Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Δήμος Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας - Μπλόκο για τις ανεμογεννήτριες στον Άγιο Μηνά.





Μπλόκο στην αδιαλλαξία της εταιρίας γαλλικών συμφερόντων που κατασκευάζει τις ανεμογεννήτριες στις θέσεις Κούκος (Άγιος Μηνάς) και Καψάλα,....
να προσφέρει αντισταθμιστικά στον τόπο που τις φιλοξενεί, έκανε ο Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας από τα χαράματα. Παρόντες ο Δημαρχος, τρεις Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων, μελή της επιτροπής και πολλοί κάτοικοι Διστόμου και Στειρίου.

Ο δρόμος έκλεισε από οχήματα του Δήμου και τους συγκεντρωμένους και οι εργαζόμενοι δεν πέρασαν!
Η εταιρία με τηλεφώνημα που έκανε στον Δήμαρχο επιμένει να αρνείται την πρόταση του Δήμου για 1,7% στα έσοδα (δηλαδή περίπου 90.000 € το χρόνο) και 200.000 € εφάπαξ για γήπεδο και παρέχει μόνο τα ψίχουλα των 15.000€ το έτος που δίνει, ενώ σήμερα αποκαλύφτηκε -από τον Δήμαρχο- ότι έχει προσθέσει (για ....αλατοπίπερο κοροϊδίας) και άλλες 10.000 € εφάπαξ, κάτι όμως που - κακώς- ήταν άγνωστο σε όλους μας, πέραν της Δημοτικής αρχής! Διαμαρτυρηθήκαμε για αυτό. Η διάφορα είναι βέβαια άβυσσος, έτσι και αλλιώς!
Ο Δήμος και οι κάτοικοι Δίστομου και Στειρίου παραμένουμε σταθεροί στην αρχική απαίτηση που είναι αντίστοιχη με δοθέντα αντισταθμίσματα άλλα χωριά. Το μπλόκο στο δρόμο συνεχίζεται κανονικά.


Αύριο το πρωί στις 11 εκπρόσωπος της εταιρίας θα ενημερώσει και επίσημα δια ζώσης για την θέση της αυτή και θα ακούσει από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο Δήμος μένει σταθερός στην απόφαση διεκδίκησης, μας είπαν στο χώρο της συγκέντρωσης.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: