Στο φως έρχονται οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017.

Οι καλές επιδόσεις εκτοξεύουν Νομικές, Ιατρικές, τμήματα ΤΕΙ πολυτεχνικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων, ενώ ο υψηλός ανταγωνισμός ανεβάζει τις βάσεις εισαγωγής και στα Παιδαγωγικά.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», παρά το φετινό «Βατερλώ» στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, οι πολυτεχνικές σχολές που παραμένουν μια σταθερά αγαπημένη επιλογή δεν θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό, καθώς και φέτος τις διεκδικούν -οι λιγοστοί σε σχέση με πέρσι- υποψήφιοι.
Αντίθετα, οι σχολές όπως τα Οικονομικά και η Πληροφορική επωμίστηκαν το μεγαλύτερο μέρος της αποτυχίας των φετινών υποψηφίων, με τις εκτιμήσεις να σημειώνουν ότι στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο θα καταγραφεί και η μεγαλύτερη πτώση.
Ο εκπαιδευτικός αναλυτής Στρατής Στρατηγάκης παραθέτει στην εφημερίδα τον πίνακα των εκτιμήσεων για όλες τις σχολές και τα τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για τις βάσεις του 2017. «Οι υποψήφιοι φέτος, δεύτερη χρονιά εφαρμογής του συστήματος εισαγωγής, ήταν πιο διαβασμένοι σχετικά με τις παγίδες που έκρυβε το σύστημα.
Ετσι αυξήθηκε εντυπωσιακά ο αριθμός των υποψηφίων που δήλωσαν ότι θα εξεταστούν σε πέντε μαθήματα, ώστε να έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν τις σχολές δύο πεδίων. Φυσικά δεν γνωρίζουμε αν δήλωσαν σχολές από ένα ή δύο πεδία και με ποια σειρά. Ετσι έχουμε ακόμη έναν άγνωστο στην εκτίμηση των βάσεων», σημειώνει.