Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Νέα επίθεση με βόμβες μολότοφ στο σπίτι του Φλαμπουράρη


-Επίθεση με μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας, σημειώθηκε στα Εξάρχεια. 
-"Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φοβηθεί από τέτοια μαφιόζικα χτυπήματα" σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Νέα επίθεση και μάλιστα μέρα μεσημέρι αυτή την φορά, σημειώθηκε από ομάδα κουκουλοφόρων, σε βάρος της διμοιρίας των ΥΜΕΤ που φυλάει το σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, επί της οδού Βουλγαροκτόνων στα Εξάρχεια.

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι η ομάδα των νεαρών επιτέθηκε με βροχή από βόμβες μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών, ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί κανείς, ενώ πήρε φωτιά ένα σταθμευμένο τζιπ.
 Αμέσως μετά την επίθεση οι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά των Εξαρχείων.
Θυμίζουμε πως ο υπουργός είχε γίνει στόχος κουκουλοφόρων και τον περασμένο Ιανουάριο, με τους νεαρούς να ρίχνουν βόμβες μολότοφ στο σπίτι, στην οδό Βασιλείου Βουλγαροκτόνου 74 στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στην είσοδο και τα παράθυρα, αλλά και σε παρακείμενα οχήματα. Εκείνη ήταν η δεύτερη φορά που το σπίτι γινόταν στόχος επίθεσης. Σε ερώτηση δημοσιογράφου τότε, για το αν προτίθεται να μετακομίσει από τα Εξάρχεια, ο υπουργός Επικρατείας είχε απαντήσει: «Δεν το συζητώ. Αυτό θα σήμαινε υποχώρηση από τις αρχές και τον τρόπο ζωής που έχω επιλέξει».
Επίθεση όμως είχε δεχθεί η οικία και τον περασμένο Μάιο αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Σε ανακοίνωσή της, εκείνοι που ανέλαβαν την ευθύνη έγραφαν: "Τη 19η Μαΐου λίγες ώρες μετά την ψήφιση του τέταρτου κατά σειρά μνημονίου, επιλέξαμε να επιτεθούμε στα ένοπλα σκυλιά που φρουρούν την κατοικία του υπουργού επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια".

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Η πολλοστή επίθεση στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη αποδεικνύει την εμμονή σκοτεινών κύκλων, εναντίον του προσώπου του, τονίζει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
«Η ώρα της επίθεσης, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, σε σημείο όπου από τύχη δεν υπήρχαν περαστικοί, προσιδιάζει σε αδίσταχτους ανθρώπους του υποκόσμου. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η κυβέρνηση πρόκειται να φοβηθούν από τέτοια μαφιόζικα χτυπήματα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΝΔ: Να μπει τέλος σε αυτήν τη νοσηρή κατάσταση

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο» τη νέα επίθεση στο σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη. 
Με την ίδια ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί «την Κυβέρνηση και τον κατ' ευφημισμό Yπουργό Προστασίας του Πολίτη να βάλουν τέλος σε αυτήν τη νοσηρή κατάσταση».
ΦΩΤΟ SOOC

Δεν υπάρχουν σχόλια: