Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ακόμη μια τρύπα στο νερό......

Με δηλώσεις από πηγές του Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μετά τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, σχετικά με τη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, ούτε φως ρίχτηκε στην υπόθεση, ούτε κανείς ανέλαβε ευθύνες, και πέρα από τους εκατέρωθεν λεονταρισμούς οι πολίτες έμειναν με την αίσθηση ότι όλο και περισσότερο οι συζητήσεις στην Βουλή είναι μια άχρηστη διαδικασία που αντί να προάγει τη δημοκρατία, απλώς εξάπτει τα κομματικά πάθη. 





Κυβερνητική πηγή: 
Αποκαλύφθηκε η σκευωρία του κ. Μητσοτάκη 

Σκευωρία καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κυβερνητική πηγή, αναφερόμενη στη συζήτηση στη Βουλή. Η ίδια πηγή υπογραμμίζει με νόημα πως ουδέποτε η Σαουδική Αραβία αμφισβήτησε ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος ήταν εκπρόσωπός της, αλλά όλα ξεκίνησαν από την παρέμβαση ενός Έλληνα ενδιάμεσου στον πρέσβη στο Ριάντ. 

«Αυτός είναι ο πραγματικός μεσάζοντας ο οποίος επιδίωκε χαμηλότερο τίμημα, δηλαδή λιγότερα έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο», τόνισε η ίδια πηγή, ενώ έθεσε σειρά ερωτημάτων προς την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως ποιανού τις θέσεις υιοθέτησε πλήρως, για ποια συμφέροντα εργάζεται, εάν θα απαντήσει γιατί το έκανε και εάν θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης για τα ψέματά του. Προσέθεσε αναφορικά με τη στάση τής ΝΔ ότι εκθέτει τη χώρα και όχι την κυβέρνηση.   

Για τη συζήτηση στη Βουλή, η ίδια πηγή σημείωσε πως «τα είδε όλη η χώρα. Ακόμα μία παταγώδης αποτυχία της μιντιακής παραεξουσίας που καθοδηγεί τον κ. Μητσοτάκη και την ομάδα γύρω από αυτόν να πνίξουν τη χώρα στο βούρκο της συκοφαντίας» και πρόσθεσε:   

«Η σκευωρία κατέρρευσε και τώρα είναι η ώρα να επιστρέψουμε στα μεγάλα ζητήματα που πρέπει να απασχολούν τη χώρα. Τη φοροδιαφυγή, τις offshore και τη διαφθορά. Θα συζητηθούν όλα στην προ ημερησίας που ζήτησε ο πρωθυπουργός και στην οποία πάλι θα είναι απολογούμενος ο κ. Μητσοτάκης».   
Και κατέληξε η ίδια κυβερνητική πηγή πως πλέον «θα προσηλωθούμε στη μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, όσο και αν ο κ. Μητσοτάκης και οι επιχειρηματίες καθοδηγητές του προσπαθούν να υπονομεύσουν αυτόν τον στόχο». 



Πηγές ΝΔ: Εμείς ήρθαμε στη Βουλή να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον - Ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε 
«Εμείς ήρθαμε στη Βουλή για να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον. Ο κύριος Τσίπρας, όμως, δεν απάντησε σε κανένα από τα έξι ουσιώδη ερωτήματα τα οποία έθεσε ο κ. Μητσοτάκης» ανέφεραν πηγές της ΝΔ για τη σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή.   

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι το πρώτο και βασικό ερώτημα, στο οποίο δεν απάντησε ο κ. Τσίπρας, είναι εάν υπάρχει ή δεν υπάρχει συμφωνία. «Κατά την κυβέρνηση έγιναν όλα τέλεια. Εφόσον έγιναν όλα τέλεια, τότε γιατί δεν εισέρρευσαν στα ταμεία του Δημοσίου 66 εκατομμύρια ευρώ; Τι είναι αυτό που φταίει που τα λεφτά αυτά δεν υπάρχουν;» πρόσθεσαν.   

Δεύτερο ερώτημα, στο οποίο ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το εξής: «Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο κύριος Βασίλης Παπαδόπουλος ήταν ο επίσημος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. Στις 21 Αυγούστου του 2017 ήρθε στην Ελλάδα το κλιμάκιο των εκπροσώπων της Σαουδικής Αραβίας. Ήταν πενταμελές. Σε αυτό, όμως, δεν περιλαμβανόταν ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος».   

Ταυτόχρονα, τόνισαν ότι ο πρωθυπουργός «αποκάλυψε» μία αλληλογραφία με τον πρέσβη, στην οποία εμφανιζόταν ακόμη ένας μεσάζων. «Εμείς εδώ δεν ήρθαμε να διαλέξουμε ποιος είναι ο... ομορφότερος μεσάζων. Εμείς εδώ ήρθαμε να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον, να τηρήσουμε τον νόμο που προβλέπει ότι gοverment to gοverment δεν υπάρχουν μεσάζοντες. Και αυτό ακριβώς πιστοποιεί ο κ. Βίτσας με την τοποθέτησή του, την οποία ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στα πρακτικά» επισήμαναν οι πηγές της ΝΔ και επέμειναν ότι «σε συμφωνίες κυβέρνησης με κυβέρνηση, σε συμφωνίες διακρατικές, σε συμφωνίες government to government δεν χωράνε μεσάζοντες. Είτε λέγονται Παπαδόπουλος, είτε λέγονται αλλιώς».   

«Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να συζητήσουμε ποιος άλλος ενδιαφέρθηκε γι' αυτό. Είναι προφανές ότι ο Παπαδόπουλος είναι μεσάζων. Και με την ομιλία του πρωθυπουργού εμφανίστηκε και άλλος. Αυτό είναι κατάφωρη παραβίαση του νόμου, υπογράμμισαν οι πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσαν: «Το πιο σημαντικό για τη ΝΔ είναι το πολιτικό ερώτημα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης και το οποίο περιμένουμε να απαντηθεί από τον πρωθυπουργό: Τα γνώριζε αυτά ο κ. Τσίπρας; Γνώριζε ο κ. Τσίπρας ότι υπήρχε μεσάζων και άλλος μεσάζων; Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τι ακριβώς είχε συμβεί; Γνώριζε ο κ. Τσίπρας ότι δεν υπήρχε ο κ. Παπαδόπουλος τον Αύγουστο που ήρθε το κλιμάκιο της Σαουδικής Αραβίας; Και εν τέλει πού είναι η συμφωνία; Πού είναι τα λεφτά;».   

Αναφορικά, τέλος, με τα έγγραφα που έχει καταθέσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, οι πηγές της ΝΔ σημείωσαν ότι προκύπτει πως από τις 31 Αυγούστου του 2016 οι Σαουδάραβες έχουν επιφύλαξη για τον κ. Παπαδόπουλο. Ακόμη, τόνισαν ότι «ο κ. Καμμένος είχε σήμερα την αφέλεια να καταθέσει και το σημείωμα του πρέσβη της Ελλάδας, σύμφωνα με το οποίο Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου και εξέφρασαν επιθυμία οι συνομιλίες να γίνονται government to gοverment». 


Πηγή: www.lifo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σκάνδαλο ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ. Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς έγινε ανέκδοτο.