Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Στάχτη και αποκαΐδια ο Κάλαμος: Η εικόνα μετά τη φωτιά - ΦΩΤΟ


Το News 24/7 σας παρουσιάζει συγκλονιστικές φωτογραφίες από τον Κάλαμο, λίγο μετά την ηρωική μάχη πυροσβεστών και κατοίκων με τις φλόγες. Στο τοπίο της άλλοτε πράσινης περιοχής κυριαρχεί η στάχτη και ο καπνός.


Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης
Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τον Κάλαμο Αττικής, λίγες ώρες μετά τον πύρινο εφιάλτη που ξέσπασε την Κυριακή και κατέκαψε περισσότερα από 20 σπίτια, περιουσίες και χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης.

AdTech Ad

Το βράδυ της Κυριακής η πυρκαγιά "έσπασε" σε δύο μέτωπα προς το Καπανδρίτι και προς τους Αγίους Αποστόλους όπου ο δήμαρχος Ωρωπού ζήτησε την προληπτική του εκκένωση.
Στον Κάλαμο το μέτωπο τέθηκε το πρωί της Δευτέρας σε ύφεση. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ωρωπού, Κωνσταντίνος Δέδες, δήλωσε ότι συνεχίζονται και γίνονται ρίψεις νερού από ένα ελικόπτερο Σινούκ για την αποφυγή αναζωπυρώσεων, ενώ σ΄αυτό έχει επικεντρωθεί και η προσπάθεια των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης που εξακολουθούν και βρίσκονται στην περιοχή. Το έργο τους συνδράμει εξαρχής ο Δήμος με οχήματα και εθελοντές πυροσβέστες.
Οι καπνοί της μεγάλης φωτιάς που ισοπέδωσε τον Κάλαμο και απειλεί τον Βαρνάβα είναι ορατοί σήμερα από όλο το λεκανοπέδιο. Στις βόρειες περιοχές της Αθήνας ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει.
Δείτε εικόνες:








Δείτε τη live κάλυψη των πυρκαγιών από το News 24/7 εδώ

Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια: