Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Έξυπνοι τρόποι για να κόψετε το τσιγάρο και τι θα γλιτώσετε αφότου σβήσετε το τελευταίο

SMOKING CIGARETTES


Ούτε μία ούτε δύο αλλά άπειρες φορές αποπειραθήκατε να κόψετε το τσιγάρο μαχαίρι, ωστόσο ακόμα δεν τα έχετε καταφέρει. Βέβαια η απεξάρτηση από τη νικοτίνη δεν είναι εύκολη υπόθεση, κάτι που παραδέχονται ακόμα και οι ίδιοι οι θεραπευτές.
Παρά τις συχνές προειδοποιήσεις για την υγεία, στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν να καπνίζουν πάνω από δέκα εκατομμύρια πολίτες, ενώ τα 3-4 εκατομμύρια εξ' αυτών έχουν προσπαθήσει να το κόψουν έστω και μια φορά. Τον προηγούμενο μήνα, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ένα αντικαπνιστικό σχέδιο που έχει στόχο να μειώσει τον αριθμό των καπνιστών αισθητά μέχρι το 2022. Mε αφορμή αυτό το περιοδικό Mirror δημοσιεύει το εν λόγω άρθρο.
Αν είστε καπνιστές που θέλετε να βάλετε τέλος στην κακιά συνήθεια, παρακάτω παρουσιάζονται μερικοί ενδεικτικοί τρόποι που ίσως σας βοηθήσουν.
Η πολλή σκέψη βλάπτει!
Ναι γενικά στη ζωή μας αλλά κυρίως σε αυτή την περίπτωση. Σκληρή μέθοδος δεν αντιλέγουμε, αλλά μάλλον αποτελεσματική, αφού έρευνες αποδεικνύουν πως αυτοί που το σταματούν απότομα έχουν 25% περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρουν από αυτούς που το πράττουν σταδιακά. Επιλέξτε μια ημερομηνία και βάλτε μπροστά το σχέδιο σας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες!
Επιθέματα, τσίχλες και παστίλιες
Η θεραπεία για την αντικατάσταση της νικοτίνης (NRT) λειτουργεί χρησιμοποιώντας άλλα μέσα για να σας βοηθήσει να περιορίσετε τον πόθο σας για το τσιγάρο. Στη σύγχρονη εποχή μπορεί να γίνει μέσω χαπιών, έμπλαστρων και ειδικών τσιχλών.
Οι μελέτες αποδεικνύουν πως η λογική χρήση του NRT μπορεί να διπλασιάσει τις πιθανότητες διακοπής της κακιάς συνήθειας, ωστόσο η επανειλημμένη χρήση μπορεί ακόμα και να αυξήσει τον εθισμό σας στη νικοτίνη.
Τι λέτε για το ηλεκτρονικό τσιγάρο;
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι διαθέσιμα σε όλα τα είδη σχεδίων και γεύσεων, οπότε είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί 2,9 εκατομμύρια Βρετανοί -και όχι μόνο θα πούμε εμείς- τα χρησιμοποιούν κατά κόρον. Ενώ έχουν ακουστεί πολλά για αυτά, σίγουρα είναι μια κάποια λύση για να κρατάτε τα χέρια σας απασχολημένα. Δεν περιέχουν πίσσα, μονοξείδιο του άνθρακα και άλλες βλαβερές ουσίες που περιέχει το αυθεντικό τσιγάρο, οπότε ναι από την άποψη αυτή, σίγουρα είναι προτιμότερα.
Υπνωτισμός
Μπορεί να σας φανεί περίεργο, όμως είναι αλήθεια πως μέσω της θεραπείας του υπνωτισμού έκοψαν το τσιγάρο εκατομμύρια άνθρωποι. Για την ακρίβεια, σε μελέτη που ερωτήθηκαν 6.000 καπνιστές, βρέθηκε πως η εν λόγω μέθοδος θεωρείται η πιο πετυχημένη.
Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αφότου κόψετε το τσιγάρο (Ίσως τα επιχειρήματα σας πείσουν!)
Μετά από 20 λεπτά οι παλμοί σας επανέρχονται σε φυσιολογικά επίπεδα
Έπειτα από 8 ώρες τα επίπεδα του οξυγόνου στο σώμα σας επανέρχονται στα κανονικά, ενώ στο μισό μειώνονται αυτά της νικοτίνης
Μετά από 2-12 εβδομάδες βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος σας
Μετά από 3-9 μήνες η πνευμονική λειτουργία βελτιώνεται κατά 10% και ο βήχας μειώνεται.
Ένα χρόνο μετά ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής μειώνεται στο μισό
Μετά από δέκα χρόνια είναι μειωμένος στο μισό και ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου
Μετά από 15 χρόνια θα έχετε τις ίδιες πιθανότητες να πάθετε καρδιακή προσβολή με κάποιον που δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: