Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Πρεμιέρα για τα "Φωκικά" 2017 - Παρασκευή και Σάββατο 18 και 19 Αυγούστου


Ροκ πρεμιέρα για τα "Φωκικά" 2017


Μουσικό Φεστιβάλ Ασέληνο

Παρασκευή και Σάββατο 18 και 19 Αυγούστου

Στον προάυλιο χώρο του ΕΠΑΛ Άμφισσας

Το Ασέληνον Μουσικό Φεστιβάλ που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013, είναι ένα αυτοδιοργανωτικό Φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Φωκικών και του Πολιτιστικού Κέντρου Φωκίδας. Είναι η 5η χρονιά φέτος που θα διεξαχθεί,στην Άμφισσα του δήμου Δελφών.Το φεστιβάλ θα γίνει,για πρώτη φορά στον προάυλιο χώρο του ΕΠΑΛ Άμφισσας!!

Σκοπός του είναι, να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερα και διαφορετικά είδη μουσικής και να δώσει βήμα στις μουσικές μπάντες της ευρύτερης περιοχής της Φωκίδας.

Στα τέσσερα χρόνια ζωής του έχει φιλοξενήσει πολλούς καλλιτέχνες όπως: Νίκος Ζιώγαλας, Οδυσσέας Τσάκαλος, Delightful, Mighty N., Μαύρη Μαγιονέζα, Δημήτρης Τάσαινας & The Soul Vibrators, The Bullets, On The Road, She Lights a Cigarette, Αλμυρά Φυστίκια, Local,Blame Canada,Sillyboy,Κοινός Θνητός,Μόνιμος Κάτοικος,Tiny Jackal,Libido,Phaze Rroject,Sacsamacses,The Roots Of Belair,In a Testube,Lokruz,Space Blanket,The Burning Sticks Band,Tequila Bongo...

Φέτος θα συμμετέχουν:Οι Sleepin Pillow,οι Folk n' Roll,The Curf,The Rumors,οι Polis.οι Όριο,οι Beyond this Earth,οι Space Soda , ο Θανάσης Κατσουλιέρης με την μπάντα του και κλείσιμο του Φεστιβάλ με Djs!!!

Αναλυτικά

Στο Ασέληνον Music Festival οι Polis!!!!

Σχηματίστηκαν  τoν χειμώνα του 2011  στην Αθήνα από τον Μπάμπη Νικολάτο(ακουστική κιθάρα, τραγούδι) και τον Βασίλη Γεροδήμο(ηλεκτρική κιθάρα, τραγούδι).

Η μουσική των Polis χαρακτηρίζεται ως pop-rock με ελληνικό στίχο όσον αφορά τις δικές τους συνθέσεις, καθώς επίσης και το ρεπερτόριό τους στα live το οποίο περιλαμβάνει κομμάτια από πολλά είδη, κυρίως όμως pop-rock ύφους.

Οι Polis ηχογραφούν το πρώτο κομμάτι τους “Στην Ουσία” τον Σεπτέμβριο του 2012 και γυρίζουν το πρώτο video-clip(για το ίδιο κομμάτι)τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς… Ακολουθεί μια επιτυχημένη χρονιά το 2013 με μια γεμάτη season στο “ Όνομα του Ρόδου” και αρκετά live στην Αθήνα και την επαρχία.

Τον Απρίλιο του 2014 κυκλοφορεί το digital single του group “Φεύγεις Ξανά’’. Ο Χειμώνας του 2014 βρίσκει τους Polis να παρουσιάζουν το ανανεωμένο πρόγραμμά τους με την προσθήκη της Εύης Μπουραντώνη στη φωνή πλέον.

Η επόμενη χρονιά (2015-16) συνεχίζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία και δυνατά live σε πολλά μαγαζιά για τους Polis (Bourbon/Faust/Κύτταρο/Troubar/Big Apple κ.α.)

Η Νέα χρονιά 2016-17 αναμένεται ακόμα πιο έντονη με πολλά live εντός και εκτός Αθηνών καθώς και νέες ηχογραφήσεις πρωτότυπου υλικο.

