Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΤΕΑΣ : Θλίψη, θλίψη, θλίψη...

Αδιέξοδη Υποβάθμιση

   Είναι δυστύχημα για την πόλη μας. Όχι ατύχημα, αλλά κυριολεκτικά δυστύχημα.


Είναι ξεπεσμός για την ομορφότερη πόλη-λιμάνι του Κορινθιακού Κόλπου, να καθορίζεται η μοίρα της, η προοπτική της και η ανάπτυξή της, από ανθρώπους (ηθελημένα;) ανήμπορους να αντιληφθούν, τουλάχιστον την πραγματικότητα. Από ανθρώπους των οποίων η υποτιθέμενη ιδεολογική ταύτιση με “ανώτερα” κέντρα εξουσίας και αποφάσεων, τους μετέτρεψε σε συμπαθητικές μαριονέτες και σε διαδικαστικά “εργαλεία”, απομονώσεως, εξουδετερώσεως και εν τέλει μαρασμού της αγαπημένης μας Ιτέας. Κρίμα, κρίμα, κρίμα...

   Τοπικό Συμβούλιο εχθές στην Ιτέα. Απερίγραπτες κι ανομολόγητες καταστάσεις... Οδύνη! Μια δράκα ανθρώπων να προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα και την κατα-τσαλακωμένη αξιοπρέπεια της πόλεως και η ευρισκόμενη από καιρού σε λανθάνουσα κατάσταση Τοπική Αρχή της, να “καμώνεται“ εν μέσω αβροτήτων, ότι ελέγχει την αποκαρδιωτική έως φαιδρά συνεδρίαση του Σώματος. 
 Όταν η εκ φύσεως αγαθότητα, εγγίζει τα όρια της επικινδύνου ηλιθιότητος!...

   Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας εχθές, ημέρα Τρίτη της 27ης Ιουνίου του 1827!...  Ενός Συμβουλίου το οποίο κυριολεκτικά “δεν υπήρξε...”. Ενός Συμβουλίου του οποίου οι προτεραιότητες των θεμάτων του, οι διαδικασίες και τα γενόμενα εντός του ήσαν“άπαιχτα”, κοινώς ανύπαρκτα. Καθ’ όσον επραγματοποιήθη μόλις 3(τρεις) μήνες πριν από την Ναυμαχία της Αγκάλης!... Τέτοιαν οπισθοδρόμηση!

Είναι άδικο όμως και για την πόλη μας και για εμάς τους κατοίκους της. Είναι άδικο να έχουμε καταδικάσει κοινότητα, εαυτούς και μέλλον, με την ψήφο μας στις δημοτικές εκλογές του 2014.  Και τέλος, είναι αξεπέραστο, αυτό το οποίο “λουζόμαστε” εδώ και μερικά έτη και να μην υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσουμε, να μην υπάρχει δυνατότητα να το αποτρέψουμε.  Ας είναι καλά ο “Καλλικράτης”, ο οποίος άλλους ανυψώνει και άλλους “στέλνει στα Τάρταρα” όπως έλεγε και μια κυρία ατυχήσασα σε κάποια ελληνική ταινία.

Επέρασαν 3,5 ώρες εντός της αιθούσης συνεδριάσεως του Σώματος και οι θυμηδίες, οι γέλωτες, οι εναντιώσεις, οι ενστάσεις και η απογοήτευση για το θλιβερό επίπεδο του Συνεδρίου, ήσαν τα μόνα στοιχεία τα οποία απεκόμισαν όσοι είχαν κάνει τον κόπο να παρακολουθήσουν αυτήν την... επιθανάτια συνεδρίαση της άλλοτε κραταιάς, ανεξάρτητης και ισχυράς Κοινότητος με συνέχεια ως Δήμος.

