Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Μας πήρε λίγο παραπάνω αλλά καταλάβαμε τι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης με την τροχαία



Όλα άρχισαν κάπως έτσι...


Καμία οργανωμένη πολιτεία δεν μπορεί να παραγνωρίζει τους μεγάλους μακροπρόθεσμους κινδύνους. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί αμυντική πολιτική για την χώρα. Διότι συνιστά τον μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο κίνδυνο για τον τόπο μας.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει στο Twitter σχετικά με την καταστροφή στη Μάνδρα και τις πληγές που έχει αφήσει αυτή πίσω της. 
Ώσπου, 

Η περίπτωση της Μάνδρας είναι παράδειγμα του τι δεν πρέπει να κάνουμε. Δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος ειδικός για να γνωρίζει ότι τα νερά θα κατέβαιναν από τον δρόμο. Διότι ο δρόμος ήταν το ρέμα. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να προειδοποιήσει την τροχαία ώστε να τον κλείσει.
Ωπ, μισό. Τι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης; Μας πήρε λίγη ώρα (και μερικά χάχανα) παραπάνω για να πούμε πως ίσως καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει. Πάμε πρόταση-πρόταση:
«Δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος ειδικός για να γνωρίζει ότι τα νερά θα κατέβαιναν από τον δρόμο». Ωραία ως εδώ.
«Διότι ο δρόμος ήταν το ρέμα». Πολύ σωστά, άσχετα βέβαια που κανένας ποτέ δεν έκανε τίποτε σχετικό παρά το γεγονός πως όλοι το γνώριζαν. Ας πάμε στο ψητό:  
«Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να προειδοποιήσει την τροχαία ώστε να τον κλείσει». Ω! θεοί. 


Προφανώς εννοεί πως θα έπρεπε να έχει προειδοποιήσει η Τροχαία ώστε να μην υπάρξουν τελικά εγκλωβισμένοι οδηγοί αλλά όλοι τον έχουν πάρει στο ψιλό. 
Για την ιστορία ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε να ανεβάσει σχετικά στη συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: