Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Επιστολή κατοίκων Κίρρας ¨”Πλημμελής προστασία δημοτικής περιουσίας και καθαριότητας περιοχών Τ.Κ Κίρρας”


Το θέμα θα εισάγει προς συζήτηση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο η κα Γ. Καπαρέλη.


Για εικόνα εγκατάλειψης   με “πλημμελή προστασία δημοτικής περιουσίας και καθαριότητας  περιοχών της Τ.Κ. Κίρρας” κάνουν λόγο κάτοικοι της περιοχής που υπογράφουν κείμενο διαμαρτυρίας το οποίο θα καταθέσει σήμερα το απόγευμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Δελφών η δημοτική σύμβουλος κα Γ. Καπαρέλη.
Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι η περιοχή έχει υποβαθμιστεί από τη συνεχή εγκατάσταση ΡΟΜΑ  σε δημοτικό οικόπεδο στην περιοχή «Αρμύρες» αλλά και την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων .
Το κείμενο των κατοίκων

Κάτοικοι της ανατολικής πλευράς της Κίρρας αγανακτούν για την απαράδεκτη κατάσταση και εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η Κίρρα , κυρίως στην ανατολική είσοδό της . Επί καθημερινής βάσεως ΡΟΜΑ εγκαθίστανται σε δημοτικό οικόπεδο στην περιοχή «Αρμύρες»  και επεκτείνονται και στη γύρω περιοχή , χωρίς να εποπτεύει κανείς.
Η περιοχή σημειώνει συνεχή υποβάθμιση από τη συνεχή εναπόθεση των απορριμμάτων μεγάλου όγκου που γίνεται από τα απορριμματοφόρα του Δήμου αλλά και όσων αφήνουν πίσω τους οι ΡΟΜΑ.
Αυτή η εικόνα κυριαρχεί , τη στιγμή που όλοι αναφέρονται στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι φορείς για την αύξηση της επισκεψιμότητας  εντός των περιοχών του Δήμου Δελφών , στην « καρδιά» της τουριστικής περιόδου.
Οι «γνωστοί εισβολείς» πλέον των πολλών απορριμμάτων που εναποθέτουν στην περιοχή παραμένουν και τις βραδινές  ώρες , γεγονός που αυξάνει το φόβο των κατοίκων για  προσέγγιση της περιοχής ,  καθότι κατασκηνώνουν νότια στην είσοδο του χωριού και σε  δημοτικό χώρο.
Δεν υπάρχει επίσης μέριμνα καθαριότητας , με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται συνεχώς η  δημόσια υγεία .
Οι κάτοικοι επιζητούν λοιπόν το αυτονόητο  :
--τη συνεχή αστυνόμευση της περιοχής από τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές,
--Την τοποθέτηση σήμανσης ότι δεν επιτρέπεται η ελεύθερη κατασκήνωση,
--μέριμνα καθαριότητας από το Δήμο στον ανατολικό οικισμό, είσοδο στη Δ.Ε Ιτέας,
--απομάκρυνση των απορριμμάτων από το κοινοτικό οικόπεδο περιοχής «Αρμύρες»και να τοποθετηθεί κλειδαριά στο οικόπεδο, ώστε να μην αποτελεί «πόλο έλξης» για τους περιπλανητές , αλλά και τους πολλούς επιτήδειους που αναζητούν χωματερή στην  Κίρρα.
Οι κάτοικοι επιφυλάσσονται για υποβολή αναφοράς προς την Εισαγγελία Άμφισσας, εφόσον δεν υπάρξει άμεση αρμόδια παρέμβαση επί της αναφοράς τους.  
                                               
  Κίρρα,   26 Ιουλίου  2017       
                                                       Οι ενιστάμενοι
                                                     Κάτοικοι Κίρρας
www.orafok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: