Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΙΑΤΡΟΥ κας. ΛΑΟΥΡΑ ΡΑΦΦΟ




Η ακτινολόγος Λάουρα Ράφφο, που για 16 χρόνια υπηρέτησε το νοσοκομείο της Άμφισσας, εδώ και λίγες ημέρες αποτελεί παρελθόν από αυτό.
Η κ. Ράφφο με μία επιστολή της προς τους πολίτες και τους συναδέλφους της μιλά για τη δύσκολη απόφαση που πήρε. Όπως λέει χαρακτηριστικά αισθάνεται την ανάγκη να επικοινωνήσει μέσω αυτής με τους ανθρώπους που τη στήριξαν και την εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Μιλά λακωνικά, δίνοντας το στίγμα της για τους λόγους που την οδήγησαν στην παραίτησή της, ενώ μεταξύ άλλων, κι αυτό είναι σοβαρό, τονίζει πως αυτοί οι λόγοι ήταν γνωστοί στη διοίκηση του νοσοκομείου, χωρίς όμως η τελευταία να κάνει κάτι για τη διόρθωση των προβλημάτων.
«Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω με όσους με στήριξαν και με εμπιστεύτηκαν τα 16 χρόνια που ως γιατρός ακτινολόγος του νοσοκομείου Άμφισσας συνεργάστηκα μαζί τους, είτε ήταν συνάδελφοι, είτε ήταν ασθενείς.
Επαγγελματικοί και προσωπικοί λογοι με ανάγκασαν να παραιτηθώ.
Ένιωσα ότι με έθιξαν ως επιστήμονα και ως άνθρωπο.
Παρόλο που επανειλημμένα, και γραπτώς και προφορικώς, διαμαρτυρήθηκα στην διοίκηση του νοσοκομείου Άμφισσας για συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετώπιζα στην άσκηση των ιατρικών μου καθηκόντων, αυτοί αδιαφορούσαν και ουδέποτε έλαβαν υπόψιν τους τα όσα τους ανέφερα.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο οδηγήθηκα στην παραίτηση μου μη έχοντας άλλη επιλογή, γιατί δεν μπορούσα να ασκήσω τα καθήκοντά μου σωστά, τηρώντας τον όρκο που είχα δώσει ως γιατρός.
Ζητώ συγγνώμη από τους ασθενείς και από τους κατοίκους της περιοχής για την ξαφνική μου παραίτηση.
Τους ευχαριστώ για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια.
Τους εύχομαι να έχουν μια καλύτερη περίθαλψη από αυτή πους παρέχεται, παρόλο που οι συνάδελφοι γιατροί κάνουν ότι μπορούν, γιατί οι σωστές παροχές στην περίθαλψη είναι δείγμα πολιτισμού».
Με τιμή
Λάουρα Ράφφο
ιατρός ακτινολόγος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Μ Ε Π Α Ρ Α Π Ο Λ Υ κ. ΛΑΟΥΡΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΟΥ {απο ιδια πειρα} !!!! ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΟΥ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΣΟΥ !!! ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ {αν και νομιζω ολοι } ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΣΤΙΚΟ ΣΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΜΑΣ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα προβλήματα δε λύνονται φεύγοντας αντιθέτως διογκώνονται.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΤΩΝ 6,55μ.μ. ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ???????

Ανώνυμος είπε...

καθε δυο χρονια το ιδιο σχηνικο φυγε