Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Φονικές πλημμύρες στην Αττική: Επτά νεκροί-Δεκάδες εγκλωβισμένοι (φωτο & βίντεο)




Σε τραγωδία εξελίσσεται η κατάσταση στην Μάνδρα Αττικής. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά νεκρούς μέχρι στιγμής, ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου.
Νωρίτερα βρέθηκε η σορός μιας γυναίκας, στην οδό Αιάντος στην Μάνδρα Αττικής, σε προαύλιο χώρο. Ήταν το πέμπτο θύμα της φονικής πλημμύρας.
Στη μακάβρια λίστα από το πρωί έχουν προστεθεί ένας άνδρας περίπου 50 ετών, η σωρός του οποίου βρέθηκε στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Θήβας και Ελευσίνας.
Νεκροί επίσης έχουν βρεθεί ένας άνδρα 65 ετών σε προαύλιο χώρο στην οδό Λεωνίδα Στάμου.
Μια ηλικιωμένη γυναίκα, που εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη, καθώς και ένας 85χρονος άνδρας, που βρήκε τραγικό θάνατο στο σπίτι του, στην οδός Αγαμέμνονος.
Οι αρμόδιες αρχές δεν κρύβουν το φόβο τους, ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί αφού υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούνται, αλλά και άλλοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι.
Εξάλλου την τελευταία στιγμή διασώθηκαν δύο άλλες γυναίκες που επίσης διαμένουν στην οδό Κοροπούλη. Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο με υποθερμία.
Αυτή τη στιγμή τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους.
Μεγάλο αριθμός εγκλωβισμένων, βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Περάμου, όπου προσπαθούν να φτάσουν δυνάμεις της πυροσβεστικής.
Η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 340 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, στις περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και των Μεγάρων, που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά στις συγκεκριμένες περιοχές 125 πυροσβέστες με 40 οχήματα.
Πριν από λίγο, απεγκλωβίστηκαν επιβάτες λεωφορείου που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Μάνδρας.
Προκειμένου να ενημερωθεί για την κρισιμότητα της κατάστασης στην περιοχή, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: