Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ : "ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1η ΜΑΗ"


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ
1η ΜΑΗ 2018
 
Η 1η Μάη βρίσκει τους εργαζόμενους της πατρίδας μας, τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπροστά σε σοβαρές εξελίξεις, που τους θέτουν το ερώτημα: Θα τις παρακολουθούν ως θεατές παρότι τους αφορούν ή θα παρέμβουν αποφασιστικά σε αυτές;
Μία από τις πιο σοβαρές, ίσως η σοβαρότερη, είναι η ένταση των ανταγωνισμών των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας και άλλων) στην περιοχή μας για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων περάσματος και η επιδίωξη των αστικών τάξεων των χωρών της περιοχής να ενισχύσουν την θέση τους, καθεμιά για λογαριασμό της ή για λογαριασμό της δικής της συμμαχίας. Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αναπτύσσονται ισχυρές πολεμικές μηχανές. Η βάση της Σούδας αναβαθμίζεται, ο Άραξος και η Ανδραβίδα εκσυγχρονίζονται. Σχέδια για νέες εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ σε Αλεξανδρούπολη και Σύρο, εξυφαίνονται.
Έτσι εννοεί την «γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας» η κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής. Είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος της υπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλίων. Όπως τσακίζει λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες, έτσι διεκδικεί για λογαριασμό τους μερίδιο στη μοιρασιά της λείας στην ευρύτερη περιοχή.
Η κλιμακούμενη επιθετικότητα της τούρκικης αστικής τάξης, εντάσσεται στους ίδιους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και αντιθέσεις. Το μάρμαρο το πληρώνουν και οι δυο λαοί, με αύξηση των Νατοϊκών δαπανών, προς όφελος των εξοπλισμών, σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Το νέο χτύπημα στη Συρία είναι κακός οιωνός. Χρειάζεται επαγρύπνηση, και μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Όσοι παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση, δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν με τους λαούς των γειτονικών χωρών. Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις. Λέμε, έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί έχουν αποδειχθεί βασικοί παράγοντες αποσταθεροποίησης, υποδαύλισης των πολεμικών συγκρούσεων.
Δεν θα γίνουμε «κρέας για τα κανόνια» και τους πυραύλους των ιμπεριαλιστών, που μοιράζουν την γειτονιά μας, ξεριζώνουν λαούς, προκαλούν εκατόμβες αθώων θυμάτων.
Με  κίνητρο , τη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας η ελληνική αστική τάξη και τα κόμματά της (κυβέρνηση, ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής κ.λπ.) επιδιώκουν, μέσα από την πιο ενεργή συμμετοχή σε αυτούς τους ανταγωνισμούς, συμπλέοντας κυρίως με τα σχέδια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, να την πετύχουν. Αυτή η επιδίωξη ενώνει όλες τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, να γίνει δηλαδή η Ελλάδα ενεργειακός και διαμετακομιστικός κόμβος, επιδίωξη που αυξάνει την ένταση με τις άλλες αστικές τάξεις των χωρών της περιοχής μας, ενώ με αυτό το κριτήριο η Ελλάδα συμμετέχει σε άξονες και αντι-άξονες.
Μια δεύτερη, και σε αλληλεξάρτηση με την πρώτη, εξέλιξη είναι η ένταση της αντιλαϊκής - αντεργατικής επίθεσης το επόμενο διάστημα, τα επόμενα χρόνια. Ένταση και βάθεμα που επιβάλλουν η ενίσχυση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η ανάγκη διατήρησης και αύξησης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που δρα στη χώρα μας.
Την ζουν αυτήν την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στα μεταλλεία της ΙΜΕΡΥΣ όπως και σε όλους τους χώρους δουλειάς, με τις επικίνδυνες γαλαρίες και τους διαχωρισμούς των εργαζομένων σε ρετιρέ και υπόγεια, στις ιχθυοκαλλιέργειες από το ΝΗΡΕΑ έως τις «Ιχθυοκαλλιέργειες Γαλαξιδίου» με ωράρια λάστιχο, που αλλάζει τις συμβάσεις στους εργαζόμενους, στα κοτόπουλα Κοντοχρήστου που απολύει εργάτες με δικαιώματα, προσλαμβάνοντας στη θέση τους αλλοδαπούς, εργολαβικούς εργάτες!!!, Στον τουρισμό, για παράδειγμα, που οι εργαζόμενοι  δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας και οι λαϊκές οικογένειες που δεν πηγαίνουν διακοπές, την ίδια ώρα που οι αφίξεις των τουριστών σπάνε κάθε ρεκόρ και τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων είναι αστρονομικά....
Σε αυτές τις συνθήκες, η εργατική τάξη της χώρας μας, η παγκόσμια εργατική τάξη, τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνοντας τους εθνικιστές - φασίστες σε κάθε χώρα.
Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των συντρόφων μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.
  • Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Εξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
  • Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.
  • Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
  • Σύγχρονοι δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!
  • Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις σε Παιδεία, Υγεία, εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για Παιδεία και Υγεία, όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΗ, 10 το πρωί στην πλ. ΛΑΟΥ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: