Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Με 12,5 εκατ. ευρώ μείον έκλεισε το 2013 στο δήμο Δελφών- Παρουσιάστηκε ο απολογισμός




Στον απολογισμό των οικονομικών του δήμου Δελφών για το 2013 προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος το συγκεκριμένο έτος ήταν το πιο δύσκολο καθώς χρειάστηκε να γίνει η εκκαθάριση των δεκάδων νομικών προσώπων των πρώην Καποδιστριακών δήμων, τονίζοντας παράλληλα πως από εδώ και στο εξής τα επόμενα θα ακολουθήσουν με πιο γοργούς ρυθμούς. Ο ορκωτός λογιστής που έκανε τον έλεγχο παρουσίασε τους βασικότερου άξονες των όσων το γραφείο του διενήργησε, μένοντας σε βασικά σημεία της διαδικασίας και το πώς αυτή εξελίχθηκε.
Στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος οικονομικών Λουκάς Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στα πέντε βήματα του ελέγχου, ο οποίος θα καταλήξει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αναμένοντας την έγκριση ή τις παρατηρήσεις του. «Εμείς τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, όμως αυτή η δουλειά ήταν των προκατόχων μας», είπε, κάνοντας λόγο για δυσκολίες οι οποίες όμως όπως φαίνεται πέρασαν. Εστιάζοντας στα νούμερα του επίμαχου έτους, και προσθέτοντας της ζημιές που ήρθαν από τους δήμους, τα νομικά τους πρόσωπα αλλά και τις τότε τρέχουσες χρήσεις είπε πως το σύνολο ήταν περίπου 12,5 εκατ. ευρώ. «Για να ανατραπεί αυτό έπρεπε να γίνει πολύ δουλειά», υποστήριξε ο αντιδήμαρχος, μεταθέτοντας για το άμεσο μέλλον την ανάλυση της εικόνας του δήμου για το που είναι σήμερα.
«Γιατί τόση μεγάλη καθυστέρηση στα στοιχεία αυτού του έτους;», ρώτησε η Παναγιώτα Κασούτσα, για να της απαντήσει ο κ. Κοϊβαρης, προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών, πως ο δήμος τότε δε διέθετε λογιστήριο. «Εμείς λέγαμε όχι στους προϋπολογισμούς, άρα θα πούμε όχι και στους απολογισμούς», συμπλήρωσε η σύμβουλος των ΠσΠ, κάνοντας όμως λόγο για απαράδεκτη καθυστέρηση, αλλά και για στοιχεία τα οποία δεν είναι σίγουρο πως είναι αξιόπιστα. Την αντίθεση της παράταξής του που εδράζεται στην πολιτική της ταυτότητα κατέθεσε ο Γιώργος Ιωσηφίδης, κάνοντας λόγο για πολιτική που η ΛΣ είναι αντίθετη. Τέλος, η μόνη παράταξη της αντιπολίτευσης που είπε ναι στον απολογισμό, δια στόματος Θανάση Μανανά ήταν αυτή της μείζονος μειοψηφίας.
έντυπη έκδοση Εν Δελφοίς

Δεν υπάρχουν σχόλια: