Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Πλημμύρες στη Μάνδρα: Στους 19 οι νεκροί - Δύο σοροί βρέθηκαν στη θάλασσα και μια σε επιχείρηση


Δυστυχώς συνεχώς μεγαλώνει η λίστα του θανάτου στην πληγείσα από τις πλημμύρες Μάνδρα-Λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό του 17ου θύματος σε επιχείρηση στη Μάνδρα, βρέθηκαν άλλες δύο σοροί στη θάλασσα στην Ελευσίνα -Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ακόμη πέντε αγνοουμένων.
Οι φόβοι και για άλλα θύματα από αυτό το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας επιβεβαιώθηκαν αφού μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 19 νεκροί και συνεχίζονται οι έρευνες για 5 αγνοούμενους πλέον από την ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας..
Το 17ο θύμα είναι  άντρας που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα, εντοπίστηκε και γίνεται προσπάθεια ανάσυρσής του αυτή την ώρα από εξωτερικό χώρο μέσα σε σωρό από χώματα και φερτά υλικά, δίπλα από το αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας.
Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκαν οι σοροί άλλων δύο αντρών στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας, ηλικίας ο ένας περίπου 55 ετών και ο άλλος 35-40. Στο σημείο έσπευσε για την ανάσυρσή τους ομάδα υποβρύχιων καταδρομών.
Οι έρευνες της Πυροσβεστικής συνεχίζονται για τον εντοπισμό συνολικά τεσσάρων οδηγών επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών και δύο κυνηγών στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Μάνδρας και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν τα σωστικά συνεργεία αν ο άντρας που προσπαθούν να ανασύρουν από τον σωρό με τα φερτά υλικά είναι κάποιος από αυτούς, αφού ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.
Ο φόβος λοιπόν ότι η λίστα των θυμάτων όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά μπορεί να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο αποτυπώνει με τον χειρότερο τρόπο το μέγεθος αυτής της τραγωδίας που έπληξε την χώρα μας…
Στη περιοχή προηγήθηκαν την Πέμπτη και δύο διασώσεις και αυτό βεβαίως βοήθησε κάπως στο ηθικό των κατοίκων άλλα και των Πυροσβεστών ως μοναδική αχτίδα αισιοδοξίας.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε σώος από τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στην Μάνδρα ο ηλικιωμένος που αναζητούσε η κόρη του στο Παλαιοχώρι, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο σε ένα παράπηγμα και εξαιτίας του ότι είχε βραχεί το κινητό του τηλέφωνο δεν μπορούσε να ειδοποιήσει. Μάλιστα, δεν χρειάστηκε η μεταφορά του σε νοσοκομείο και είναι σε καλή κατάσταση αν και ταλαιπωρημένος.
Πριν από εκείνον, εντοπίστηκε προχθές σώος και ο 67χρονος οδηγός που αγνοούταν στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κορακά. Τελευταίος αγνοούμενος για τον οποίο ενημερώθηκε η Πυροσβεστική είναι ένας 59χρονος κυνηγός που αγνοείται από την περιοχή της Αγίας Σωτήρας στην Μάνδρα Αττικής.
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Νοεμβρίου, στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Περάμου, των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής, η Πυροσβεστική έχει μέχρι στιγμής λάβει 984 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 96 απεγκλωβισμοί ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα. Οι συνολικές Πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι 155 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 46 οχήματα και έχουν συγκροτηθεί 56 σωστικά συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων. Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες της Αττικής ενώ υπήρξε και ενίσχυση αυτών από πυροσβεστικούς υπαλλήλους από την Στερεά και την Δυτική Ελλάδα.

Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και συλλήψεις για πλιάτσικο

Συνελήφθησαν την Πέμπτη τέσσερις Ρομά για πλιάτσικο σε βάρος των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Μάνδρα. Από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσε στην περιοχή, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά που έκαναν πλιάτσικο σε επιχείρηση που επλήγη, την στιγμή που αφαιρούσαν ψυγεία και άλλες συσκευές.
Οι δράστες ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν ενώ οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν είναι υπεύθυνοι και για τυχόν άλλες παρόμοιες ενέργειες στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται πως ακριβώς γι αυτόν τον λόγο και επειδή έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνισή τους τέτοια κρούσματα, ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις που περιπολούν στην περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα ενισχύονται περαιτέρω οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται σε διάφορες περιοχές της χώρας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Στο πλαίσιο αυτό, ειδικότερα για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, αποφασίστηκε η μερική αναδιάταξη των δυνάμεων, που έχουν διατεθεί για την εφαρμογή του σχεδιασμού των μέτρων της επετείου του εορτασμού του Πολυτεχνείου και αποδεσμεύτηκαν δυνάμεις για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής.
Αυτό αποφασίστηκε τόσο για την παροχή βοήθειας και την μεταφορά πολιτών που βρίσκονται σε κίνδυνο και ανάγκη όσο και για την περιφρούρηση των περιουσιών τους από επιτήδειους που λυμαίνονται την περιοχή και επιδιώκουν να κάνουν πλιάτσικο στα ρημαγμένα σπίτια και τις επιχειρήσεις.
Ήδη από την Τετάρτη, συνολικά επιχείρησαν 180 αστυνομικοί στην Μάνδρα και στην ευρύτερη περιοχή με 74 οχήματα και την νύχτα της Τετάρτης πραγματοποιούσαν περιπολίες 70 αστυνομικοί με 31 οχήματα, περιπολικά και συμβατικά της Ασφάλειας. Οι περιπολίες αυτές συνεχίζονται με ενισχυμένο προσωπικό και αμείωτους ρυθμούς.

Η τραγική λίστα των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 17 νεκρά άτομα εκ των οποίων (5 γυναίκες και 12 άντρες) -Ηλικίες αναφέρονται μόνο σε όσους έχουν ταυτοποιηθεί ή για όσους υπάρχει κατά προσέγγιση εικόνα:
Νεκρός 50χρονος άντρας εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες και ανασύρθηκε από το υπόγειο του σπιτιού του στο Γεφυράκι της Νέας Περάμου (περνούσε χείμαρρος μέσα από το σπίτι του και παρέμενε αγνοούμενος από προχθες)
Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε ίσως από ιδιώτες και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο (Δεν εντοπίστηκε από Πυροσβεστική, Αστυνομία ή Λιμενικό)
Νεκρός άνδρας 30-35 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 5-6 χλμ. Μάνδρας -Θηβών, στη Μάνδρα Αττικής.
Νεκρός άνδρας 70 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, στη Μάνδρα Αττικής (είναι το σπίτι που ο χείμαρρος πέρασε κυριολεκτικά μέσα από αυτό)
Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από  εσωτερικό χώρο επιχείρησης  στην συμβολή Αγ. Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα Αττικής
Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Αγ. Σωτήρα,  στη Μάνδρα Αττικής
Νεκρός άνδρας περίπου 30 ετών ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 26 χλμ., της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας –Θηβών.
Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ψαλίδι, στη Μάνδρα Αττικής
Νεκρή γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από οικία επί της οδού Στρατηγού Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής.
Νεκρός άντρας περίπου 50 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό στην θαλάσσια περιοχή του Λιμένα Ελευσίνας.
Νεκρός άντρας περίπου 80 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό από την θαλάσσια περιοχή των ΕΛ.ΠΕ. στο Ασπρόπυργο.
Νεκρός άντρας περίπου 45-50 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης στο 2–3 χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας – Θηβών.
Νεκρός άντρας περίπου 60-65 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης επί της οδού Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα Αττικής.
Νεκρή γυναίκα 90 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικά της οικία της επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα Αττικής.
Νεκρός ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε μέσα από την οικία του επί της οδού Αγαμέμνονος στη Μάνδρα Αττικής.
Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 82 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το υπόγειο της οικίας της επί της οδού Κοροπούλη, στη Μάνδρα Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: