Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Στο Δήμο Δελφών περιήλθε έκταση 13 στρεμμάτων για τη δημουργία χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων στην Άμφισσα



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               ΑΜΦΙΣΣΑ, 19.07.2017
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                  
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                               
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                              

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά                   
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                                  
Τηλέφωνο: 2265350023        
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 53/2017

ΘΕΜΑ:  «Στο Δήμο Δελφών περιήλθε έκταση 13 στρεμμάτων για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων στην Άμφισσα»

Υπεγράφη σήμερα από το Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο και εκπρόσωπο της εταιρείας Imerys, συμβολαιογραφική πράξη για τη μεταβίβαση του ελαιοτεμαχίου έκτασης 13.212,30 τ.μ. στη θέση «Νησί» ή «Κουμπούλοι» (επί της Ε.Ο. Άμφισσας – Λαμίας, σε επαφή με το ΒΙΟ.ΠΑ. Άμφισσας). Το προσύμφωνο πώλησης, που ταυτόχρονα περιέχει όρο άμεσης και αορίστου διάρκειας παραχώρησης της νομής και κατοχής του ακινήτου (χρησιδάνειο), προβλέπει την σε σύντομο χρονικό διάστημα οριστική πώληση του ακινήτου έναντι του συμβολικού τιμήματος των χιλίων (1.000,00) ευρώ, αποτελώντας στην πραγματικότητα μια δωρεά της εταιρείας προς το Δήμο Δελφών.

Για το χώρο ήδη εκπονείται μελέτη με σκοπό τη δημιουργία και εγκατάσταση χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων, η λειτουργία του οποίου αφενός μεν θα λύσει ένα σημαντικό και γνωστό από δεκαετίες πρόβλημα εξυπηρετώντας τους αυτοκινητιστές σ’ έναν οργανωμένο και ασφαλή χώρο, αφετέρου δε θα συνοδευτεί από πλήρη απαγόρευση στάθμευσης των βαρέων οχημάτων μέσα στον αστικό ιστό, κατά τη δεδηλωμένη βούληση της δημοτικής αρχής, ώστε να υπάρξει λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης.

Με την απόκτηση σήμερα του συγκεκριμένου χώρου, η δημοτική αρχή θα μπορέσει να χειριστεί και το μεγάλο ζήτημα της εγκατάστασης των Ρομά, που σήμερα έχουν καταλάβει το ελαιοτεμάχιο αυτό με τα πρόχειρα παραπήγματά τους, δημιουργώντας μια κατάσταση προβληματική και επικίνδυνη. Για την ομάδα αυτή των συμπολιτών μας υπάρχει στενή συνεργασία με την Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που σχεδιάζει μαζί μας και προτίθεται να χρηματοδοτήσει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, με άξονες τη στέγαση, την εργασία και την εκπαίδευση.

Μέχρι να ωριμάσει και να υλοποιηθεί το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, η δημοτική μας αρχή προτίθεται τις επόμενες εβδομάδες να προβεί σε μερική διαμόρφωση του χώρου πίσω από το κλειστό γυμναστήριο «Χριστολιάς Καμπεράκης», που έχει πρόσφατα αποκτηθεί από το Δήμο Δελφών και ο οποίος χώρος είναι ο προβλεπόμενος από το εγκεκριμένο το 2013 Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Άμφισσας, ενώ πολύ πρόσφατα έχουμε εξασφαλίσει και την αδειοδότησή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Μετά τη βασική διαμόρφωση του χώρου, αυτός θα δοθεί στις οικογένειες Ρομά που σήμερα καταυλίζονται ανεξέλεγκτα και θα καθαριστεί η έκταση που σήμερα καταλαμβάνουν, ώστε αυτή να προετοιμαστεί για την υλοποίηση του έργου για το χώρο στάθμευσης βαρέων οχημάτων.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Imerys για τη σημαντική και ουσιαστική κίνηση στην οποία προέβη προς όφελος της περιοχής μας και προσωπικά τον κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλο, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή κ. Αθανάσιο Κεφάλα, με τον οποίο συνεργαστήκαμε στενά προκειμένου να ξεπεράσουμε πολλά διαδικαστικά εμπόδια σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενάμισι έτους.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

-Και την ψυχή σου στο διάβολο θα πουλούσες προκειμένου να ψηλώσεις τα τακούνια σου κατά 10 εκατοστά.
-Άχρηστοι αριβίστες , χωρίς όραμα.
-Μικροί και επικίνδυνοι , κοντοσουβλέλληνες της Ρούμελης .

