Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΛΑΜΙΑ... Σε άδεια αίθουσα μίλησε η Θεανώ Φωτίου! - Τί είπε για τους Ρομά της Άμφισσας και άλλων Δήμων της Στερεάς

Σε άδεια αίθουσα μίλησε η Θεανώ Φωτίου στη Λαμία

-Κοινωνική Ένταξη των Ρομά στους Δήμους Άμφισσας, Αιδηψού-Ιστιαίας, Λαμίας, Θήβας και Αταλάντης και αφορούν στην προσωρινή μετεγκατάσταση και παροχή υποδομών υγιεινής.  
-Άμεσα αρχίζουν να υλοποιούνται στην Άμφισσα (οικισμός Κάμινος) και την Ιστιαία. 

Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Σε άδεια από κόσμο αίθουσα μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στο περιφερειακό συνέδριο ανασυγκρότησης, που διεξάγεται στην πόλη της Λαμίας.



Θέμα του συνεδρίου ήταν «η αγορά Εργασίας, Κοινωνική Οικονομία και Προνοιακή Πολιτική». Ωστόσο, η η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρή.

Παρούσες στο πάνελ ήταν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου καθώς και οι αναπληρώτριες υπουργοί Ράνια Αντωνοπούλου και Θεανώ Φωτίου.

Σημειώνεται ότι έξω από το κτήριο όπου διεξάγεται το συνέδριο η αστυνομική δύναμη ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.







Πηγή φωτό: lamianow

Από τη Λαμία όπου παρέστη στο 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο η κ. Φωτίου παρουσίασε μεταξύ άλλων τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται από την Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά στους Δήμους Άμφισσας, Αιδηψού-Ιστιαίας, Λαμίας, Θήβας και Αταλάντης και αφορούν στην προσωρινή μετεγκατάσταση και παροχή υποδομών υγιεινής.  Άμεσα αρχίζουν να υλοποιούνται στην Άμφισσα (οικισμός Κάμινος) και την Ιστιαία. 

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τη διαδικασία μετεγκατάστασης καταυλισμών σε κατάλληλες περιοχές. Επιπλέον, με τη συνεργασία πέντε συναρμόδιων Υπουργείων και την Ειδική Γραμματεία επιχειρείται μια ολοκληρωμένη παρέμβαση τόσο στο στεγαστικό τομέα όσο και στους κρίσιμους τομείς της εκπαίδευσης, της απασχόλησης, της υγείας και της κοινωνικής στήριξης. Σε αυτή την συστηματική προσπάθεια, συνεργάζονται όλες οι βαθμίδες της τοπικής Αυτοδιοίκησης και των  συλλόγων των Ρομά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δήμος Χάρμαινας , όχι Άμφισσας..Do you really mind Ted..cause at this period you're the only Itea's crusader..