Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ:

<ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ “KERNEOS”>



ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
      ΦΩΚΙΔΑΣ

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ “KERNEOS

   Τις τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Kerneos ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, μιας και η διοίκηση της εταιρείας χρησιμοποιεί κάθε αθέμιτο - άνομο μέσο προκειμένου να εκμεταλλευτεί και να καθυποτάξει τον κάθε εργαζόμενο για να αυξήσει την κερδοφορία της.
   Αποτελεί πραγματική ντροπή για όλη την κοινωνία μας η ανοχή που δείχνουν οι τοπικοί άρχοντες, δήμαρχος , αντιπεριφέρεια  και βουλευτής απέναντι στους καθημερινούς εκβιασμούς, την τρομοκρατία που επιβάλλει η εργοδοσία στους εργαζόμενους. Δε φτάνει που «συνελήφθηκε» από την Επιθεώρηση Μεταλλείων ασκώντας παράνομη δραστηριότητα σε στοές, τώρα εκβιάζει, τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, προκειμένου να στήσει μηχανισμό απέναντι στο νόμιμα εκλεγμένο Σωματείο του χώρου. Πρωτοστατούν ο ίδιος ο εργοδότης με γνωστούς δικηγόρους της περιοχής ( που ας σημειωθεί υποτίθεται ότι βρίσκονται σε απεργία). Κάλεσε η εργοδοσία, με ανυπόγραφο κείμενο που μοίραζαν τα στελέχη της, το σύνολο των εργαζόμενων με τα λεωφορεία να αναχωρούν πριν το καθορισμένο ωράριο, για να τους τρομοκρατήσουν για μια ακόμη, πολλοστή φορά, προκειμένου να πάρουν ενυπόγραφες δηλώσεις άρνησης από τα μέλη του Σωματείου για τη Διοίκησή του!
    Η παρέμβαση της εργοδοσίας είναι τόσο έκδηλη, συμμετέχοντας σε όλη αυτή την παράνομη δραστηριότητα, τα πρώτα στελέχη της, όλοι αυτοί που κατά καιρούς εκπροσώπησαν την εταιρεία σε δημόσιες εκδηλώσεις και που σαφώς απαγορεύει η συνδικαλιστική νομοθεσία (ν. 1264/82)
   Όσο για την πλειοψηφία των εργαζόμενων, τους γύρισαν την πλάτη, αποχωρώντας από το χώρο της επονομαζόμενης Γεν. Συνέλευσης αφήνοντας τη διοίκηση με τους αχυρανθρώπους της για καινούργια μαγειρέματα, γυρνώντας την ζωή του μεταλλείου πενήντα χρόνια πίσω!
   Από πού άραγε η εργοδοσία παίρνει αυτό το θάρρος και λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο; Μήπως υπάρχει κάποιος  που ΔΕΝ γνωρίζει αυτόν τον 1,5 χρόνο το τι γίνεται στο μεταλλείο; Σε τι συνθήκες δουλεύουν οι εργαζόμενοι; Τι περικοπές έχουν γίνει σε μισθούς; Περικοπές σε αργίες, άδειες που δίνει όποτε θέλει ο εργοδότης, αύξηση των ωρών εργασίας και απλήρωτες μάλιστα;
   Όλα αυτά είναι γνωστά, έχουν καταγγελθεί και από το Σωματείο και από το Εργατικό Κέντρο αλλά από ότι φαίνεται η Kerneos έχει μπάρμπα στην Κορώνη ή αλλιώς οι ασκούντες εξουσία στην περιοχή κάνουν τα στραβά μάτια παίρνοντας σαφώς θέση υπέρ του εργοδότη και κατά των εργαζόμενων!
   Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου θα ενημερώσει και θα κινητοποιήσει τα Σωματεία της δύναμής του (και όχι μόνο) για να αποτρέψει φαινόμενα εκφυλισμού των Σωματείων όπως επιδιώκει η Kerneos.
   Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και στα Σωματεία τους που παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες ώστε να μπορούν όλοι οι μεταλλωρύχοι να επιστρέφουν υγιείς στα σπίτια τους, στις οικογένειές τους! Το σύνθημα που αυτά τα χρόνια έχει γίνει συνώνυμο με το κίνημα αντίστασης σε μνημόνια και αφεντικά, συγκυβερνήσεις και ΕΕ να πάρει την αξία του για κάθε συνάδελφο στο μεταλλείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: