νοικοκυρά να πλένει τον δρόμο (όχι το πεζοδρόμιο) μπροστά από το σπίτι της... Σε ποιον να το πω και να με πιστέψει.... αμέσως έβγαλα το κινητό μου και τράβηξα φωτογραφίες για ντοκουμέντο!



πάμε μερικά μέτρα παρακάτω και τι να δω !? και άλλη νοικοκυρά ΕΞΩ από το σπίτι της σκούπιζε !



Αναρωτιέμαι δεν υπάρχει κράτος ;  μα να αφήνει την γιαγιούλα να σκουπίζει ??


μόλις τους είπα πως αυτό δεν το έχω δει πότε στην Ιτέα να συμβαίνει η μία παραλίγο να πέσει κάτω από τα γέλια ..



 και η άλλη κυρία μόνο που δεν με κατάβρεξε με το λάστιχο του νερού...



 απομακρύνθηκα σκεπτικός ..... μήπως τελικά και το πεζοδρόμιο είναι δικό μας;



Μυρκας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μυρκας μηπως είσαι βλακας??? Παράδειγμα πρέπει να είναι για όλους μας οι κυρίες που καθαριζουν εξω απο της αυλες.. Τους δημόσιους και κοινοχρηστους χωρους..διοτι δεν το ειχες ξαναδεί αυτο και οπως πιστεύω εξω απο την αυλη σου θα βρωμάει ο τοπος.. Το κράτος δεν μπορεί να ειναι στην αυλη του καθενός απεξω.. Για ονομα του κυρίου... Μηπως περιμενεις το κρατος οταν πας στο μερος να ερθει να σε σκουπισει??? Μαακα

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΧΡΙΣΤΟ.ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΕΙΣ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑΥΑΓΗΣΕ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΑΝΥΔΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΩΣΕ ΜΕ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΩΣΕ ΜΕ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΕΦΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΕΝΤΑΞΗ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΩ ΑΛΛΑ ΚΟΥΝΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΙΓΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.ΟΙ ΔΕΣΦΙΝΙΩΤΗΣΕΣ ΗΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΕΛΑ ΕΣΥ ΤΩΡΑ Η ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΙΑ Μ΄Τ΄ΕΛΕΝΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΥΠΗΣ' ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΣΤΥΧΟ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ.ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ Μ΄Η ΑΣΗΜΩ ΠΟΙ ΚΑΤΩ ΕΠΙΘΕΩΡΗ.

Ανώνυμος είπε...

Σχεδόν παντού στη Φωκίδα (και στην Άμφισσα ακόμα) αυτό συμβαίνει!
Μόνο στην Ιτέα συναντάς τέτοια αδιαφορία των κατοίκων για την πόλη τους!

Unknown είπε...

Αγαπητέ Μυρκά!
Αν και δεν έχω καταλάβει το ύφος στα σχόλια που κάνεις, θα ήθελα να σε ενημερώσω πως στην ΔΕΣΦΙΝΑ απο ιδρύσεως του χωριού ολες οι νοικοκυρές καθάριζαν το κομμάτι του δρόμου που θεωρούσαν οτι τους αναλογεί.
Ποτέ καμιά εξουσία δεν τους το επέβαλε.
Ποτέ καμιά εξουσία δεν τους το ζήτησε.
Μόνη της η κάθε μια ήθελε να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και μέσα απο αυτό ικανοποιούσε και το δικό της αίσθημα για διαβίωση σε ένα καθαρό περιβάλλον.
Η καθαριότητα είναι ένα κομμάτι που πρέπει να το επιδιώκεις και ΟΧΙ να το περιμένεις. ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ!!
Σίγουρα δεν είναι αυτοί οι λάθος!!

Φιλικά Καλλιακούδας Χαράλαμπος!