Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Καμμένος -Γεωργιάδης: Στα άκρα η κόντρα για Μαρινάκη, Γιαννουσάκη, Noor 1




Oξεία ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη με επίκεντρο την συνομιλία του υπουργού με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη και φόντο την υπόθεση Noor 1 και τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.
Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ρώτησε τον υπουργό με ποια αρμοδιότητα επικοινώνησε με τον κ. Γιαννουσάκη, τι του είπε και αν συνομίλησε και με τον Χριστοφορίδη, κατηγορώντας τον ότι εμπλέκει τον επιχειρηματία μετά την αγορά του ΔΟΛ «που τον άρπαξε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του Ιβάν Σαβίδη».
«Αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένοχος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών να σαπίσει στη φυλακή. Αλλά αυτό, αρμόδιο να το κρίνει είναι η ελληνική δικαιοσύνη και όχι ο κ. Καμμένος ή ο κ. Κοντονής ή εγώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
«Αν αποδειχθεί ότι πράγματι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομίλησε με τον καταδικασθέντα ισοβίτη Γιαννουσάκη, αυτό συνιστά παράβαση του κώδικα ποινικής δικονομίας περί κατάχρησης εξουσίας», υποστήριξε ο αντπρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε τον κ. Καμμένο να καταθέσει τον τηλεφωνικό του λογαριασμό, για να αποδειχθεί αν είχε ή όχι 12 διαφορετικές συνομιλίες, διάρκειας 21 λεπτών.
Καμμένος: Υπερασπίζεστε, ύποπτο για τέσσερις υποθέσεις, εφοπλιστή
Απαντώντας ο υπουργός παραδέχθηκε ότι είχε συνομιλίες με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, τονίζοντας ότι «φοβόταν για τη ζωή του, μήπως «φαγωθεί» όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας αν θα αποκάλυπτε όσα ήξερε για την υπόθεση». Πρόσθεσε, δε, ότι καθώς  η υπόθεση του Noor 1 αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, και πιθανώς και το πετρέλαιο που θα έφερνε θα ήταν το αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, «η υπόθεση έχει να κάνει και με την ασφάλεια της χώρας, αφού σε αυτή εμπλέκονται Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών και γι’ αυτό η υπόθεση που αφορά την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας».
Παράλληλα κατηγόρησε ότι «ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα έναν επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη. Εγώ σας ήξερα για καλό έμπορο βιβλίων, αλλά τώρα έρχεστε να υπερασπιστείτε ένα εφοπλιστή που έχει ΜΜΕ για να έχετε προβολή σε αυτά».
«Υπάρχει μία ξεκάθαρη υποστήριξη από τη Ν.Δ., ενός υπόπτου, ενός εμπλεκόμενου σε τέσσερις υποθέσεις, τον οποίο μάλιστα ο κ. Γιαννουσάκης έχει κατονομάσει», κατέληξε ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στον Μαρινάκη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποια κόντρα, δεν προλάβαινε να μετράει τις καρπαζιές ο Πάνος. Ευτυχώς για τους Έλληνες έρχεται γρήγορα η απαλλαγή από τους Τσιπρανέλ. Στόχος το μονοψήφιο νούμερο για τον ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική εξαφάνιση των ΑΝΕΛ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΓΕΡΣΙΣ