Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Λιχαδονήσια: Η δική μας… Καραϊβική! Μόλις μια ώρα από την Ιτέα....

Μπορεί ο Αγιος Δομίνικος και γενικά η Καραϊβική να συζητήθηκε αρκετά φέτος στην Ελλάδα λόγω του Survivor, αλλά όσοι έχουν ταξιδέψει αρκετά στην Ελλάδα, ξέρουν ότι υπάρχουν μέρη και τοποθεσίες που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τις παραλίες των Διάσημων και των Μαχητών.




Μία από αυτές είναι τα Λιχαδονήσια, μία συστάδα μικρών νησίδων στα βορειοδυτικά της Εύβοιας μεταξύ του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, καθώς και κοντά στον οικισμό της Λιχάδας από την πλευρά της Εύβοιας, και των Καμένων Βούρλων από την πλευρά της Φθιώτιδας.
Υπάρχουν τρεις τρόποι για να πας εκεί: με καραβάκι από τα Καμένα Βούρλα, με βάρκα από τον Κάβο του Αγίου Γεωργίου Λιχάδας ή με οποιοδήποτε πλωτό μέσο από όλες τις κοντινές στεριές.
Με το που πατήσεις το πόδι σου εκεί, η διάθεση αλλάζει αμέσως. Κατάφυτα νησάκια, παρά τους ηφαιστειογενείς βράχους και παραλίες με χρυσή άμμο. Μπορείς να περπατήσεις αρκετά και να κάνεις μπάνιο μόνος, αλλά οι περισσότεροι κατευθύνονται στο beach bar της οικογένειας Λυμπέρη που υπάρχει εδώ και χρόνια και προσφέρει ξαπλώστρες και ομπρέλες, καφέδες, ποτά αλλά και υπέροχους θαλασσινούς μεζέδες στα κάρβουνα, όπως καλαμάρια και καραβίδες!

Τα νερά είναι καταπράσινα και αρκετά ζεστά παρά το γεγονός ότι η περιοχή έχει ρεύματα, ενώ πλέον λειτουργεί και δεύτερο beach bar από την άλλη πλευρά, το οποίο δίνει λύσεις ειδικά τα Σαββατοκύριακα που οι λουόμενοι συρρέουν στα νησάκια!
Το ταξίδι στα Λιχαδονήσια προσφέρει και άλλες εμπειρίες καθώς οι πιο συχνοί επισκέπτες των νησιών είναι δύο φώκιες που ζουν εκεί και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τις συναντήσεις καθώς έχουν εξοικειωθεί αρκετά με την ανθρώπινη παρουσία και τις βάρκες που πηγαινοέρχονται αδιάκοπα. Επίσης, από την πλευρά της Στερεάς Ελλάδας, προς τα Καμένα Βούρλα υπάρχει και ένα ναυάγιο, το οποίο βλέπεις και από την επιφάνεια.

Το ίδιο πανέμορφος και σπουδαία εναλλακτική λύση για να αποφύγεις την πολυκοσμία στα Λιχαδονήσια, είναι ο γειτονικός Κάβος στον Αγιο Γεώργιο Λιχάδας. Οσοι επιλέξουν να πάνε στα Λιχαδονήσια από την Εύβοια θα πρέπει να αφιερώσουν και χρόνο στην περιοχή καθώς μία βουτιά στα ήρεμα νερά του Κάβου ενδείκνυται.

Στην περιοχή υπάρχουν και πιο οργανωμένες καταστάσεις όπως είναι το beach bar Hakuna Matata, αλλά κυρίως το Breeze, το new entry της περιοχής που συναγωνίζεται επάξια τα καλύτερα beach bar της Ελλάδας.
Για καφέ, ποτό, αλλά και ποιοτικό φαγητό με ξεχωριστές σαλάτες, burgers και άλλα σπουδαία πιάτα και κυρίως χωρίς να χρειαστεί να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ένα μέρος που μπορείς να περάσεις ήρεμα και ευχάριστα στην παραλία, αλλά και να μην θέλεις να σταματήσεις το πάρτι για όσους ζητάνε κάτι παραπάνω στην διασκέδασή τους.

Για φαγητό το πλέον ενδεδειγμένο μέρος είναι η ταβέρνα του Στάθη με φρέσκα ψάρια και κρεατικά αλλά και τις καλύτερες και πιο ζουμερές σαρδέλες που έχετε δοκιμάσει. Καλέστε το Νίκο να σας πει τι καλό έχει σήμερα η κουζίνα και απολαύστε τη σκιά των πεύκων μέχρι να έρθει το φαγητό σας. Πολύ καλό είναι και το γειτονικό Κύμα.

Ομορφο χωριό είναι και ο Αγιος Γεώργιος, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι για ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές! Φτιάξτε λοιπόν τα πράγματα σας και καλές βουτιές!

http://www.gazzetta.gr


2 σχόλια:

Οινοχωρι είπε...

πήγατε ποτέ στα Λιχαδονήσια???

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΞΕΦΥΤΡΩΣΑΝ ΤΑ ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ..