Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ο Λάτσης φτωχαδάκι μπροστά τους....




Aναρτήθηκαν στο www.aade.gr τα ονόματα 8.909 φυσικών προσώπων και 14.083 νομικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ.
Στην ανακοίνωση των ονομάτων προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων «στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών, εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωσή της.
Πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.
Υπενθυμίζεται ότι στον ιστότοπο της A.A.Δ.Ε. βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν ειδοποιηθεί με e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.
Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής των οφειλών του.
Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όπως διευκρινίζει η ΑΑΔΕ στην ανακοίνωσή της, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.
Τα ονόματα είναι διαθέσιμα στους παρακάτω συνδέσμους:

ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 

Κατέβασα για πλάκα την περίφημη λίστα αυτών που χρωστούν πάνω από 150,000 ευρώ στο δημόσιο. Λοιπόν, ο πιό πλούσιος έλληνας είναι ο ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛ ΠΕΤ με οφειλές 1.356.795.549,91 ευρώ. 

 Ερωτήσεις: 

(1) Έχει καμιά κόρη της παντρειάς? 
(2) Τον ξέρει κανείς άλλος εκτός από την μάνα που τον γέννησε? 
(3) Τι δουλειά κάνει και κατέληξε να χρωστά ένα δις ευρώ? 
(4) Γιατί δε μπαίνει στο FORTUNE 500, αφού πρόκειται για έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη? 
(5) Μας δουλεύουν όλους μαζί οι κυβερνούντες, η είναι απλώς ιδέα μου? 



ιδού λοιπόν 

Ο μέγας Νικόλας Κασιμάτης με τις οφειλές του 1,3 δις ευρώ….. 

Η περιβόητη λίστα με τους οφειλέτες του δημοσίου δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ενώ το πρώτο όνομα, κάποιος κ. Κασιμάτης Νικόλας χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο 1δις ευρώ, τα έσοδα δηλαδή από πολλά από τα μέτρα τα οποία μας έχει επιβάλει το ελληνικό δημόσιο. 


Βέβαια όπως θα δείτε παρακάτω τα ποσά αυτά είναι κυρίως αποτέλεσμα προστίμων, αν και είναι σίγουρο ότι η ιστορία του εν λόγου κυρίου, απεικόνιση του τι συμβαίνει στη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν κάποια στοιχεία τα οποία βρήκαμε μετά από μια σύντομη έρευνα. 

Ο Νικόλαος Κασιμάτης, 56 χρονών - οικονομολόγος από τη Θεσσαλονίκη ήταν συντονιστής της μεγάλης υπόθεσης με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, η οποία εκτυλίχθηκε κυρίως στη Θεσσαλονίκη κατά τη δεκαετία του 1990 και αποκαλύφθηκε το 2001. 


Του έχουν καταλογιστεί πρόστιμα ύψους 636 εκατ. ευρώ. 
Να σημειωθεί ότι η πραγματική ζημία του ελληνικού δημοσίου υπολογίζεται στα 20 με 30δις δραχμές (65εκ ευρώ). 
Σε βάρος του Κασιμάτη, ο οποίος διέφευγε της σύλληψης από το Νοέμβριο του 2004 (συνελήφθη το 2009), είχαν εκδοθεί ερήμην 66 καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 223 έτη! 



Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι και δεκάδες άλλοι, επιχειρηματίες, εφοριακοί και τελωνειακοί υπάλληλοι, ενώ είχε εμπλακεί και το όνομα ενός πολιτικού. 

Πώς στήθηκε η απάτη. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές, η μεγάλη απάτη εκτυλίχθηκε στο διάστημα από το 1994 έως και το 2001, οπότε άρχισε η αποκάλυψή της. 
Επιτήδειοι προσέγγιζαν άτομα, όπως υπερήλικες, άνεργοι και τοξικομανείς, και έναντι αμοιβής ίδρυαν στο όνομά τους εταιρείες-φαντάσματα
Εν συνεχεία μέσω αυτών των εταιρειών εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια για ανύπαρκτες συναλλαγές ή δήθεν εξαγωγές, με σκοπό να καρπωθούν παράνομα τεράστια ποσά από την επιστροφή ΦΠΑ. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγή της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) “στο σκάνδαλο ενέχονται συγκεκριμένοι επιχειρηματίες που έστηναν τις εταιρείες-φαντάσματα ή και αυτοί που διακινούσαν μέσα από τις δικές τους -πραγματικές εταιρείες- τα εικονικά τιμολόγια, ενέχονται όμως και εφοριακοί και τελωνειακοί που έκαναν τα στραβά μάτια”. 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή “συμμετοχή στο σκάνδαλο εκούσια ή ακούσια έχουν και πολιτικά πρόσωπα τα οποία διόριζαν σε θέσεις-κλειδιά συγκεκριμένους εφοριακούς και τελωνειακούς ή έκλειναν τα αυτιά τους σε καταγγελίες που είχαν τεθεί υπόψη τους”. 

Η “κοπάνα” μέσα από τα χέρια τους. 

Στις 18 Νοεμβρίου 2004 ο 56χρονος οικονομολόγος βρέθηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, για να απολογηθεί στην α' ειδική ανακρίτρια. 
Λίγη ώρα μετά την απολογία του και θεωρώντας βέβαιη την προφυλάκισή του διέφυγε ανενόχλητος έξω από το γραφείο της ανακρίτριας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε άνωθεν εντολή να εξαφανιστεί σαν κύριος. 
Έκτοτε και για τα επόμενα περίπου πέντε χρόνια καταζητείτο, καθώς είχαν εκδοθεί σε βάρος του 39 εντάλματα σύλληψης.



------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: