Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Η Προστασία του Κορινθιακού Κόλπου στην ειδική μόνιμη επιτροπή προστασίας περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων ( video )









Τα μηνύματα και τα συμπεράσματα της συζήτησης κρίνονται θετικά , σηματοδοτώντας μοναδική ευκαιρία λήψης αποφάσεων για τη βιωσιμότητα του Κορινθιακού κόλπου με κορυφαία μάλιστα σημασία και για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής των Δελφών. 

Τα συμπεράσματα της συζήτησης θα αποτελέσουν το πόρισμα της Επιτροπής το οποίο θα συνταχθεί και θα δημοσιοποιηθεί στην συνέχεια. Τα θέματα της προστασίας του Κορινθιακού κόλπου και της δυνατότητας του πληθυσμού που κατοικεί γύρω απ' αυτόν,  να εξακολουθήσει να ζεί με αξιοπρέπεια στον τόπο του , έχουν ξεπεράσει τα τοπικά όρια και έχουν πλέον απασχολήσει τα ανώτατα όργανα της Πολιτείας. 

Για να γίνουν όμως οι προθέσεις αυτές Κυβερνητικό έργο , δεν αρκεί μόνο αυτό. Τώρα απαιτείται , όσο ποτέ άλλοτε, η κινητοποίηση της βάσης της κοινωνίας και η άσκηση πίεσης προς κάθε κέντρο απόφασης ώστε να δοθούν επιτέλους λύσεις στα χρόνια και επικίνδυνα προβλήματα , προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος συνολικός σχεδιασμός για την πολυπόθητη ανάπτυξη , ανεξάρτητα από τυχόν ιδιωτικά ,μεμονωμένα , συμφέροντα που ενδεχομένως θιγούν.    

Σημείωση : Την ομιλία του κ.Ευθυμίου Σκαρίμπα εκ μέρους της ομοσπονδίας οικολογικών οργανώσεων Κορινθιακού κόλπου "ΑΛΚΥΩΝ" μπορείτε να παρακολουθήσετε από το 92.10 λεπτό έως το 107.05 λεπτό

Δεν υπάρχουν σχόλια: