Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Ανοιχτή επιστολή-απάντηση στον κ.Ταγκαλή , από τον δήμαρχο Δελφών



           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       ΑΜΦΙΣΣΑ,  25.11.2017
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                     
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                                 
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                                                                    

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά                   
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                                
Τηλέφωνο: 2265350023    
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 73/2017

ΘΕΜΑ: “Ανοιχτή επιστολή-απάντηση στον κ.Ταγκαλή


Αξιότιμε κ. Ταγκαλή,
Δεν επανέρχομαι στο θέμα της ανακοίνωσής μας σχετικά με την Προϊσταμένη της ΕΦ.Α. Φωκίδας, που ήταν σαφής (και σε καμία περίπτωση «αήθης», όπως εσφαλμένα και ατεκμηρίωτα αναφέρετε).  
Στέκομαι μόνο στην «αδυναμία» μας, όπως ισχυρίζεστε, να έχουμε πρόσβαση ακόμη και σε γραφεία γενικών γραμματέων Υπουργείων, καθώς είναι γνωστό ότι εμείς δεν έχουμε καμία ιδιαίτερη σχέση με κομματικούς διαδρόμους, πάσης προελεύσεως.
Τη δύναμή μας όμως μας τη δίνει ακριβώς η ανεξαρτησία και η αδούλωτη στάση μας έναντι των πάντων, όταν πρέπει να διεκδικήσουμε τα τοπικά μας συμφέροντα.
Θυμίζω τις κινητοποιήσεις μας για να σταματήσει ο κατήφορος του Νοσοκομείου, τις κινητοποιήσεις μας για να διατηρηθεί η αστυνομική παρουσία σε Δελφούς και Γραβιά, τις κινητοποιήσεις μας για τα σχολεία Δεσφίνας και Γαλαξιδίου, τις πρόσφατες κινητοποιήσεις μας για να αποτρέψουμε την υποβάθμιση του Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών.
Άλλωστε έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν το φρόνημα και την αγωνιστικότητά μας σε κορυφαία ζητήματα του τόπου.
Στις περισσότερες από αυτές τις διεκδικήσεις υπήρχε ηχηρή απουσία ανθρώπων που εκ της θέσης τους ή της πολιτικής τους ιστορίας, θα έπρεπε να ήσαν παρόντες. Μεταξύ αυτών και προβεβλημένα στελέχη της δικής σας δημοτικής παράταξης.
Οι αγώνες αυτοί όρθωσαν το ανάστημα της περιοχής μας, απέτρεψαν -στο βαθμό που ήταν εφικτός- επικίνδυνες εξελίξεις και απέφεραν αποτελέσματα.
Συνεπώς η δύναμή μας (που έχει αποδειχτεί εμπράκτως ότι είναι μεγάλη) δεν αντλείται από τις παραδοσιακές πηγές της κομματικής συναλλαγής, αλλά από την έντιμη και παθιασμένη μας στάση να στηρίξουμε αυτά που εμείς θεωρούμε ως δίκια του τόπου μας και δικαιώματα των δημοτών μας, ακόμη και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε και να αντιπαρατεθούμε σκληρά.
Η δύναμη όμως αυτή είναι η πιο ισχυρή που υπάρχει, γιατί δεν είναι ευκαιριακή, ούτε κατά παραχώρηση τρίτων, αλλά δύναμη των ίδιων των πολιτών και της κοινωνίας μας.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Δήμαρχος Δελφών

Θανάσης Παναγιωτόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: