Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΚΑΣΤΕΛΛΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ… ΟΧΙ στην επιφανειακή της “Αλεφάντω”. - Γ. Ιωσηφίδης : “Η S&B έχει τις πλάτες των υπαλλήλων της στην κυβέρνηση και στην τοπική διοίκηση”


- Συγκέντρωση των κατοίκων του Καστελλίου το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 16:30 µµ στο δημοτικό σχολείο
- ΟΧΙ στην επιφανειακή της “Αλεφάντω”
- Αν περάσουν τα σχέδια της εταιρίας του κου Κυριακόπουλου και γίνουν οι επιφανειακές εξορύξεις η περιοχή θα µμοιάζει µε φάντασμα, µε κρανίου τόπο και φυσικά θα έχει χάσει οριστικά και αμετάκλητα κάθε άλλη προοπτική ανάπτυξης.
- Γ. Ιωσηφίδης : “Η S&B έχει τις πλάτες των υπαλλήλων της στην κυβέρνηση και στην τοπική διοίκηση”
Αν στη Χαλκιδική η τοπική κοινωνία είναι μοιρασμένη με κατοίκους να αντιδρούν και άλλους να συμφωνούν στην εξόρυξη χρυσού δεν συμβαίνει το ίδιο με τα Καστελλια Γραβιάς που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι αποφασισμένη να δώσει αγώνα μέχρι εσχάτων, να προχωρήσει σε γενικό ξεσηκωμό   για να μην περάσουν τα σχέδια της μεταλλευτικής εταιρίας S&B  για  επιφανειακή εξόρυξη στο κοίτασμα «Αλεφάντω»
Όπως τονίζουν κάτοικοι της περιοχής,  αν τελικά περάσουν τα σχέδια της εταιρίας του κου Κυριακόπουλου και γίνουν οι επιφανειακές εξορύξεις η περιοχή θα μοιάζει με φάντασμα, με κρανίου τόπο,   με κατεστραμμένη φύση και φυσικά θα έχει χάσει οριστικά και αμετάκλητα κάθε άλλη προοπτική ανάπτυξης.
 Θα έχει συντελεστεί ένα ακόμη  μεγάλο  περιβαλλοντικό έγκλημα  στο όνομα της ανάπτυξης και της διατήρησης των θέσεων εργασίας από μια εταιρία   που συνεχίζει προκλητικά να σκέφτεται μόνο την αύξηση των κερδών της , σε βάρος του τοπικού πληθυσμού  και που για ακόμη μια φορά θα προσπαθήσει να πετάξει ένα “ξεροκόμματο για να τους  βουλώσει το στόμα” εν είδη αντισταθμιστικών ,  αν και όπως απέδειξε το παράδειγμα με την εξόρυξη  «Βλαχοθανάση» στις Καρούτες  οι υποσχέσεις της εταιρίας και προσωπικά του κου Σανούδου για αντισταθμιστικά οφέλη αποδείχτηκαν μια μεγάλη  φανφάρα που ξεχάστηκε προκλητικά , μόλις η εταιρία έκανε τη δουλειά της και ξεκίνησε την  εξόρυξη.
Όμως η εν λόγο εταιρία  και η οικογένεια Κυριακοπούλου δεν δίστασε ,όταν είδε τα σκούρα  επειδή ναυάγησε η συμφωνία  με τον Όμιλο Μυτιληναίου , να σκεφτεί ακόμη και την αλλαγή έδρας  , πληρώνοντας φυσικά τα όποια ψίχουλα-φόρους σε άλλο κράτος παρά στο δοκιμαζόμενο Ελληνικό.
Για το θέμα αυτό παρενέβη με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Δελφών , Γ. Ιωσηφίδης ο οποίος  αφού κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής – και όχι μόνο- σε γενικό ξεσηκωμό για να μην περάσει αυτή η εξόρυξη  επιπλέον τόνισε
« Η S&B για μια ακόμη φορά, έχοντας προφανώς τις πλάτες των υπαλλήλων της στην κυβέρνηση και στην τοπική διοίκηση, εφορμά ακάθεκτη να αποτελειώσει την περιοχή του Καστελιού προκειμένου να εξορύξει επιφανειακά το κοίτασμα της Αλεφάντως μετατρέποντας την περιοχή σε κρανίου τόπο»
 Θα χρησιμοποιήσει ως πέμπτη φάλαγγα τους συμπατριώτες μας (και όχι μόνο) εργαζόμενους που βέβαια μετά θα τους απολύσει!!!
Είναι ένα συνεχές έγκλημα η δράση αυτού του είδους της εταιρείας. Να εκβιάζει δηλ. τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να αποκομίζει τον αμύθητο πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοί της. Χρησιμοποιεί για τους λόγους αυτούς χρήματα και συντοπίτες  μας πρόθυμους να στηρίξουν τη βρώμικη δουλειά της. Είναι οι δοκιμασμένες μέθοδοι που γεύτηκε στο σύνολο του ο λαός της περιοχής εδώ και πολλές δεκαετίες. Φτάνει πια!!!
 Η εξόρυξη μεταλλείου σε ένα σύστημα όπου κυριαρχεί η λογική του κέρδους των επιχειρήσεων είναι αδύνατον να γίνει με περιβαλλοντικούς όρους όπως διατείνονται όλες οι άλλες Δημοτικές Παρατάξεις. Όλοι αυτοί  λένε συνειδητά ψέματα. Αριστερά και δεξιά ψαλτήρια που υπηρετούν το ίδιο σύστημα είναι, με διαφορές μόνο στο δια ταύτα. Έχουμε μεγάλη εμπειρία όλοι μας από τέτοιου είδους πολιτικάντηδες.
Εξόρυξη με σεβασμό στο περιβάλλον μπορεί να γίνει μόνο σε ένα σύστημα που τα μέσα παραγωγής (μηχανήματα-εγκαταστάσεις) θα τα έχουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Που με έναν κεντρικό σχεδιασμό η εξόρυξη αυτή θα συνδυαστεί με τη βιομηχανική επεξεργασία (αλούμινα- αλουμίνιο) και τη μεταποίηση τους προς όφελος του λαού και μόνο. Αυτή η πολιτική  που θα υλοποιείται με εργατικό έλεγχο, διασφαλίζει και περιβάλλον και εργασία για όλους και αξιοπρεπείς αμοιβές με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας, μιας και ο παραγόμενος πλούτος θα αξιοποιείται από τους ίδιους τους εργάτες για την κάλυψη αυτών των αναγκών.
 Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία πρέπει να κατανοήσουν ότι σε καμιά περίπτωση τα συμφέροντά τους δεν ταυτίζονται με αυτά της εργοδοσίας. Θα ζήσουν ακόμη χειρότερα την κόλαση της αντιλαϊκής - αντεργατικής λαίλαπας αν δεν σταθούν στο πλευρό των υπολοίπων εργαζομένων, αγροτών και επαγγελματιών και αν δεν αγωνιστούμε όλοι μαζί για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που γεννάει τέτοια φαινόμενα ασυδοσίας και αυταρχισμού.»
ΠΗΓΗ: www.orafok.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.
ΝΑ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ, ΝΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΩΚΕΑΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΝΤΑΜΑΡΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΣΤΡΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΙΜΝ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΚΑΣΤΕΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΞΟΡΥΞΗ Η Σ&Β ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΘΕΜΑ Η ΑΓ. ΕΥΘΥΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΑΡΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ (ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ), ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ, ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΗΒΑ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΞΕΝΟΙ, ΤΟ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;
ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΕΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ, ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ; ΕΝΩ ΘΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ, ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ; ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.