Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού με τίτλο «Παρνασσός. Από την εποχή των παγετώνων στους Εθνικούς Δρυμούς».









ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  Εκδήλωση ΦΔΕΔΠ με θέμα: «Παρνασσός. Από την εποχή των παγετώνων
             στους Εθνικούς Δρυμούς»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού με τίτλο «Παρνασσός. Από την εποχή των παγετώνων στους Εθνικούς Δρυμούς». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΠΕΕ Αμφίκλειας, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Φορέα

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του ΦΔΕΔ Παρνασσού κα Τσιτσώνη Θέκλα Καθηγήτρια ΑΠΘ, η οποία ανέπτυξε το θέμα ‘‘Παρνασσός: Μνημείο Φύσης και Πολιτισμού’’. Ακολούθησε παρουσίαση από τον κ. Λεονταρίτη Άρη, υποψήφιο διδάκτορα Παγετωνικής Γεωμορφολογίας του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με θέμα ‘‘Η επίδραση των παγετώνων στη διαμόρφωση του ανάγλυφου του Παρνασσού’’. 
Στη συνέχεια έγινε μία σύντομη παρουσίαση με θέμα ‘‘Η ανθρώπινη δραστηριότητα ως παράγοντας διαμόρφωσης του τοπίου’’ από την κα Μαργαριτοπούλου Βασιλική, MSc Βιολόγο του Φορέα και την κα Κούκου Ελένη, Δασοπόνο του Φορέα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ενδιαφέρουσα παρουσίαση της κας Ασλανίδου Γεωργίας, Αρχιτέκτονα-Φωτογράφου, με θέμα ‘‘Φωτογραφία Τοπίου και Εθνικά Πάρκα. Η περίπτωση του Frederic Boissonnas και των Εθνικών Δρυμών Ολύμπου και Παρνασσού’’.     
     
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Γώγος Γεώργιος και ο κ. Μολιώτης Νικόλαος ως εκπρόσωπος του Δήμου Δελφών, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό, καθώς επίσης η Αντιδήμαρχος κα Στιβακτή Αθανασία, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και αρκετοί κάτοικοι Παραπαρνάσσιων οικισμών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν οι νικητές του Διαγωνισμού Φωτογραφίας  με θέμα: «Ο Εθνικός Δρυμός του Παρνασσού μέσα από το φακό των επισκεπτών του» που διεξήχθη από 06/05/2017 έως 16/06/2017. Το πρώτο βραβείο κέρδισε ο κ. Κυπαρισσάκης Γιώργος (μία διανυκτέρευση για 2 άτομα στο ξενοδοχείο “Elatos Resort & Health Club”), το δεύτερο η κα Σγουροπούλου Αλεξάνδρα (δύο φωτογραφικά λευκώματα σχετικά με το φυσικό περιβάλλον) και το τρίτο ο κ. Κούσουλας Νίκος  (ένα φωτογραφικό λεύκωμα σχετικά με το φυσικό περιβάλλον).

                                                                       Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
                                                                      Η Πρόεδρος

                                                                     Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
                                                                      Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας
                                                                      & Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: