Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Δεμένο το σκυλάκι πέθανε από δίψα και θερμοπληξία και δεν μίλησε κανείς!




Μας στεναχωρεί το σκυλάκι που ψήθηκε στον ήλιο, αλλά μην την πούμε και στον φίλο/ γνωστό/ γείτονα και έχουμε προστριβές.


Ενημερωθήκαμε σήμερα για ένα σκυλάκι στον Άγιo Κωσταντίνο που χει πεθάνει δεμένο στην αλυσίδα του. Πέθανε από δίψα και ζέστη. Δεν είχε στάλα νερού εδώ και μέρες, δεν είδε ίχνος ίσκιου να σταθεί αν και ένα μέτρο πιο πέρα ήταν μια ελιά με κάποιο ίσκιο που κάπως θα βοηθούσε(φώτο), αλλά δεν έφτανε λόγω της αλυσίδας του.
Κάποιος το έδεσε και αδιαφόρησε για το μετά. Κάποιοι το βλέπανε-όπως αυτοί που μας ενημέρωσαν- αλλά ούτε του βάλαν οι ίδιοι λίγο νερό ούτε ειδοποίησαν όσο ήταν ζωντανό και μπορούσε να σωθεί.

Ναι, έγινε καταγγελία, ναι δώσαν κατάθεση και ναι η υπόθεση θα πάει στη δικαιοσύνη, θα δικαστεί και λογικά θα καταδικαστεί.
Όμως ένα πλάσμα πέθανε βασανιστικά. Μέσα σε αυτή τη ζέστη, χωρίς νερό, για μέρες.
Για αυτό τα πιο δυστυχισμένα ζώα είναι τα δεσποζόμενα, κι όχι τα αδέσποτα. Τα αδέσποτα μπορούν να κινηθούν, μπορούν να ψάξουν για νερό και τροφή κάπως. Το δεμένο δεσποζόμενο βασίζεται εξολοκλήρου σε σένα και την καλή σου διάθεση. Το κάθε δεσποζόμενο βασίζεται στην καλή μας διάθεση. Κι εμείς κάθε μέρα προσπαθούμε να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ζώα, αλλά κτήνη.
Το νερό, κυρίως αυτές τις μέρες του καύσωνα, είναι βασικό στοιχείο επιβίωσης. Φροντίστε να έχουν φρέσκο και καθαρό νερό τα ζώα σας. 
Καταγγείλετε περιπτώσεις κακοποίησης, είναι πολλές το ξέρουμε, αλλά πλέον θα κόβονται και τα διοικητικά πρόστιμα και αυτό ελπίζουμε να συντελέσει στη μείωσή τους. Βάλτε ένα μπολ με νερό στο σκυλί που βλέπετε πως δεν έχει, μην το βαπτίζετε υπόθεση αλλουνού και προσπερνάτε. Βάλτε νερό για τα αδέσποτα. Ένα μπολάκι παγωτού έξω από την πόρτα σας, σε ένα πάρκο της γειτονιάς, σε κάποιο κεντρικό σημείο.

Θα υπάρξουν πολλά σχόλια και κριτική, αναμενόμενο. Αλλά πριν μπεις στη διαδικασία να σχολιάσεις, σκέψου τι θα έκανες αν ο γείτονας σου είχε το σκυλί του δεμένο μες τον ήλιο χωρίς νερό. Θα πήγαινες να του μιλήσεις;Αν δεν συμμορφωνόταν θα έβαζες εσύ νερό; Θα τον κατήγγειλες; Ή θα έλεγες εγώ προσπάθησα, δεν είναι δικό μου θέμα; Γιατί αυτό θα μας φάει.
Μας στεναχωρεί το σκυλάκι που ψήθηκε στον ήλιο, αλλά μην την πούμε και στον φίλο/γνωστό/γείτονα και έχουμε προστριβές.
Μιλήστε. Και βάλτε νερά.
Τέτοιες καταστάσεις είναι ντροπή. Για ποιον πολιτισμό μιλάμε;
 http://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/demeno-skylaki-pethane-apo-dipsa-kai-thermoplixia-kai-den-milise-kaneis

Φωτογραφία του χρήστη Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιάλειας "Τα Φιλαράκια".

Φωτογραφία του χρήστη Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιάλειας "Τα Φιλαράκια".
Φωτογραφία του χρήστη Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιάλειας "Τα Φιλαράκια".
Φωτογραφία του χρήστη Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιάλειας "Τα Φιλαράκια".
Φωτογραφία του χρήστη Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιάλειας "Τα Φιλαράκια".






Δεν υπάρχουν σχόλια: