Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕ.. ΑΠΟΛΟΓΙΑ , ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΝΥΚΑ

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΠΟΙΗΘΗΚΑ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΜΟΥ


Για όσους ρομαντικούς ασχολούνται με τα κοινά η, η ενασχόληση τους με αυτά δεν αποτελεί αυτοσκοπό ούτε βήμα αυτοπροβολής  και είσπραξης οφφιτσίων και μισθωμάτων αλλά μεράκι και διάθεση προσφοράς.

Όταν βλέπεις ότι αυτό που κάνεις ούτε αποτέλεσμα έχει ούτε αναγνώριση πρέπει να το λήγεις .

Το 2008 όταν πρωτοασχολήθηκα , αυτό που ήταν κυρίαρχο ήταν η προστασία του τόπου από τη ληστρική μεταλλευτική εκμετάλλευση.
Ως ενεργός Πολίτης μαζί με το Δημήτρη το Μπάκα καταφέραμε να έχουμε κάποια αποτελέσματα  και να συμπαρασύρουμε και άλλες παρατάξεις στην υπεράσπιση των θέσεων του χωριού μας.

Παλεύοντας αυτό το ζήτημα όλα αυτά τα χρόνια προέκυψε και η συμμετοχή μου στους ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ και η κατοπινή εκλογή μου ως Τοπικού Συμβούλου Καστελλίων.

Συμμετέχοντας στις εκλογές είχαμε πλήρη ιστορική γνώση ότι τη γραμμή για το πώς θα κινηθεί  το εκλογικό σώμα τη δίνει στο χωριό μας η Διοίκηση των Μεταλλείων για αυτό ή έστω και οριακά εκλογή μου ως Τοπικού Συμβούλου ήταν επιτυχία ανατρέποντας μεθοδεύσεις και σχεδιασμούς.

Πιστέψαμε ότι με την εκλογή μας στο Τοπικό Συμβούλιο θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα

Δυστυχώς όμως δεν εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα.

1.Ηλπιζα σε ανοικτά συμμετοχικά Τοπικά Συμβούλια με μεγάλη παρουσία συμπολιτών μας και αντ’ αυτού καταλήξαμε να συνεδριάζουμε σε τηλεφωνικό θάλαμο με απουσία πλέον και του Αντιδημάρχου.  Η Υποβάθμιση ήταν συνειδητή πολιτική πράξη της πλειοψηφίας δεδομένου ότι επί 3 συναπτά έτη ουδέποτε έφερε προς συζήτηση για υλοποίηση σχετική εισήγηση μου για το τρόπο λειτουργίας του Τοπικού. Να θυμίσω οτι για να γίνει το δεύτερο τοπικό Συμβούλιο το χειμώνα του 2015, 5 μήνες μετά το πρώτο, έφτασα μέχρι σημείου να ζητήσω την έκπτωση του Προέδρου εξαιτίας αυτής της «αμέλειας»(επιεικής ο όρος).

2. Ήλπιζα να θέσουμε τις βάσεις για μια διαφανή,  ισότιμη και με κανόνες  σχέση του χωριού μας με τις μεταλλευτικές εταιρείες.
Αντ’ αυτού επικράτησαν οι προσωπικές στρατηγικές του Αντιδημάρχου Γραβιάς και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου με τη διαμεσολάβηση  εξωθεσμικών παραγόντων και ερήμην του Τοπικού Συμβουλίου.
 Επιπροσθέτως φορτώθηκαν τα Καστέλλια και τη κομματική στρατηγική διαπραγμάτευσης, για πρώτη φορά στα χρονικά συνδιαλλαγής με την εταιρεία, έναντι διατήρησης των θέσεων εργασίας μελών συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.


Αυτό δε που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν απαίτηση του νέου Διευθυντή των μεταλλείων προς το Πρόεδρο να μην προσέρχονται για «επαιτεία» όλοι μαζί αυτός και οι πρόεδροι των Πολιτιστικών συλλόγων αλλά κατά μόνας για να πιάσει τόπο το «χαϊδολόγημα» χωρίς να γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά . Ο εμπαιγμός έφτασε στα όρια της προσωπικής προσβολής όταν , παρά τις συνεχείς παραστάσεις προς τον Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο, ουδέποτε πέρασε ως θέμα συζήτησης στο Τοπικό, ή από το Σεπτέμβριο του 2014 εισήγηση μου, περί Πολιτικής Τοπικής Κοινότητας Καστελλίων έναντι Μεταλλευτικών εταιρειών.  Το δυστυχές ήταν ότι την ίδια αντιμετώπιση απαξίωσης ε;iχε και όταν κατέθεσα τη σχετική εισήγηση στη Τελευταία Συνέλευση( ούτε ανάγνωσης δεν έτυχε)

3. Ήλπιζα σε ανοικτές μαζικές τακτικές Συνελεύσεις όπου φορείς και απλοί πολίτες θα καταθέτουν απόψεις και προτάσεις για τα θέματα του χωριού, αποφασίζοντας συλλογικά.. Αντ΄ αυτού ακούσαμε να ανακοινώνεται ανερυθρίαστα  και χωρίς καμία αντίδραση του σώματος της Συνέλευσης ότι ουδείς φορέας, δηλαδή τρεις Πολιτιστικοί Σύλλογοι, ένα εκκλησιαστικό Συμβούλιο και 4 εκ των 5 δημοτικών παρατάξεων δεν κατέθεσαν τη παραμικρή γραπτή πρόταση επι των θεμάτων του χωριού ενώ είχε προηγηθεί σχετική πρόσκληση του Τ.Σ..
Επιπρόσθετα μετά την υποβάθμιση  των Τοπικών Συμβουλίων επήλθε και αυτή των Συνελεύσεων.
Αύγουστος στο χωριό να υπάρχουν 600 άτομα και συνέλευση να ξεκινά με 13 άτομα οι πλείστοι από 65 ες 85 ετών.

4. Ήλπιζα σε ένα τοπικό συμβούλιο διεκδικητικό έναντι του Δήμου αντ΄ αυτού άκουσα τον Πρόεδρο να δικαιολογεί την ανυπαρξία δημοτικού έργου λέγοντας ότι ο Δήμος δεν έχει λεφτά.
Την ίδια στιγμή η Τοπική κοινότητα Καστελλίων καταληστεύεται από το Δημο Δελφων  , μ ε τη
·      Λεηλασία των κονδυλίων για την ανάδειξη του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίων
·       Κλοπή των 20.000(19.500 για την ακριβείς) ευρώ εγγεγραμμένης πίστωσης για το κτήριο Λέζα
·       Κλοπή της πρώτης δόσης των αντισταθμιστικών  της Μεταλλείας ύψους 300.000 ευρω( για να πληρωθούν οι εφορίες των «αρματωλών και κλεφτών» που φέσωσαν τους πρώην Δήμους Γαλαξιδίου και Δεσφίνας)
·       Κλοπή της 2ης δόσης(φυσικα και δεν ανηκει ολη στα Καστελλια) των αντισταθμιστικών με το να διατίθενται αφενός ΄κατά παράβαση του σχετικού Νόμου, για άλλους σκοπούς αυτών που ρητά περιγράφει ο νομοθέτης και σε τοπικές κοινότητες που δεν έχουν υποστεί καμία ζημία ή δεν προσφέρουν στην εθνική οικονομία ούτε ένα κιλό βωξίτη.
·       Εξαϋλωση των ανταποδοτικών

Αντ’ αυτού να εξευτελίζεται( όχι ότι τον ένοιαξε βέβαια) ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καστελλίων στέλνοντας ένα χαρτί απόλυτης Ντροπής προς τη Διοίκηση των Μεταλλείων ζητώντας 2 εξάμετρα πλαστική σωλήνα φ150 και 8 καροτσάκια ψυχρής ασφάλτου να φτιάξει τις λακούβες μετά το Καννιανίτικο Γεφύρι
Ούτε να έχει ο Δήμος 600  ευρώ, όπως διερύγνυε τα ιμάτια του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, για τη μεταφορά από την Αθήνα της Βιβλιοθήκης ΧΑΛΑΤΣΑ αλλά να δίδονται στο κάθε πικραμένο 5000~ 6000 ευρω αρκεί να παίξει τη ΓΚΟΛΦΩ με κλαρίνα ψητά, φορεσιές και κουμπούρια..
5. Ήλπιζα σε άμεση νομιμοποίηση του Κοινοτικού Ξενώνα μετά από 9 ντροπιαστικά χρόνια απραξίας . Αντ’ αυτού πέρασαν 3 χρόνια  επί της θητείας μας και ακόμα  συζητάμε για το θέμα αυτό, να τους έχει υποδείξει πώς να γίνει, «μασημένη τροφή», με την μοναδική ανάγκη ένας Μηχανικός του Δήμου να ασχοληθεί 2 μεροκάματα. και 25 ευρω παράβολο.
ήλπιζα ότι μέχρι τα Χριστούγεννα του 2014 να έχει τελειώσει το ΣΧΟΑΑΠ μετά το τρέξιμο που είχαμε κάνει όλοι, δήθεν ότι βιάζονταν μη χαθεί η χρηματοδότηση, και αντ΄ αυτού νάχουν περάσει 3 χρόνια χωρίς ΣΧΟΑΑΠ (με ότι σημαίνει αυτό σε απώλειες δυνατοτήτων χρηματοδότησης) και να μην αντιδρά το Τοπικό Συμβούλιο  καταγγέλλοντας την ανυπαρξία διοίκησης στο Δήμο και επιβολής ελέγχου στους Υπαλλήλους,
 Πώς να γίνει άλλωστε αυτό όταν οι υπάλληλοι κρατούν από τα «αχαμνά» τους πολιτικούς προϊσταμένους τους τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου, για δεκάδες υποθέσεις που από αμέλεια ή πρόθεση εκλεγμένοι και υπάλληλοι δεν εκτέλεσαν τα καθήκοντα τους με από αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο Δήμος.


Θυμηδία προκαλεί να ακούς από τη πλειοψηφούσα παράταξη του Τοπικού Συμβουλίου να καταγγέλει την κάθε κυβέρνηση συλλήβδην για υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ( σύντροφοι αυτά ισχύουν αλλά για το Δήμο μας βουτήχτε λίγο τη πέννα σας στο μυαλό, και το Μόρνο σε λεφτά να του στείλουν δε φτάνουν)) και  κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι στο  Δήμο Δελφών έχει στηθεί «ΡΙΧΤΑΔΙΚΟ» απομύζησης πόρων από τη χρεωκοπημένη Κεντρική κυβέρνηση φεσώνοντας την  ΕΥΔΑΠ (ελπίζοντας να την εξοφλήσει ο απάνθρωπα φορολογούμενος έλληνας)  ενώ εισπράττει κανονικά τους λογαριασμούς του νερού και μετά χρήματα αυτά πληρώνει τα κάθε είδους λαμόγια που έχουν μεθοδεύσει Δικαστικές αποφάσεις με τη συνενοχή  των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου
Σαφώς και έχει ευθύνη η κυβέρνηση γιατί τη τελευταία  φορά που έστειλε τα εκατομμύρια του Ελληνα φορολογούμενου για να εξοφληθούν οι πιστωτές του Δήμου Δελφών δεν φρόντισε να συνοδεύεται από κούρεμα απαιτήσεων με αποτέλεσμα  « να ανάψουν» τα ΙΒΑΝ των τραπεζών για το μοίρασμα των χρημάτων, που σαφώς δεν αντιστοιχούσαν στις προσφερθείσες Υπηρεσίες και έπρεπε ο καθένας να πάρει το μερίδιο του από την υπερκοστολόγηση.

Τέλος να παρατηρείς την εκκωφαντική αποχή από τα κοινά του χωριού των συχωριανών μας(πλην ενός)  που σχετίζονται με τα μεταλλεία ως εργαζόμενοι , εργολάβοι και προμηθευτές  αλλά όταν τους υποχρέωνε η διοίκηση να φορέσουν τα μπουφανάκια τους και να επιβάλουν τα «θέλω» της εταιρείας τότε ήταν άπαντες παρόντες.
 Βέβαια όταν άλλαξαν τα΄κόζα΄ « μουντζόκλαιγαν» ζητώντας υποστήριξη από τα Τοπικά συμβούλια για να μη τους απολύσει η εταιρεία.
Συμπληρωματικά  να βλέπεις τους πολιτιστικούς συλλόγους να απλώνουν  χέρι ζητιανιάς στα Μεταλλεία με το πρόσχημα εκτέλεσης πολιτιστικού έργου


ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ

Αν δε μπορείτε να κάνετε εκδηλώσεις χωρίς ζητιανιά που επιφέρουν εξαρτήσεις ή πάρτε μαθήματα από συλλόγους γειτονικών χωριών πως γίνονται αξιόλογες εκδηλώσεις χωρίς εξαρτήσεις ή αλλιώς  κλείστε τα μαγαζιά σας. Αρκετή ζημιά έχουν κάνει.

Η επανάκαμψη στη Διοίκηση των μεταλλείων των εκλεκτών Κυριακόπουλου και η επαγγελματική τους ανικανότητα τους καθιστά  αδίστακτους στην εκμετάλλευση επιφανειακών κοιτασμάτων που θα φέρουν τονάζ ώστε να διασφαλίσουν τις θέσεις του έστω  βραχυχρόνια.

Έτσι, για την Αλεφάντω :

Ο ΕΧΘΡΟΣ  ΕΙΝΑΙ  ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

και εμείς δεν έχουμε καταφέρει να στείλουμε τις  αποφάσεις μας ως Τοπικό Συμβούλιο για την Αλεφάντω και τη Τσούκα πέραν του «Γκαστρωμένου» Βράχου δεδομένου ότι ο Αντιδήμαρχος πέραν πάσης δεοντολογίας τα παρακρατά στα συρτάρια του πρώην Δήμου Γραβιάς.
Οι λόγοι? τι άλλο πέραν της διαπλοκής!

Τα παραπάνω με οδήγησαν στη παραίτηση από το αξίωμα αλλά όχι από τη μάχη.

Θεωρώ τυχερός που μέσα από τη παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ γνώρισα πολλούς αξιόλογους, ακέραιους και συγκροτημένους ΦΩΚΙΕΙΣ., παραμένω στρατιώτης της παράταξης και αφοσιωμένος στο Τάκη το Μέγκο που αποτελεί όαση στη πολιτική Σαχάρα της Φωκίδας

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ζ. ΜΑΚΡΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον συγκεκριμένο εκλεγμένο συμπολίτη μας , που βρήκε το θάρρος να πει την πικρή αλήθεια για την κατάσταση τόσο στον Δήμο όσον και στη χώρα.
Δεν άλλαξε τίποτε απ την εποχή της αποικιοκρατίας...η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα μας κάνουν δώρο αντί για καθρεπτάκια και χάντρες ... σωλήνες ύδρευσης και 8 καροτσάκια με ..άσφαλτο....