Με την πολιτική της πώλησης του διαμαντιού για κάρβουνο , θα μείνετε μόνοι σας με τα προβατοτόμαρα να ζέχνουν , Οζόλες Λοκροί..

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι είναι αρνητικό σε αυτό το δελτίο τύπου γιατί ο γενικός αναθεματισμός συμπαρασύρει και θετικές απόψεις.
Είναι πάρα πολύ σωστό και αναγκαίο να μπουν κάποια ελάχιστα όρια στους Ρομά. Παρότι είναι ένα μικρό ποσοστό της Ελληνικής κοινωνίας έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τον τρόπο που ζουν αλλά όταν οι μορφή των εγκαταστάσεων που μένουν για την υπόλοιπη κοινωνία ταυτίζεται με την ασχήμια και την βρώμα η υπόλοιπη κοινωνία έχει το δικαίωμα να απαιτεί καθαριότητα και όχι ασχήμια. Όταν απαγορεύεται το ελεύθερο κάμπιγκ σε τουρίστες δεν μπορεί να επιτρέπεται να στήνουν οι Ρομά ή Γύφτοι όποτε θέλουν όπου θέλουν τσαντίρι και να απλώνουν σώβρακα και φανέλες πάνω σε μάντρες και συρματοπλέγματα στις εισόδους των πόλεων στις παραλίες και σε άλλα κεντρικά σημεία της περιοχής μας καθιστώντας όλους εμάς τους υπόλοιπους ηλίθιους που πληρώνουμε φόρους για να γίνονται έργα ώστε όλα αυτά τα σημεία να είναι καθαρά και ευπρεπή μπας και έρθει επιτέλους και ο τουρισμός στην περιοχή μας και αρχίσει η ανάπτυξη. Οι Ρομά μαζεύτηκαν στην περιοχή μας εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικάντηδων του παρελθόντος που για να μαζεύουν ψήφους έκαναν και αυτό το έγκλημα εις βάρος του τόπου μας. Αυτούς τους έκρινε η κοινωνία αλλά μία προτίμηση των Ρομά την περιοχή έμεινε επεκτείνοντας το έγκλημά τους. Τι κάνουμε τώρα. Σεβασμός στα δικαιώματα και τις ανάγκες των Ρομά του 1ή 2% αλλά ίδιος σεβασμός και στα δικαιώματα και τις ανάγκες του 99%. Το σχέδιο να πάνε σε καθορισμένη έκταση πίσω από το γυμναστήριο όπου δεν θα φαίνονται από την Εθνική Οδό είναι άψογο και αποτελεί ένα από τα αυτονόητα που θα έπρεπε να γίνουν αλλά δεν έγιναν ποτέ δίνοντας διαχρονικά στην περιοχή μας την χείριστη δυνατή εικόνα όσον αφορά την παρουσία πρόχειρων καταυλισμών Ρομά. Να κινηθεί συστηματικά και η αστυνομία και αν δεν δείχνει και πολύ ζήλο, να την τρέξει ο Δήμος Δελφών που τόσο καμαρώνει για την ιδέα του. Καθημερινά σε όλη την έκταση του Δήμου όπου πάνε να στήσουν τσαντίρι οι Ρομά να τους υποδεικνύει τον χώρο πίσω από το Γυμναστήριο και αν δεν τους αρέσει να τους αναγκάζει να κάνουν ότι και όλοι εμείς οι υπόλοιποι που απαγορεύεται να πάμε να στήσουμε μία σκηνή όπου θέλουμε για να κάνουμε ελεύθερο κάμπινγκ, να φύγουν ή αλλιώς μέσα.
Το ότι μόλις ξανάρθε ο Κυριακόπουλος στην Φωκίδα, παρά την ασυδοσία και την ζημιά που έχει κάνει στον τόπο επί δεκαετίες ξανατρέχουν να προσκυνήσουν κάποιοι, δείχνει τελικά ποιος είναι ποιος και τι ρόλο έχει παίξει μέχρι σήμερα. Ο Δήμος Δελφών θα έπρεπε πρώτα απ΄ όλα να απαιτήσει από τα Υπουργεία και τις ίδιες του τις Υπηρεσίες να ξεκαθαρίσουν πρώτα τις εκκρεμότητες της δραστηριότητας του Κου Κυριακόπουλου με την νομιμότητα και να πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με την προοπτική ανάπτυξης του τόπου και μετά να δέχεται δωρεές. Ο Δήμαρχος κάνει τις επιλογές του και προφανώς θα εισπράξει και τις επιπτώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Αναγκαίο εδώ και χρόνια να φύγουν τα φορτηγά μέσα από την πόλη. Στην Ιτέα βέβαια τα παρκάρουν ακόμα και στην Μαρίνα μαζί με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ και άλλα μηχανήματα έργων έχοντας μετατρέψει την βιτρίνα του Δήμου Δελφών, άρα και της Άμφισσας, σε μάντρα εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων. Στην Ιτέα όλα καλά. Ή ο Δήμαρχος συμφωνεί με τον Κο Κεφάλα της S&B με νέα μάσκα ΙΜΕRYS σε κάποια άποψη όπως ότι πρώτα απ’ όλα όταν θα έρθουν οι τουρίστες στον Δήμο Δελφών θα επισκεφτούν την Άμφισσα και αφού αφήσουν τις βαλίτσες τους στα πολλά καταλύματα που διαθέτει η πόλη θα αρχίσουν να κάνουν και βόλτες στα γύρω χωριά και στην παραλία, ή … ο Κος Κεφάλας έχει συγκεκριμένο λόγο που έκανε εκεί την δωρεά και όχι στο λιμάνι που είναι η βιτρίνα όλου του Δήμου. Από την Ιτέα τι να περιμένει; Το 2018 λήγει η παραχώρηση για τις σκάλες φόρτωσης στο Λαρνάκι αλλά την υπόθεση θα χειριστεί το Λιμενικό Ταμείο που αποτελείτε από εντελώς δικά του παιδιά και για να μην παρεξηγηθώ εννοώ από φανατικούς υποστηρικτές του «βωξίτης παντού βωξίτης για πάντα». Το κίνητρο που έχουν μπορεί και ας το κρίνει ο καθένας μόνος του αλλά για το καλό της Ιτέας δεν είναι σίγουρα η στάση αυτή. Αντίθετα απαξιώνει όλο τον Δήμο Δελφών και κάθε προοπτική ανάπτυξης. Επιχειρήματα δεν έχουν, κουβέντα δεν ανοίγουν, ας είναι καλά ο Κος Κωστοπαναγιώτου και η κυβέρνηση που θα πάταζε την αδιαφάνεια αφήνοντας τον καθένα να μιλάει για διαπλοκή. Τώρα ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει και εγώ το ίδιο. Η Άμφισσα όμως;;;; Γιατί καλοπιάνουν την κοινωνία της Άμφισσας μιας και τουρίστας δεν πατάει εκεί και δεν θα πατήσει ποτέ αν δεν αναπτυχθεί συνολικά ο τόπος;;; Μήπως να περιμένουμε ότι σύντομα θα ζητήσουν καμία εξορυξούλα γύρω γύρω και από κάτω. Μην ξεχνάμε ότι η πρόταση για τα χωροταξικά της περιοχής που περιμένουμε όπου νάνε να ψηφιστούν και να αποτελέσουν οριστικό νόμο του κράτους προβλέπουν την μισή πόλη της Άμφισσας και όλη την δυτική και βόρεια πλευρά μέχρι Σερνικάκι έως και Λιδωρίκη και μέχρι Αργοστίλια έως και Γραβιά, ……… , αποκλειστικά για εξορύξεις βωξίτη !!!!!! Λέτε να ήρθε η ώρα για τα κοιτασματάκια λουκούμια κάτω από την Άμφισσα;;; Άντε να ικανοποιηθεί και το όνειρο μιας μεγάλης μερίδας της «ελίτ» της Άμφισσας που παρότι η πόλη ρημάζει τόσα χρόνια, έχουν δώσει αγώνα για την καλή εταιρία. Να φανεί τελικά και τι θέλει η κοινωνία της Άμφισσας. Είναι πράγματι εκ πεποιθήσεως υποστηρικτές της εξόρυξης βωξίτη ως κυρίαρχη άρα και μοναδική δραστηριότητα του τόπου ή μία ακόμη κοινωνία θύμα αλλά πολύ πλανεμένη σε σχέση με τις άλλες;;; Κανεί βέβαια δεν πιστεύει όσους λένε ότι το κυρίαρχο στην Άμφισσα είναι το κόμπλεξ κατά της Ιτέας και γι’ αυτό τόσα χρόνια ψηφίζουν όποιον προσφέρει το λιμάνι τους στα πόδια του «σωτήρα» τους Κου Κυριακόπουλου; Νά και η δωρεά αγάπης δηλαδή; Ίσως βέβαια η S&B να στρώνει χαλί για να υποστηρίξουν στο Δημοτικό Συβούλιο το Λιμενικό Ταμείο το οποίο θα έχει πλέον να λογοδοτήσει σκληρά στην Ιτέα για τις επιλογές του. Θα δούμε.

Ανώνυμος είπε...

αφετέρου δε θα συνοδευτεί από πλήρη απαγόρευση στάθμευσης των βαρέων οχημάτων μέσα στον αστικό ιστό, κατά τη δεδηλωμένη βούληση της δημοτικής αρχής, ώστε να υπάρξει λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πόλη.Αυτό πρωτα να το δω και μετά να το πιστεψω τα αλανια των τετράτροχων βασιλιάδων των δρομων μας να παρκαρουν σε χωροθετημενο χωρο υποχρεωτικα.Αστο για μετα τις εκλογες δημαρχε.Καλως μας ξαναρθες Οδυσσέα από το ταξίδι του γυρισμού,η Ιθάκη σου και οι πιστές Πηνελόπες σου σε χαιρετούν τελος τα βασανα πισω στις παλιες καλες τρελιτσες φυγαν και οι μνηστηρες και το τιμιο κοκκινοχωμα σε περιμένει να παιξεις με το κουβαδακι σου.Δώσε και σώσε τους κακομοιριδες που σε περίμεναν..

Ανώνυμος είπε...

Να πηγαίνουν και τα φορτηγά της Ιτέας,αλλιώς να φτιάξουν και δω χώρο.Εδώ η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς.Στούς κεντρικώτερους δρόμους της πόλης παρκάρουν και επισκευάζουν τα φορτηγά τους.Εδώ και χρόνια κανένας δεν σκαλίζει το θέμα. Θα μπορούσαν να πάνε στο παλιο γήπεδο.Αλλά ποιός,τώρα που ΔΕΝ είμαστε Δήμος!

Ανώνυμος είπε...

Τα βαρέα οχήματα πρέπει να βγουν έξω από τις πόλεις. Και στην Ιτέα υπάρχει πρόβλημα! Κάθεσαι σπίτι σου και βλέπεις φορτηγά και πούλμαν!

Ανώνυμος είπε...

Άμα δεν θες να βλέπεις πηγεναι στο νεκτροταφειο...Αυτά στοιχίζουν περιουσιες

Ανώνυμος είπε...

Εεε φιλε ετσι ειναι αυτα... Φορτηγα και λεωφορεία στοιχίζουν μια περιουσια.. Δεν μπωρουν να τα αφησουν οπου να ειναι διοτι σιγουρα δεν θα τα βρουν πρωι.. Αλλα λυστε τα υπόλοιπα προβληματα που υπάρχουν στον τοπο γενικα.. Και να είσαι σίγουρος ολα εξω θα αραξουν σε παρκινκ αν πληρει ολες τις προδιαγραφές και πιο πολυ φυλαξει στην εποχη που ζούμε

Ανώνυμος είπε...

Τις περιουσίες τους στα σπίτια τους όχι στα δικά μας