Κυρίαρχο το θέμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με έδρα την Ιτέα. Το οποίο θέμα “επεβλήθη” από τους Τοπικούς Συμβούλους, παρά τις απεγνωσμένες αντιδράσεις, την κωλυσιεργία και την αρνητική στάση του Προέδρου. Ο οποίος, ακόμη και όταν αντελήφθη ότι δεν θα απέφευγε την ψηφοφορία, εζήτησε να γίνει αναφορά στην απόφαση -εισήγηση και για το Γαλαξείδι, εισπράττοντας από γέλωτες, έως και χειροκρότημα!...

Ένταση, αντεγκλήσεις και χαρακτηρισμοί, ήσαν το ...διαδικαστικό για το εν λόγω θέμα, αλλά τα δάκρυα (λόγω γέλωτος), ήλθαν όταν ο Πρόεδρος άρχισε να “ενημερώνει” το Σώμα, για τις παραλίες με Γαλάζιες Σημαίες, θυμίζοντας παλαιές ελληνικές ταινίες με τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο. Σε 3 ημέρες θα αποφασισθούν από την Πανελλήνια Επιτροπή οι βραβεύσεις παραλιών με Γαλάζιες Σημαίες και παρ’ ότι ο Δήμος Δελφών έχει ειδοποιηθεί από διμήνου προκειμένου να καταθέσει τα προαπαιτούμενα πιστοποιητικά και φωτογραφίες για να συμπεριληφθούν στον κατάλογο οι παραλίες “Μαϊάμι” και“Τροκαντερό”, εν τούτοις, όχι μόνον δεν έχει ετοιμασθεί ο Φάκελλος, αλλά ο Πρόεδρος ομολόγησε ότι σήμερα έβγαλε φωτογραφίες από τα “WC” δυο παραθαλασσίων καταστημάτων, τα οποία υποτίθεται ότι θα είναι προς χρήση των κολυμβητών! (χωρίς όμως την έγκριση των επιχειρηματιών!...). Μοναδικές στιγμές.

Βεβαίως, το ότι η περίφημη ράμπα εισόδου στην θάλασσα για ΑμΕΑ είναι για να... δημιουργήσει ΑμΕΑ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε Τοπικός Σύμβουλος, το ότι δεν υπάρχει ναυαγοσώστης και πρώτες βοήθειες, το ότι δεν υπάρχει Parking για ΑμΕΑ, χημικές τουαλέτες, αποδυτήρια και μερικά ακόμη από τα 36 προαπαιτούμενα, δεν απασχολούν τον Πρόεδρο, του οποίου το πρόβλημα ήταν, οι εκταφές (λόγω πληρότητος, λέει) στο Κοιμητήριο της Ιτέας. Απερίγραπτες στιγμές.

  Το χειρότερο όμως έλαβε χώραν στο τελευταίο θέμα προς συζήτηση, το οποίο αφορούσε το θλιβερό φαινόμενο των κάδων απορριμάτων στην λεωφόρο Ηρώων, όταν οι Τοπικοί Σύμβουλοι εν χωρώ, έλεγαν στον Πρόεδρο του Σώματος, ότι τους κοροϊδεύει, ότι άλλα αποφασίζουν στο Τοπικό Συμβούλιο κι άλλα συνεννοείται αυτός με Υπηρεσίες και Διευθύνσεις του Δήμου, με αποτέλεσμα όταν αυτός (ο Πρόεδρος) ήθελε να δείξει (σε ποιούς;) ότι οι κάδοι απορριμάτων ήσαν άδειοι (κάποιες νύκτες), να γίνει το “έλα να δείς”!...   Με τους παρόντες εκπροσώπους από το Ξενοδοχείο “Ναυσικά” και με σύσσωμο το ακροατήριο, να στρέφεται εναντίον του “άρχοντος” της πόλεως, αλλά με τον ίδιον να μην καταλαβαίνει το τι του “έσουρναν” και γιατί τον κατηγορούσαν. Του αρκούσε το ότι ήταν Πρόεδρος!...

Δεν μας αξίζει τέτοια μεταχείριση. Δεν μας πρέπει τέτοια Αρχή.
Κρίμα, κρίμα, κρίμα...

Καληνύκτα αγαπημένη μου Ιτέα.

Καλή Ανάσταση αδικημένη μου πόλη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: