Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Η αναφορά Τσίπρα στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η αντίδραση Σαμαρά


Ο πρώην πρωθυπουργός αντέδρασε λέγοντας ότι είναι τίτλος τιμής η κριτική του πρωθυπουργού για τη στάση του στο Σκοπιανό επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τον Παππά να σχολιάζει πως μάλλον θέλει με αφορμή το ίδιο θέμα να ρίξει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πολιτική αντιπαράθεση με άρωμα... 1992 προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στη στάση του Αντώνη Σαμαρά ως υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όσον αφορά στο Σκοπιανό. Αναφορά η οποια προκάλεσε την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, αντίδραση την οποία σχολίασε αιχμηρά με τη σειρά του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.
"Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας ώστε να λυθεί οριστικά ένα ζήτημα που φορτώθηκε στη χώρα από το 1992. Τότε που η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και η χώρα, είχε την ατυχία να έχει ως Υπουργό Εξωτερικών τον κύριο Σαμαρά, ο οποίος προτίμησε να οικοδομήσει την προσωπική πολιτική του καριέρα, παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, με τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τη χώρα", ανέφερε ειδικότερα ο κ.Τσίπρας.
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έκανε την εξής δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το να λέει αυτά ο κ. Τσίπρας είναι τίτλος τιμής για εμένα».
Την απάντηση Σαμαρά σχολίασε ο κ.Παππάς, θέλοντας να... σπείρει ζιζάνια στη ΝΔ.
«Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Μακεδονικό. Ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι αυτή η κριτική είναι τίτλος τιμής για αυτόν.
Τίτλος τιμής ότι έριξε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μάλλον θέλει με αφορμή πάλι το Μακεδονικό να ρίξει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΝΔ: Ξεκάθαρο ποιος αντιμετωπίζει επιπόλαια τα εθνικά θέματα

«Ο κ. Τσίπρας μίλησε επί μια ώρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να απαντήσει στο βασικό ερώτημα που έχουν οι πολίτες: Υπάρχει ή όχι ενιαία κυβερνητική πρόταση για το Σκοπιανό;», αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ .
«Από το γεγονός ότι δεν απάντησε σε αυτό το βασικό ερώτημα, αλλά και από το σύνηθες διχαστικό ύφος του, γίνεται ξεκάθαρο ποιος αντιμετωπίζει ανεύθυνα, επιπόλαια και τυχοδιωκτικά ακόμη και τα εθνικά θέματα.
Υ.Γ.: Καθώς ο κ. Τσίπρας αντιμετώπισε και πάλι τον κ. Μητσοτάκη ως εν ενεργεία πρωθυπουργό του συνιστούμε να κάνει απλώς λίγη υπομονή», αναφέρει η ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: