Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Δύο έργα οδοποιίας στην Φωκίδα

Με δύο έργα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της οδοποιίας στη Φωκίδα προχωρά η υλοποίηση του σχεδίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης σε όλη την περιοχή.


Πρόκειται για δομικές παρεμβάσεις, με τις οποίες θα αποκατασταθεί η ομαλή διέλευση των οχημάτων αλλά και θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς οδήγησης.
Το πρώτο έργο αφορά στη συντήρηση και προσωρινή αποκατάσταση τμημάτων του υπάρχοντος φθαρμένου ασφαλτικού οδοστρώματος, της Εθνικής Οδού (Ε.Ο.) Νο27 στους Αγίους Αποστόλους, ενώ προβλέπεται ο καθαρισμός τάφρων και πρανών αλλά και η επισκευή της οριζόντιας και κάθετης σήμανσης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 286.247,14 ευρώ.
Το δεύτερο έργο προβλέπει παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης τμημάτων στο κλάδο Άµφισσας- Γραβιάς και συγκεκριμένα από τη θέση «ΑηΛιώσα» πλησίον οικισμού Ελαιώνα έως θέση «Πουρί», µε προϋπολογισμό 290.000,00 ευρώ.
Στόχος και των δύο έργων είναι, άμεσα, να γίνουν οι παρεμβάσεις που πρέπει, ώστε να αντιμετωπιστούν οι φθορές που έχουν προκληθεί στο οδόστρωμα από τις καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ετών, αλλά και να αναβαθμιστεί η ποιότητα και η ασφάλειά τους.
Με αφορμή αυτά τα δύο έργα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια της Περιφέρειας να αλλάξει ριζικά, όχι μόνο η εικόνα των δρόμων της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και η ποιότητά τους. «Οι ρυθμοί με τους οποίους προχωράμε στις παρεμβάσεις για τους δρόμους μας, δείχνουν ότι έχουμε χαράξει μία σταθερή πορεία για να πετύχουμε τον στόχο μας. Να προσφέρουμε στους πολίτες και τους επισκέπτες της Στερεάς, ασφαλείς αλλά και όμορφες διαδρομές. Είναι στόχος που δεν εγκαταλείπουμε ποτέ γιατί πιστεύουμε ότι με την επίτευξή του, δίνουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους» είπε χαρακτηριστικά.

http://dytikesmaties.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΒΩΞΙΤΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον εχεις πρόβλημα με τα αυτοκίνητα που κουβαλανε βωξίτη...!!! Δεν εξηγείται αλλιως... Μονο αυτα περνάνε? Η μηπως και πάρα πολλά διερχομενα... Αλλα τι να πει κανεις για την φωκιδα που με την σκεψει μερικων και την νοοτροπία έχουμε μείνει 50χρονια πισω απο τον πολιτισμό... ΜΕΛΠΑ.. Συνδρομος που διαθετουν πολλοί στην ευρύτερη περιοχή.. Αν θέλετε σας εξηγω τι σημενη