Οι The Curf κινούνται στα πλαίσια του Stoner Rock, με ιδιαίτερη προτίμηση προς Psychedelic και Doom καταστάσεις.
Ξεκινώντας το 2007 οι The Curf εμφανίζονται στους καθιερωμένους Αθηναϊκούς συναυλιακούς χώρους και όχι μόνο. Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου μετεγκαταστάθηκαν στο Βέλγιο, το οποίο ήταν παράλληλα και το γεωγραφικό τους κέντρο για συναυλίες που έγιναν σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Γαλλία και φυσικά το Βέλγιο. Το καλοκαίρι του 2009 οι The Curf ύστερα από σκαμπανεβάσματα της τύχης βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ψυγείο, και πάγωσαν.

Ο πυρήνας όμως των The Curf δεν σταμάτησε ποτέ να καίει, να φτύνει αργόσυρτη λάβα και να βροντάει σαν πυροκλαστικό μάγμα στα έγκατα της Γης... Το καλοκαίρι του 2014 οι The Curf διέλυσαν τα ψυχρά τους δεσμά και με την ανανεωμένη τους σύνθεση βρέθηκαν για άλλη μια φορά στην συναυλιακή πραγματικότητα της Αθήνας, προσφέροντας γενναιόδωρα λάσπη και λαίλαπα.

Στις αρχές του 2016 οι The Curf κυκλοφορούν το EP τους 'Royal Water' και συνεχίζουν να ρίχνουν πράμα βαρύ και διάπυρο.

Τον Ιούνιο του 2017 το μουσικό χωνευτήρι των The Curf ξερνάει το νέο LP τους με τίτλο 'Death and Love'. Οι The Curf εδώ μας δείχνουν πώς μπορείς να εξελιχθείς χωρίς να ξεχάσεις από πού ξεκίνησες. Χαρακτηριστικό τους συνεχίζει να είναι το γνωστό 'πράμα βαρύ, πράμα καλό', τα ασήκωτα riffs και οι ατελείωτες και αλελούειες γκρούβες.

Οι Rumors μετά τη διάλυση τους ,τρία χρόνια πριν, επέστρεψαν δυναμικά στο μουσικό στερέωμα και ταυτόχρονα θα παρουσιάσουν το καινούργιο τους EP με τίτλο “Time of the Cherries” που κυκλοφόρισε στις αρχές του Μαΐου!
Η εξαμελής μπάντα πλέον με καινούργια μέλη στο μπάσο και στην φωνή,κινούνται στον χώρο της ατμοσφαιρικής ροκ μουσικής! Ακολουθούν μονοπάτια που χάραξαν μπάντες όπως οι Anathema, οι Cure αλλά και μελωποιώντας ποίηση ακόμα και απο τον προηγούμενο αιώνα!!!

Και ακολουθεί η ροκ μπάντα από την Αθήνα.To σχήμα ξεκίνησε ως Όριο Κ/Τ το Νοέμβριο του '14.
Λόγω των πολλών αλλαγών στα μέλη,αποφασίστηκε από κοινού,το σχήμα να ονομαστεί Όριο;.Η συγγένεια των 2 σχημάτων είναι 2 πολύ δυνατά τραγούδια των Όριο Κ/Τ που μεταπήδησαν στους Όριο;.Το "Λίγο νερό" και ο "Δεκέμβρης"...

Οι Sleepin Pillow, το πρωτοποριακό psych-rock συγκρότημα των Nomik, Rispa, Aisha Sama, Nick Zakqueline, Antoine και Skinman από τη Θεσσαλονίκη έρχεται στο Ασέληνον Music Festival με τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του, σε ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα.

Από τους ελάχιστους στο είδος τους που καταφέρνουν να εναρμονίσουν ψυχεδελική ροκ, ελληνική κι ανατολίτικη παραδοσιακή μουσική, trip hop κι αγγλόφωνο στίχο, με αναφορές σε δρόμους ρεμπέτικους, δυναμικά ηλεκτρικά rock ηχοτοπία, δυτική ψυχεδέλεια, ανατολίτικη κουλτούρα, στοιχεία της ελληνικής παράδοσης και φυσικά τα φωνητικά του Nomik να διαπερνούν όλα τα κομμάτια.

Ετοιμαστείτε να παραδοθείτε στους post rock ήχους που άλλοτε θα "χάνονται" σε παραδοσιακούς ελληνικούς και ανατολίτικους ρυθμούς και άλλοτε θα στροβιλίζονται σε μια χαοτική ηλεκτρονική θύελλα, καθώς η συνοδεία από το light show και το οπτικό background θα εμπλουτίζουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και δραματικότητα την live εμπειρία. Μια φορά είναι αρκετή για να σε παρασύρουν!!!!!

