Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Παρέμβαση Εισαγγελίας Εφετών για δηλώσεις περί επικείμενου σεισμού


Αφορμή στάθηκε το αίτημα του υπουργού Υποδομών για δηλώσεις επιστημόνων για επικείμενο σεισμό στη Λέσβο
Την Εισαγγελία Εφετών απασχολεί πλέον ο σεισμός που έπληξε τη Λέσβο. Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη για δηλώσεις επιστημόνων για επικείμενο σεισμό, ο οποίος θα χτυπήσει το νησί.
AdTech Ad
Η προκαταρκτική εξέταση "χρεώθηκε" στην εισαγγελέα Εφετών, Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία θα διερευνήσει αν τελέστηκε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Ήδη η εισαγγελική ελιτουργός προχωρά στη συλλογή δηλώσεων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μετά τη σεισμική δόνηση που έμελε να στοιχίσει τη ζωή μίας γυναίκας.
Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από αίτημα παρέμβασης της Δικαιοσύνης που υπέβαλε ο Χρήστος Σπίρτζης τις προηγούμενες ημέρες στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, όπου έκανε αναφορά σε σεισμολόγους οι οποίοι προχώρησαν σε ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις για επικείμενο μεγαλύτερο σεισμό στη Λέσβο, προκαλώντας αναστάτωση και πανικό στους κατοίκους του νησιού.
Συγκεκριμένα, στο αίτημα ο υπουργός Υποδομών αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: "η  Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων των πληγεισών περιοχών, της εκτίμησης και αποκατάστασης των ζημιών και την κατά το δυνατό άμεση επαναφορά της ομαλότητας της καθημερινότητας της ζωής στις πληγείσες περιοχές".
Σύμφωνα με τον Χρ. Σπίρτζη, αυτό το έργο γίνεται ακόμα δυσκολότερο όταν "άτομα επικαλούμενα την επιστημονική τους ιδιότητα, προβαίνουν δημοσίως σε ατεκμηρίωτες, αβάσιμες και ανακριβείς δηλώσεις και εκτιμήσεις, που παρεμποδίζουν σοβαρά το έργο της Πολιτείας και δημιουργούν αδικαιολόγητο πανικό και αναστάτωση στους κατοίκους, πλήττοντας το δημόσιο συμφέρον και ζημιώνοντας περαιτέρω ανεπανόρθωτα την οικονομία των νησιών εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: