Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Στουρνάρας: Έρχεται η ανάπτυξη αλλά προσοχή στην τρίτη αξιολόγηση




Ανάπτυξη 1,7% για το 2017 και 2,4%, 2,7% για το 2018 και τα 2019 προβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτό ανέφερε μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι θα βασιστεί κυρίως στην άνοδο των επενδύσεων, της κατανάλωσης και των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών.
Ο κ. Στουρνάρας αναγνώρισε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην ελληνική οικονομία, προειδοποίησε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι και προκλήσεις, για να επαληθευθούν οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για την περίοδο 2017-2019.
Κατά τον διοικητή της ΤτΕ, ο σημαντικότερος και αμεσότερος κίνδυνος, κατά τον ίδιο, είναι η καθυστέρηση στην  ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος. «Μια τέτοια εξέλιξηε θα πρέπει να αποφευχθεί, καθώς  θα τροφοδοτούσε ένα νέο κύκλο αβεβαιότητας», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, προκειμένου να ισχυροποιηθούν οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ζήτησε να αντιμετωπιστούν μέσο-μακροπρόθεσμες προκλήσεις όπως:
-Η ανεργία, που παραμένει πολύ υψηλή.
-Η επιβάρυνση των τραπεζών με τη διαχείριση του μεγάλου αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
-Οι επενδύσεις που παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα
-Το δημόσιο χρέος που παραμένει πολύ υψηλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: