Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Φωκίδας ενημερώνει για την καταπολέμηση ασθένειας των εσπεριδοειδών στον Νομό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αποτέλεσμα εικόνας για Aleurothrixus floccosusΗ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Φωκίδας σας ενημερώνει ότι το έντομο αλευρώδης ο εριώδης (Aleurothrixus floccosus) έχει εμφανιστεί στα εσπεριδοειδή της παραλιακής ζώνης του Νομού.  Σύμπτωμα της παρουσίας του εντόμου είναι το λευκό εριώδες επίχρισμα στην κάτω επιφάνεια των φύλλων.  Σε  δείγματα που εξετάστηκαν στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, διαπιστώθηκε παρασιτισμός του αλευρώδη από το αρπακτικό έντομο (ωφέλιμο) Cales noacki, οπότε δεν είναι απαραίτητη η αντιμετώπιση του αλευρώδη με εντομοκτόνα σκευάσματα. 
Για την αποφυγή της εξασθένισης των δέντρων συστήνεται ο ψεκασμός των προσβεβλημένων δέντρων με ένα χαλκούχο σκεύασμα για να περιοριστεί το φαινόμενο της εμφάνισης του μύκητα της καπνιάς στη φυλλική επιφάνεια η οποία αναπτύσσεται  (επάνω στα μελιτώδη εκκρίματα του αλευρώδη).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Φωκίδας στο τηλέφωνο 2265 350 541 κ. Νικόλαο Αράχωβα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: