Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ: Σχετικά με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Οικολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού (ΣΠΟΑΚ) «ΑΡΙΩΝ».




ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
  ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
Σχετικά με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Οικολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού (ΣΠΟΑΚ) «ΑΡΙΩΝ».

   Η αλήθεια είναι ότι σε προηγούμενο  δημοτικό συμβούλιο είπαμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι για τη συμμετοχή μας στον Σύνδεσμο Προστασίας και Οικολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού (ΣΠΟΑΚ) «ΑΡΙΩΝ» αλλά σήμερα εκφράζουμε την αντίθεσή  μας, μιας και σε ανάγνωση της ιστοσελίδας του  ΣΠΟΑΚ ΑΡΙΩΝ βλέπουμε ως χορηγούς τα τσιμέντα ΤΙΤΑΝ, τη ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, τις ιχθυοκαλλιέργειες  ΝΗΡΕΥΣ. Λείπει βέβαια η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ της ΕΛΛΑΔΑΣ για να ολοκληρωθεί το έγκλημα!!! Δηλαδή όσους καταγγείλαμε ως αυτούς που εγκληματούν, μολύνοντας τον Κορινθιακό, να τους έχουμε σήμερα συνομιλητές για να μην θίξουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή όπως εισηγήθηκε η εισηγήτρια, αντιδήμαρχος Ιτέας. Έχουμε το θάρρος να πούμε ότι την προηγούμενη ψήφο μας την παίρνουμε πίσω.
    Παραθέτουμε την τοποθέτησή μας στο δημοτικό συμβούλιο της 31/7/2017 στο θέμα «προστασία του Κορινθιακού» εξ αιτίας του υπερπληθυσμού μεδουσών.
   «Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο  με τον Κορινθιακό. Έχει να κάνει με φαινόμενα που επηρεάζουν όλο τον πλανήτη, όλες τις θάλασσες, αλλού περισσότερο, αλλού λιγότερο.
  Η εισηγήτρια, κα αντιδήμαρχος, από τη μία κατήγγειλε την υπεραλίευση, την υπερθέρμανση και την μόλυνση που σύμφωνα με τους επιστήμονες (όπως αναφέρει εισηγητικά) είναι οι κύριες αιτίες των φαινομένων που παρατηρούνται στον Κορινθιακό, αλλά από την άλλη έκανε γνωστό ότι είναι και υπερ της επιχειρηματικότητας. Εμείς τι έχουμε να πούμε: Ότι για την υπερ-αλίευση δεν φταίνε σίγουρα οι ερασιτέχνες ψαράδες αλλά οι στόλοι αλιευτικών που βιομηχανοποιημένα σχεδόν καρπώνονται όλον τον πλούτο της θάλασσας, με σκοπό το κέρδος και μόνο αυτό. Για την υπερθέρμανση του πλανήτη σίγουρα δεν φταίνε οι αγελάδες και το μεθάνιο που παράγουν, (όπως μας λένε μερικοί από τους σοφούς (;) επιστήμονες) αλλά  η ανεξέλεγκτη διαρροή, στην ατμόσφαιρα επικινδύνων αερίων που παράγονται από μεγάλες βιομηχανίες και που η Αμερικανική κυβέρνηση αρνήθηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες , όπως άλλες χώρες, για τον περιορισμό τους.
  Για δε τη μόλυνση σίγουρα και δε φταίνε οι βιολογικοί αλλά  τεράστια ευθύνη έχει το Αλουμίνιο της Ελλάδας (όπως και άλλες βιομηχανίες) που έχει αποθέσει στο βυθό του Κορινθιακού εκατομμύρια τόνους κόκκινης λάσπης, για πάρα πολλές δεκαετίες, με αποτέλεσμα να κάνουν τον Κορινθιακό, που είναι κλειστή θάλασσα, έναν απέραντο βούρκο ή μια νεκρή θάλασσα. Η επιχειρηματικότητα λοιπόν είναι αυτή που δημιουργεί τα προβλήματα και της καταστροφές μόνον και μόνον γιατί λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος, στο σύστημα που εσείς στηρίζεται και που καπιταλισμός λέγεται!!!!
  Εμείς θα ψηφίσουμε τη συμμετοχή μας  στο δίκτυο (ΣΠΟΑΚ ΑΡΙΩΝ) αλλά με τις επισυνάψεις που αναφέραμε, μιας και ψευδαισθήσεις δεν έχουμε για αποτελέσματα  τέτοια που θα επιλύουν το πρόβλημα.
  Σημαντικό βέβαια είναι να καταγγελθούν οι πιο πάνω αιτίες που γεννούν τα προβλήματα και όχι ο εκθειασμός της επιχειρηματικότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια: