Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

"Οδηγείν επικινδύνως" στην Ιτέα...(άρθρο αναγνώστη)


Συζήτηση μεταξύ φίλων Χ και Ψ για την οδηγική συμπεριφορά των οδηγών στην Ιτέα.

X: Φίλε, έχεις παρατηρήσει πόσο ευγενείς είναι οι οδηγοί στην Ιτέα και μάλιστα οι γυναίκες; Σε κάθε διασταύρωση σταματούν και δεν περνούν αν δεν περάσεις εσύ πρώτος. Μα τόση ευγένεια!!!
Ψ: Χα χα! ας γελάσω. Κάνεις λάθος. Οι περισσότεροι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτός που έρχεται από δεξιά έχει πάντα προτεραιότητα, εκτός αν υπάρχει σήμα STOP. Συχνά πυκνά αυτά τα γκαπ γκουπ που ακούς δεν είναι κλείσιμο πορτών αλλά τρακαρίσματα στις διασταυρώσεις. Αλλά και πάλι που να δουν τα σήματα έτσι κρυμμένα λες και θα τα ματιάσουν, μέσα στις φυλλωσιές από τα δένδρα του πεζοδρομίου.
Χ: Μμμ! Δηλαδή εσύ τι θα έκανες αν ήσουν αρμόδιος;
Ψ: Το αυτονόητο φίλε. Κλάδεμα όλων των δένδρων που καλύπτουν τα σήματα, και κόψιμο εντελώς αυτών που παρ΄όλο το κλάδεμα συνεχίζουν να εμποδίζουν Καλύτερα να χαθούν μερικά δένδρα παρά ανθρώπινες ζωές.
Χ: Σωστό σε βρίσκω φίλε. Αυτό θα έκανα κι εγώ. 


Ι.ΤΖ

3 σχόλια:

Μ είπε...

Nαι, είδαμε και αυτά που φαίνονται πόσο τα σέβονται. Παράδειγμα η Καποδιστρίου στο ύψος του My Market, (ευκρινέστατο απαγορευτικό), ενώ είναι μονόδρομος προς την Προβλήτα έχει καταντήσει διπλής κατεύθυνσης και σε σημείο τέτοιο που αν πεις σε εκείνον που το παραβιάζει ότι είναι παράνομο αυτό που κάνει, υπάρχει πιθανότητα να σε βρίσει και από πάνω, (το γράφω εκ πείρας...). Ή στις διαβάσεις στον παραλιακό που όταν δουν πεζό πατούν περισσότερο το γκάζι του αυτοκινήτου... Άρα δε φταίνε ούτε τα κρυμμένα σήματα ούτε τα καημένα τα δέντρα.... αλλά, ΕΜΕΙΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ελληνες,...!!!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς όχι λίγοι από τους Ιτιώτες οδηγούς είστε τα ίδια ΣΚΑΤΑ με τους περισσότερους οδηγούς σε Φωκίδα και Βοιωτία. Αδιαφορείτε για τους άλλους οδηγούς & πεζούς και βρωμίζετε τους δρόμους πετώντας απ' το παράθυρο τα αποτσίγαρα, αλουμινένια κουτάκια μπύρας ή αναψυκτικού και φτύνοντας έξω. Το άλλο πάλι που οδηγείτε με το αριστερο ξερό σας πεταμένο έξω απ' το παράθυρο, τί χούι είναι; Και καλά το χειμώνα ή τέτοια εποχή. Το καλοκαίρι δεν ψήνεται το χέρι απ' την καυτή λαμαρίνα της πόρτας και από τον ήλιο;;; Έτσι δε δείχνετε άνετοι ή σωστοί οδηγοί, αλλά μ****** οδηγοί! Στα ορεινά χωριά; Ακόμα χειρότερα... Όλοι οι δρόμοι είναι των αγροκτηνοτρόφων που οδηγούν με το γκάζι πατημένο στο πάτημα απ' άκρη σ' άκρη, αδιαφορώντας και εκείνοι για το αν έρχονται αυτοκίνητα από απέναντι. Όσο τώρα για τη νυχτερινή οδήγηση; Πόσο μυαλό θέλει για να καταλάβετε ότι ανάβουμε τους προβολείς ΜΟΝΟ όταν έχει πίσσα σκοτάδι και όχι εντός πόλης ή πίσω από προπορευόμενο όχημα και όταν έρχεται άλλο από απένταντι;;; Δε βαριέσαι όμως... Στα @@ σας ΟΛΟΙ.

Υ.Γ. Γιατί τα γράφω ανώνυμα; Επειδή με ξέρετε και σας ξέρω και αν τα γράψω επώνυμα, θα με καθαρίσετε.