Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

'Άμφισσα : Ας προσέξουμε καλύτερα τα παιδιά που μεταφέρονται με το ΚΤΕΛ στα σχολεία . Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα (άρθρο αναγνώστριας)


Πρωί πρωί, γύρω στις 8 και οδηγώ  προς Άμφισσα. Μπροστά μου  ένα επιβατηγό και αρκετά πιο μπροστά το λεωφορείο ΚΤΕΛ κάνει τη διαδρομή του. Μπαίνουμε Άμφισσα και στρίβουμε στην Αστυνομία δεξιά,  παίρνοντας τον παλιό περιφερειακό. Ξαφνικά λίγο πριν την στροφή, απέναντι περίπου από το Σούπερ Μάρκετ, εκεί που βρίσκονται σχεδόν πάντα από την μία ή και τις δύο πλευρές αραγμένα φορτηγά αυτοκίνητα που περιορίζουν τον δρόμο αυστηρά στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας και περιορίζουν την ορατότητα, βλέπω από μακριά …… .  Το λεωφορείο σταματάει και ξεπετάγονται από μέσα μαθητές. Ευτυχώς ένα μεγαλύτερο παιδί  βάζει το χέρι του και συγκρατεί ένα μικρότερο που πήγε να περάσει, ενώ από απέναντι, μη έχοντας ορατότητα  για να δει ότι είχε σταματήσει το λεωφορείο αμέσως μετά την στροφή,  ερχόταν  ένα αυτοκίνητο με ταχύτητα.

Το λεωφορείο λοιπόν μετέφερε μαθητές του Μουσικού Σχολείου. 
Φέρνει                τα παιδιά στο Σχολείο και ΝΑΙ! , τα αφήνει να περάσουν απέναντι το δρόμο  σε σημείο στριμωγμένο από παρκαρισμένα φορτηγά   και χωρίς ορατότητα για αυτούς που έρχονται από απέναντι μιας και βρίσκεται για αυτούς αμέσως μετά από κλειστή στροφή.  
Και αναρωτιέμαι …..  τα δικά του παιδιά αυτός που αποφάσισε να αφήνουν τα παιδιά των άλλων  σε αυτό το σημείο, εκεί θα τα άφηνε; …. Θέλω να πιστεύω ότι απλά δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του το πρόβλημα.
Και αναρωτιέμαι ….. η αστυνομία που είναι δίπλα δεν έχει τύχει να το προσέξει……
Και αναρωτιέμαι….. πρέπει να συμβεί το κακό για να  παρατηρήσουμε ότι κάτι ανεύθυνο συμβαίνει εκεί ;;;…….



Θεωρώ ότι τόσα πολλά παιδιά, ΑΞΙΖΑΝ μια μικρή παράκαμψη του δρομολογίου  του ΚΤΕΛ . 

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο μπορεί χωρίς κανένα πρόβλημα να στρίβει αριστερά στο δρόμο του Σούπερ Μάρκετ, να αφήνει τα παιδιά και τους άλλους επιβάτες και να συνεχίζει από τους άλλους εσωτερικούς δρόμους την πορεία του για το τέρμα. Θα μπορούσε επίσης να στρίβει αριστερά μπαίνοντας στο πάρκινγκ του Σούπερ Μάρκετ που εκείνη την ώρα είναι κλειστό,  να αφήνει  τα παιδιά και να ξαναβγαίνει στον δρόμο του. Δεν πιστεύει κανείς ότι εάν αιτηθούν κάτι τέτοιο στο Σούπερ Μάρκετ θα τους αρνηθεί.

Θεωρώ επίσης, ότι μέχρι να γίνει αντιληπτό αυτό το κενό ευθύνης και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, δεν θα ήταν τόσο δύσκολο ένας αστυνομικός τουλάχιστον  από δίπλα από την αστυνομία, να παραβρίσκεται  όταν τα παιδιά κατεβαίνουν  από το λεωφορείο!!
Ευχαριστώ.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολλα ΜΠΡΑΒΟ για την επισημανση

Ανώνυμος είπε...

οντως ειναι πολυ επικινδυνα αυτα τα μικρα...