"Οι Space Soda δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2016 στην Πάτρα. Με κίνητρο την έμπνευση, ξεκίνησαν να δημιουργούν τη δική τους μουσική. Οι διαφορετικές επιρροές των μελών, κάνει το είδος δύσκολο να χαρακτηριστεί αφού έχουν στοιχεία rock, funk, pop και alternative. Δυο μήνες αργότερα, ηχογραφείται το πρώτο τους κομμάτι, Surfing the life, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με video clip τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Παρά το μικρό χρονικό διάστημα απ’ τη γέννηση τους, οι Space Soda ξεκίνησαν απ’ το ίδιο καλοκαίρι να εμφανίζονται σε φεστιβάλ αλλά κ να ετοιμάζουν ήδη το πρώτο τους EP. Το τέλος του χρόνου, κ μετά από αρκετά performances, τους βρίσκει ήδη με το πρώτο τους EP "1st landing" στις αποσκευές τους. Με το νέο έτος και με live σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας παρουσιάζουν ήδη δουλειά απ’ το επερχόμενο album."

FOLK N’ ROLL , η επταμελής Ethnic/Balkan παρέα από τα Γιάννενα αποτελεί ένα από τα πλέον ανερχόμενα σχήματα της εγχώριας σκηνής. Κουβαλώντας μια βαριά ηπειρώτικη κληρονομιά και αγκαλιάζοντας τη βαλκανική κουλτούρα από το 2010 συγκρότησαν μια κολεκτίβα με απίστευτη ενέργεια και δυναμισμό .
Στο διάστημα αυτό έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις και συνεργασίες ανά την Ελλάδα, δημιουργώντας γύρω τους μια χορευτική παράνοια η οποία πυροδοτεί το γλέντι που συμβαίνει στη σκηνή. Τρέλα, αυθεντικότητα και αυθορμητισμός είναι οι λέξεις που περιγράφουν ιδανικά τους Folk n’ Roll.
Περιοδεύουν ασταμάτητα τα τελευταία 3 χρόνια δηλώνοντας την παρουσία τους σε μεγάλα φεστιβάλ του εσωτερικού, είτε μόνοι τους είτε συνοδεύοντας επί σκηνής άλλους καλλιτέχνες. Τον χειμώνα του 2017 πραγματοποίησαν την πρώτη τους περιοδεία στο εξωτερικό κάνοντας σειρά εμφανίσεων στην Βουλγαρία με μεγάλη επιτυχία ενώ ήδη αναμένεται και η καλοκαιρινή τους περιοδεία στις χώρες των Βαλκανίων με εμφανίσεις σε φεστιβάλ του εξωτερικού με μουσικά σχήματα διεθνούς αναγνώρισης (Evanescence, Kultur Shock, Guano Apes κ.α.)
Το Δεκέμβρη του 2015 κυκλοφόρησε το 1ο τους άλμπουμ με τίτλο «ΦΤΕΡΗ» με διασκευασμένα κομμάτια της Ηπειρώτικης και Ρεμπέτικης παράδοσης https://www.youtube.com/watch…
Τον Ιούνιο του 2016 κυκλοφόρησε το 1ο single/video clip της μπάντας με τίτλο «Reggae Rumba» https://www.youtube.com/watch?v=3WXTR_S9YVg .
Στις αρχές του 2017 κυκλοφόρησε και το 2ο single «Jamaicanos» https://www.youtube.com/watch?v=dP31Ly0GqHU
Πλέον το ενδιαφέρον της μπάντας επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση του ομώνυμου άλμπουμ που θα κυκλοφορησει μέσα στο 2017 με αυθεντικές συνθέσεις .
FnR fb page: https://www.facebook.com/pages/Folk-n-Roll/457107580999466
FnR youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCUFGPpWLlw1Gy9dd74XWCFQ
FnR soundcloud : Folk N Roll - O' Kaidop by Folk n' Roll

Ασέληνον Music Festivalhttps://www.facebook.com/aselinonmusicfestival/photos/gm.242734742903520/704394836410339/?type=3


Δεν υπάρχουν σχόλια: