Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΙΤΕΑ... Θυρανοίξια του παρεκκλησίου της Αγίας Μαρίνας στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων

Φωτογραφία του Νίκος Θαλάσσης.
Α.Π. : 436                                                     Ιτέα, 30 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου της Αγίας Μαρίνας, με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φωκίδας, κ.κ. Θεοκτίστου. Το παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται στον εσωτερικό χώρο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ιτέας και δημιουργήθηκε για να καλύπτει τις θρησκευτικές ανάγκες των περιθαλπομένων του.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Καλύβα και άλλους ιερείς της πόλεως τέλεσε τον αγιασμό και στη συνέχεια τον πρώτο εσπερινό μέσα στο παρεκκλήσι, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, της Διευθύντριας, των εργαζομένων, των τροφίμων και των συνοδών τους, καθώς επίσης και πολλών επισκεπτών.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ

Το παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας ανεγέρθηκε κατόπιν επιθυμίας της άγαμης αδερφής του μεγάλου ευεργέτη του Ιδρύματος, Χαράλαμπου Γραμματικόπουλου, Μαρίνας. Μετά το θάνατό της, η Μαρίνα Γραμματικοπούλου κληροδότησε ακίνητο ιδιοκτησίας της ( το παρόν οικόπεδο του Ιδρύματος) στον αδερφό της, ο οποίος στη διαθήκη του το διέθεσε στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, προκειμένου να ανεγερθεί δεύτερος ναός προς ανατολάς της πόλεως της Ιτέας, το οποίο και έγινε με την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους.

Παρά την πάροδο πολλών ετών, ο Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Παρασκευάς, Εφημέριος του Ι.Ν. της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, δεν ξέχασε ποτέ την επιθυμία της Μαρίνας  Γραμματικοπούλου για ανέγερση ναού στο παρόν οικόπεδο του Ιδρύματος και θεώρησε δε πρέπον να ανεγερθεί στη μνήμη της Αγίας που φέρει το όνομά της.


ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: