Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ζωντανεύει ξανά η δολοφονία του ιερέα από τη Φωκίδα



Στο Εφετείο Πατρών, θα ζωντανέψουν ξανά οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του 53χρονου ιερέα, Θανάση Αυγερόπουλου από τη Φωκίδα, πατέρα 3 παιδιών, στις 3 Σεπτεμβρίου 2012 στην Ηλεία , από τη σύζυγο του και τον εραστή της.
Τον Ιούνιο του 2013, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορουμένους και καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και τρία χρόνια φυλάκιση τον 41χρονο Νίκο Παναγόπουλο και σε ισόβια τη 43χρονη Θεοδώρα Αυγεροπούλου, σύζυγο του θύματος.
Η δολοφονία του ιερέα από το χωριό Πυρά Φωκίδας, όπου λειτουργούσε αλλά διατηρούσε και ταβέρνα, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και την τοπική κοινωνία.

Το χρονικό
Το ζευγάρι είχε επισκεφτεί το νομό Ηλείας και διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο στον Πύργο. Έφυγαν το πρωί, της 3ης Σεπτεμβρίου 2012 από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με κατεύθυνση τη Ζαχάρω, για να κάνουν ανάληψη χρημάτων από τράπεζα.

Μόλις βγήκαν στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, έκαναν στάση. Όπως κατέθεσε αρχικά στους αστυνομικούς η παπαδιά, μόλις απομακρύνθηκε από το αυτοκίνητο, άκουσε πυροβολισμούς και, γυρνώντας, είδε τον ιερέα σύζυγο της μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ειδοποίησε την αστυνομία, που βάσει των περιγραφών της 43χρονης άρχισε να αναζητά δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και φορούσαν κράνη.

Από την πρώτη στιγμή, οι Αρχές εξέτασαν το κίνητρο της ληστείας. Ωστόσο, καθώς οι δράστες δεν είχαν αφαιρέσει κάποιο χρηματικό ποσό από τον ιερέα ή την τσάντα της συζύγου του, το ενδεχόμενο αυτό έδειξε να απομακρύνεται.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί άρχισαν να εξετάζουν το ενδεχόμενο των προσωπικών διαφορών. Σε αυτό οδηγήθηκαν και από την κατάθεση της γυναίκας του, που προφανώς για να παραπλανήσει τις αρχές, επέμενε ότι τις τελευταίες μέρες ο άντρας της δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα. Όμως και πάλι από τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που έπαιρναν, οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι άλλο υπήρχε πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση.
Η παπαδιά και ο εραστής της ομολόγησαν την πράξη τους μετά από πολύωρη ανάκριση. Τα στοιχεία που είχε αφήσει πίσω του ο δράστης, σε συνδυασμό με τις αντιφάσεις στις οποίες έπεσε η γυναίκα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της στο τμήμα ασφαλείας του Πύργου, έφεραν στο φως το στυγερό έγκλημα.
Ο δράστης είχε ερωτικό δεσμό με την σύζυγο του ιερέα και να είχαν προσχεδιάσει το φονικό έτσι ώστε να βγάλουν από την μέση τον ιερέα.
Η παπαδιά, υποστήριξε, ότι ο εραστής της την απειλούσε καθώς τη ζήλευε σε παθολογικό βαθμό, την εκβίαζε, την απειλούσε και τη φόβιζε ότι αν δε φύγει μαζί του, θα σκοτώσει τον άντρα της". Για αυτές τις "απειλές «δεν είχε ενημερώσει την αστυνομία» σύμφωνα με τον δικηγόρο της, γιατί δεν περίμενε ότι αυτά που της έλεγε ο εραστής της, θα τα κάνει πράξη.
Ο συγκατηγορούμενος της, έχει αναλάβει όλη την ευθύνη και ισχυρίζεται ότι η παπαδιά δεν του είχε ζητήσει να σκοτώσει τον ιερέα, υποστηρίζοντας ότι έφτασε στο έγκλημα τυφλωμένος από το πάθος του για τη γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: