Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Βόρεια Κορέα: 40 σφαίρες για έναν λιποτάκτη!

Βόρεια Κορέα: 40 σφαίρες για έναν λιποτάκτη!
Η Διοίκηση του ΟΗΕ στην Κορέα (UNC), που εποπτεύει το μεθοριακό χωριό Πανμουντζόμ, περιέγραψε σήμερα τις συνθήκες αυτής της λιποταξίας που είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Όπως περιέγραψαν ο στρατιώτης έφτασε με ένα όχημα κοντά στα αυστηρά φυλασσόμενα σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.
«Βγήκε από το όχημα και έτρεξε προς τη Νότια Κορέα περνώντας τα σύνορα την ώρα που άλλοι στρατιώτες από τη Βόρεια Κορέα τον πυροβολούσαν», διευκρινίζει η UNC σε ανακοίνωσή της.
Αφού πέρασε τα σύνορα αναζήτησε καταφύγιο σε ένα κτίριο στη Νότια Κορέα.
Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας διευκρίνισε ότι ο Βορειοκορεάτης εντοπίστηκε από τρεις Νοτιοκορεάτες που έσπευσαν να τον βοηθήσουν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί πυροβόλησαν εναντίον του 40 φορές.
Ο γιατρός που εξέτασε τον λιποτάκτη, ο οποίος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, διευκρίνισε ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.
«Φέρει τουλάχιστον έξι τραύματα από σφαίρες και αυτό στην κοιλιακή χώρα είναι το πιο σοβαρό», δήλωσε ο Λι Κουκ-Γιονγκ στους δημοσιογράφους.
«Έχουν επηρεαστεί τα όργανά του. Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα αντέξει», πρόσθεσε ο γιατρός, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση της υγείας του «πολύ σοβαρή».
Είναι πολύ σπάνιο Βορειοκορεάτες στρατιώτες να λιποτακτούν στη Νότια Κορέα από την «κοινή ζώνη ασφαλείας» στο Πανμουντζόμ. Εκεί είναι ο μόνος τομέας της αποστρατικοποιημένης ζώνης μεταξύ των δύο χωρών όπου βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο στρατιώτες και των δύο πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: